IHAN RÄTTI-POIKKI

Hoh-hoijaa,kylläpä on jotenkin hutera olo,vaikka en nyt niin kummempia ole tehnytkään.

Aamupäivä meni kasvilaatikoiden parissa,kun tein niihin loput kylvöt:maissit,kesäkurpitsat,herneet,tillit ,persiljat ja yksivuotiset kukat sekä köynnökset pääsivät kaksinkertaisen harson suojiin kasvamaan.

Ruukkuihin vielä kähäräminttu sekä pari itse kasvattamaani pensastomaattia ja siinähän se!
Tomaattien taimet kyllä olivat niin surkean pieniä,että tokkopa niistä satoa tulee...
Ainoastaan salaatin siemeniä pitää vielä muistaa ostaa lisää,kun tosiaankin, joku oli käynyt hyvin kasvuun lähteneet salaatin alut napsimassa parempiin suihin : /

Piti vielä iltapäivällä olleen kokoontumisen jälkeen mennä kanttaamaan yhden isomman penkin reunat ja nyppimään rikkaruohoja,mutta olo tuntuu nyt jaksamattomalta. Alkaakohan ensi viikolla edessä oleva koitos jo pyöriä enemmän alitajunnassa,mulla,kun tapaa olla kroppa ihan lamaantuneessa fiiliksessä,kun alkaa jännitys iskeä päälle...

Pihassa kanadanatsaleat aloittelevat kukintaansa

Olen jo pitkään halunnut itselleni ruukkuun jalohortensiaa,mutta en ole sellaista malttanut ostaa,kun ovat melko hinnakkaita,mutta eilen kiusaus kävi liian suureksi ;)
Kaikki käytännön vinkit ja kokemukset tämän hoidossa otetaan ilolla vastaan. Mahtaakohan saada miten talvetettua??

11 kommenttia:

 1. Ihan normaalia, että sua alkaa hiljakseen jännittää. Tsemppiä kovasti.
  Mulla on joka vuosi hortensia, saan sen kissoilta äitienpäivälahjaksi ;) Parhaiten menestyy varjoisemmalla puolella, ei paahteessa. Ja annan aina vettä heti kun vähänkin lopsottaa. Talvehtiminen ei ole onnistunu, luovutin jo siinä. Tänä vuonna mulla on ihan vain pikkunen, planttiksen tarjousversio. Ostin sen itse, kun husbend oli sairaana ja pihistelin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullahan on ihanat kissat,toki nyt mammaa pitää muistaa :)

   Poista
 2. Tuttu tunne tuo jännittämisen aiheuttama kropan lamaannus. Kun oikein tarpeeksi jänskättää, tuntuu kuin jämähtäisi paikalleen. Tsemppejä kovasti sulle :) Mulla ei ole muuta kokemusta hortensioista, kuin se, että etenat söivät omani viime kesänä. Istutin sen kukkapenkkiin, jossa kasvaa tiheänä suikeroalpia ja siellä oli paljon kotiloja. Hortensia hävisi kokonaan. Ruukku on varmaan parempi vaihtoehto.

  VastaaPoista
 3. Hortensian talvehdittamista en ole kokeillut, mutta syyssyrikkä pysyi hengissä viileässä varastossa kukkalampun avulla.

  Ymmärrän hyvin, että jännittää. Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tuo nyt säilyy edes kesästä hengissä,niin ajattelin roudata sen autotalliin,jossa on hiukan viileämpää. Katsotaan sitten miten käy.

   Poista
 4. Mahtavan upea hortensia! Mulla oli toissakesänä talon varjoisammalla puolella hortenssi, ja se kukki nätisti koko kesän. Talvetusta en edes kokeillut. Voimia Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon mukaan minunkin hortensiani nyt sitten jaksaa olla nättinä edes kesän ajan :)

   Poista
 5. Kiitos taas kaikille tsemppaajille!

  VastaaPoista
 6. Saan hortensian aina äitienpäivänä. Joka kesä kukkinut kauniisti suuressa ruukussa. Veden suhteen aika tarkka kukka. En ole talvettamista yrittänyt, mutta kyselin bauhausin kukkamyyjältä talvettamisesta. Hän sanoi, että se ei ole vaikeaa, kukka kuulema aika vaatimaton hoidettava. Hänellä talvehtinut vähän huonelämpöä viileämmässä viherhuoneessa normaalisti huonekasvien tapaan. Itselläni on ongelmana, kun haluaisin pitää valkoisen hortensian valkoisena. Joka syksy se on ollut jo ihan punainen. Siihen hän neuvoi kokeilemaan rhodo-multaa ja sen aijon tehdäkin. Voimia tulevaan leikkaukseen!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Anonyymi :)

  Panen sitten tännekin raporttia miten talvettaminen on onnistunut.
  Sen verran tuossa lueskelin,että siitä saa helposti pistokkaat kasvamaan. Pitänee kokeilla sitäkin,jospa saisi tuleviksi kesiksi useammankin komean pensaan.

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)