RIKKARUOHOJA VAIKO EI ?

Tänään oli jälleen ohjelmassa,ette muuten ikinä arvaa mitä, no rikkaruohojen kitkentää tietenkin...mulle on kyllä käynyt huono säkä noiden tilausmultien kanssa,koska ovat sisältäneet todennäköisesti jo valmiiksi melkolailla rikkaruohoja. Pohjatyöt ovat mielestäni olleet istutuksissa ihan kohdillaan,mutta siltikin joudun viikottain käymään noita maita läpi kitkennän merkeissä :c
Rikkaruohottomimmat osuudet olen saanut pussimultaa käyttäen,mutta se on sitten taas niin tuhottoman kallis vaihtoehto...

No,jokatapauksessa, löysin pari oudon näköistä kasvia häärätessäni. Onkohan teillä jollakulla hajua,että mitähän nuo lienevät: rikkaruohoja vai ihan oikein kukkia???
Tässä kivikkopenkissä oli tänään ohjelmassa tuoksukurjenpolven jakaminen ja levittäminen. Vieläkin leijuu hyvä tuoksu käsissä :)Isäntä on ilmeisesti kyllästynyt imurointiin ja toi kotiin tällaisen robotti-imurin. Tuolla se nyt on keittiössä latautumassa ja parin tunnin kuluttua sitten saa nähdä onko moisesta vekottimesta siivoushommissa yhtään mihinkään.


12 kommenttia:

 1. Ylimmäinen kuvasi vaikuttaa akileijan lehdeltä, toista en tunnista. Tosi kaunis on tuo tuijaistutuksesi, tykkään. Mulla on niin pikkuinen puutarha, että olen käyttänyt pääosin säkkimultaa. Sitä on rakennettu hiljakseen vuosien varrella, joten siksikin ratkaisu on ollut hyvä, avrsinkaan kun puutarhaan ei kottikärryä suuremmalla välineellä pääse ajelemaan. Ja pakko todeta, että koskaan ennen en ole näin pinellä rikkaruohomäärällä selvinnyt.
  odotan innolla robotti-imurikokemuksia, joskus meilläkin niitä harkittu mutta kokemuksia kun juurikaan ei ole kuulunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus,kun oikein kunnolla ketuttaa nuo rikkaruohot,tulee mieleen ajatus,että hittojako oli pakko pihistellä mullan ostamisessa:olisi kannattanut turvautua vain siihen säkkimultaan hinnasta viis :C

   Imuriraporttia tulee varmasti tässä muutaman käyttökerran jälkeen.

   Poista
 2. Robotti-imuri!!! Mä tahdon kanssa! Oon nyt kyllä kade :/ Mun mielestä siivoaminen on täysin turhaa (mutta pakolista) hommaa. Vie aivan liian paljon aikaa elämästäni (vaikka en tod. ole mikään siivousintoilija). Kovasti olen tuota robottia haaveillut kotiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja,kun kodista löytyy lemmikkejä ja lapsia tuntuu,että siivoaminen on loputon pakkopulla. Sitä on kyllä valmis helpttomaan taakkansa melkeinpä keinolla millä hyvänsä :)

   Poista
 3. Kyllä joo, ylin on akileija. Toista en tunnista. Minä olen ratkaissut ongelman sillä että ne jotka en tunnista, annan olla ja yleensä sitten vähän myöhemmin kyllä käy selväksi mitä sieltä maasta puskee. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon akileijan voinkin sitten siirtää toiseen penkkiin kasvamaan ja mielenkiinnolla jään odottelemaan millainen kukka siihen oikein tuleekaan . Akileijoja ( miten tuo nimi oikein kirjoitetaankaan/taivutetaan???) mulla ei vielä yhtään olekaan,mutta jätän tuon toisen paikalleen kasvamaan;jotenkin musta tuntuu,että se vois olla joku rikkaruoho...

   Poista
 4. Akileija on kaunis vanha perinnekasvi, jota leviää helposti, sitä kannattaa vaalia.

  Toinen on tutunnäköinen, jotenkin muistelen, että siihen tulee keltaiset kukat, rikkaruohohan se enemmän on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siirsin tuon akileijan pois tuolta kivikosta,jonne oli jostakin johkaantunut.Hassua ajatella,että sen siemen on vaan siihen yht'äkkiä jostakin lennähtänyt :)

   Olen myös sillä kannalla,että tuo toinen on varmasti rikkakasvi..mutta katson vielä millainen kukka siihen aukeaa ja kitken sitten pois,jos ajatukseni vahvistuu.

   Poista
 5. Meille ilmestyi viime kesänä samanlainen kasvi kuin tuo kakkoskuvasi. Siihen tulee tosiaan keltaiset kukat ja korkeuttakin se kasvaa. Saattaa olla unikkokasveihin kuuluva Keltamo, joka kasvaa tavallisena pihoilla, kivimuureilla ja vastaavilla paikoilla. Keltamoa on aikoinaan käytetty lääkekasvina ja se on myrkyllinen. Kitkin pois omasta kukkapenkistä ja nyt ilmestyi uudelleen pariin paikkaan, kivimuurin kupeeseen. Jollei ihan rikkakasvi niin sinnepäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok. Taidanpa sitten nyhtäistä pois,ettei kovasti pääsisi siementämään.

   Poista
 6. Ylempi on Akileija, joten siirrä se kukkapenkkiin, mutta alempi hävitä äkkiä, jos et halua sitä riesaksesi. Siihen tulee keltaiset kukat ja se leviää myös pienistäkin juurenpalasista. Sisältä tulee oranssia nestettä jos sen katkaisee. Ei se ruma ole, mutta hallitsematon..

  VastaaPoista
 7. Hyvä blogi mutta vaikea fontti!

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)