Taas tuli tunnustusta blogilleni

Kiitos siitä Suvipihan Mariettalle :)


Tunnustuksen mukana tuli muutama kysymys :

1) Miten puutarhainnostus ja puutarhablogin pitäminen syntyivät?

Nuorempana en oikeastaan ollut kiinnostunut ollenkaan puutarhanhoidosta tai yhtään mistään siihen liittyvästä asiasta.Kun muutimme tähän nykyiseen kotiimme,joka on lapsuudenkotini, ei pihaa oltu juurikaan laitettu;muutama pensas ja puu löytyi ja pieni perennapenkki. Yhtenä keväisenä aamupäivänä saimme mieheni kanssa idean kaivaa pihaan pienen lammen ja kas kummaa siitä se sitten lähti innostus kasvamaan.

Olin aiemmin ratsastuksen harrastaja ja minulla oli oma hevonen,mutta muutaman vakavan ratsastusonnettomuuden vuoksi päätin lopettaa harrastukseni ja minullehan jäi runsaasti lisää vapaa-aikaa,koska hevosharrastus on kuitenkin melko aikaavievää puuhaa.
Sitä suurehkoa aukkoa sitten tuli paikkaamaan innostus kasvatella itse kesäkukat sekä perustaa pihaan kasvimaa ja hommata kasvihuone ja toki kasvattaa niihin itse taimet.

Kummasti on nurmikkoala pienentynyt vuosien mittaan uusien istutusten tieltä ja todennäköisesti tulee pikkuhiljaa vielä pienenemäänkin :)

Aluksi yritin käsin pitää kirjaa kasvatteluistani ja huomioistani,mutta se tuntui jotenkin hirveän vaikealta ja siirryin sitten käyttämään Googlen Notebookia,joka sekin tuntui jotenkin onnettomalta systeemiltä.
Aluksi pidin blogiani ihan vain itseäni varten;keräilin sinne tietoja,joidenka ääreen usein tuli netissä palattua sekä kirjasin ylös säätilatietoja ja kasvatteluaikataulujani.Suljetun blogini päätin sitten avata muillekin aivan lähiaikoina,koska ajattelin,että miksi ihmeessä en jakaisi yhteen paikkaan keräämiäni tietoja muillekin,jospa joku muukin olisi tyytyväinen,että ei tarvitse selata joidenkin tietojen osalta aina koko nettiä läpi,vaan tietää minne sivustolle kannattaa heti suunnata ssadakseen vastauksen mieltä askarruttavaan asiaan.


2) Mikä on erikoisin, ihmeellisin, harvinaisin, tunnearvoltaan suurin tai kaunein lempikasvisi?

Minulla on pihassani melkolailla sellaisia peruskasveja;varmoja ja luotettavia perinneperennoja,pensaita ja havuja.
Pidän paljon liljoista,erilaisista kukkivista pensaista (kuten monenlaisista angervoista,syreeneistä,ruusuista sekä kuusamasta) pioneista sekä ikivihreistä tuijista.

Tunnearvoltaa suuria ovat mummoni omasta pihastaan antamat  kasvit sekä myös ne pensaat,puut ja perennat,joita omat vanhempani aiemmin olivat pihaan istuttaneet.

Tällähetkellä erikoisimmat kasvit pihassamme ovat ehkäpä kanadanatsaleat,jotka kukkivat kauniisti keväällä.



Nämä liljat sekä ensimmäistä kertaa kukkinut pioni ilahduttivat upeudellaan viime kesänä:





Ulkomaisista kasveista pidän erityisesti orkideoista,lootuksista sekä näistä Thaimaassa kasvavista pensaista,joidenka nimeä en tiedä:





3) Mikä on puutarhafilosofiasi?

Minulla ei ehkä ole mitään syvällistä puutarhafilosofiaa ennenmminkin vanha sanonta "Asialliset hommat suoritetaan, muuten ollaan kuin Ellun kanat" kuvaa monessakin asiassa ajatuksiani.

Tykkään siitä,että voin siirtyä pihassani auringon myötä aina sopivaan pisteeseen istuskelemaan,siksi meillä onkin useampi  siihen sopiva nautiskelupiste,vaikkei piha kovin iso olekaan. Ja toki pitää olla mukava varjopaikkakin kuumia päiviä varten.




Pihaamme pystytettiin pari vuotta sitten kota,joka on perheellemme tärkeä paikka;siellä laitamme ympäri vuoden useasti ruokaa,grillailemme,paistamme lettuja,lämmittelemme talvipakkasilla glögiä jne.




Joskus hösään pihassa päivittäin kitkemässä jne.mutta en ota stressiä,jos joskus jää jokunen rikkaruoho,jostain nyhtämättä. Eihän se sieltä mihinkään katoa;odotelkoot seuraavaa nyppimisinspiraatiota.

Koska en ole mikään pohatta yritän melko pienellä rahalla saada pihasta itseäni ja perhettämme miellytävän,joten vuosikausien työ on varmasti vielä edessä ( onneksi ).





5 kommenttia:

 1. Onnea tunnustuksesta! Kiva lukea sinun puutarhahistoriasta. Minulla on vähän samanlainen puutarhafilosofia :) Lököttelypaikkoja pitää olla paaaaaljon. Ihana muuten tuo vaaleanpunainen lilja ja valkoinen pioni !

  VastaaPoista
 2. Näytin just miehelleni kotakuvaa, se on haaveillu semmosta kauan. Mökille olisi ihana järven rannalle laittaa, kun sinne ei voi mitään isoa mökkiä, kun ei ole tietä perille asti.

  VastaaPoista
 3. Laittakaa ihmeessä kota,on tunnelmallinen paikka. Toki kesäkuumalla ruokaillaan pihalla,mutta esim. sateisena kesäpäivänä tai talvipakkasella on kiva istua iltaa sen lämmössä.

  Ja siellä mahtuu hyvin myös nukkumaan,kun penkit voi levittää.

  VastaaPoista
 4. Onnea tunnustuksesta! Ihastuttavia kukkia ja ihania kuvia!

  VastaaPoista
 5. Hei, täällä on mielenkiintoinen blogi! Ja kaunis pohja. En tiedä, miten olet saanut tämän teknisesti tehdyksi, mutta minua viehättävät suuresti nämä värit, vihreä ja punainen.

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)