LAISKOTTAA

En sitten niin millään päässyt tänään liikenteeseen;makailin yöpaita päällä sohvalla vahdaten telkkaria,välillä koneella käyden ja mässyttäen ihan liikaa kaikenmaailman herkkuja. Harmitti ihan tuollainen aikaansaamattomuus..

No, sain senverran irti itsestäni,että hiukan iltapäivällä tein kotihommia ja sen jälkeen koira narun päähän sekä kamera kaulaan ja lenkille pariksi tunniksi. Keli oli kyllä hiukan harmaa ja akkukin loppui kesken kuvausten.Koivut vihertävät jo kovasti ja norkkojen määrästä voisin ajatella,että allergikoille tulossa tukala kevät.


Friitalan vanhan nahkatehtaan tiloja on melko hyvin otettu yrityskäyttöön. On kahvila/ravintolaa,sisustusliikkeitä,kuntosalia,itsepuolustuskeskusta,jousiammuntarataa,leipomoa jne.
Tämän autiomökin ohi tulee kuljettua liki päivittäin töihin mennessä. Ihan harmittavaa,kun kukaan ei ole sitä halunnut pitää kunnossa,kun on niin mahdottoman söpö.


Ulvilahan on joskusmuinoin ollut Hansa-kaupunki. Siitä musitomerkki keskustassa.Vanha koulu toimii nykyään käsityökeskuksenaKaupungin puutarhurit olivat laittaneet erivärisiä orvokki-istutuksia ympäri keskustaa.


Kaupungin laiturit eivät viellä olleet Kokemäenjoen rannalla,mutta yksityiset asukkaat olivat jo uskaltautuneet virittämään omansa paikoilleen.
Naparannan maisemia


Mun lenkkikaverini :)

Eilen kävin tekemässä tupatarkastuksen kasvihuoneeseen viimeviikolla oman onnensa nojaan harsojen alle itämään jättämilleni kylvöille ja a-vot kyllähän siellä jo oli taimia sirkkalehdillä pilvin pimein. Ainoastaan pensastava tuoksuherne ei ollut itänyt ( ei itänyt viimevuonnakaan),mutta jätin sen kuitenkin vielä odottelemaan,josko sieltäkin jotain alakaisi pian nousta.

Takapihan kasvilaatikoihin tein ensimmäiset kylvöt eilen illalla. Kaksikertaisen harson alle istutin ihan tavis-sipulit "Stuttgarter Riesenit" sekä lehtisalaatteja paria eri sorttimenttia sekä niiden lisäksi vielä keräsalaattia.

Kuulostaa ihan siltä,että ulkona satelee,mutta taidanpa silti mennä ulos ja istuttaa Siiklit ämpäreihin kasvamaan ja samalla heitellä kananpeet perennamaille ja muille kasvustoille.
Joku maajussi todennäköisesti heittänyt sontalastin läheisille pelloille ja pihalla on sen mukainen lemu,joten ei siinä seassa enää pienet kanankakan aromit pahemmin hajuhermoja haittaa :)

6 kommenttia:

 1. Kiitos maisemakävelystä, oli mukava tutustua seutuun. Naparanta on mainio nimi;) Hienosti on sulla kasvihuoneessa jo itänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säästää jonkinverran tilaa muille istutuksille täällä sisällä,kun saa kasvateltua kasvihuoneessa osan kukista. Mulla on ihan vain sellainen muovihuone,mutta kyllä siellä harsojen alla lämpö tuntuu hyvin itämiseen riittävän.

   Minustakin Naparanta on mainio nimi;en sitten tiedä olisikohan sillä osuutta nimen historian kanssa,että rannalla sijaitsee myös uimaranta :)

   Poista
 2. Kiva kuvasarja, oli kiva nähdä paikkoja:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos mielenkiintoisesta kuvasarjasta. Minä tankkasin tuota Naparanta-nimeä pariin kertaan, että luinkohan ihan oikein:) Teillä jo noin vihertää, meilläkin varmaan nyt puhkeaa hiirenkorvat, kun alkoi satamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin satoi eilen illalla sekä yön ja aamun aikana ja tuntuu,että hetkessä koko maailma on heti paljon vihreämpi :)

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)