SUURKIITOS MARIETTALLE

Tänään postilaatikossa odotti kiva paketti Suvipihan Mariettalta. Aiemmin täällä etsiskelin varjoliljan alkuja/sipuleita ja nyt sitten pääsen niitä Mariettan ansiosta istuttelemaan . KIITOS!

Paikan sipulit saavat tästä viime keväänä aloittelemastani varjon/puolivarjon penkistä,jossa kasvaa mm. erilaisia kurjenpolvia,alvejuuri-saniaisia,imikkää,kartiovalkokuusta,kuunliljoja,alppiruusu,lehtoängelmää,jaloangervoita,preeriamesiangervoita,valkoista ja vaaleanpunaista hopeatäpläpeippiä ja rönsytiarellaa sekä esikoita,päivänliljoja ja tulppaaneita. Pylvästuijat ovat havuaitana tielle ja naapuriinpäin.

Penkki on vaikea saada kokonaiskuvaan,kun peräkärry on kuvaamisen tiellä,mutta katsellaan nyt sitten osissa. Vielä on aika tyhjän näköistä,mutta eiköhän se pian tästä vehrene :)Nuo taustan rumat "törpöt" peittyvät myöhemmin kuunliljakasvuston peittoon.

Kuusen alla on 3kpl norjanruusu "Hurdalia" sekä 3 punalehtiruusua ja yksi syyshortensia .Tuivioita ja mansikkaa kasvaa maanpeitekasveina tuossa etualalla ja ruusujen takana seppelvarpua. Kaivonkansien päälle tulee myöhemmin kesällä rautainen puutarhapenkki.
Kuvan oikealla sivulla kasvaa herukkapensaitaKesäkukat ovat ulkoilleet nyt tälläviikolla päivittäin ja ensiviikolla saavat sitten jäädä jo yöksikin ulos;sään mukaisesti tietysti peiteltynä.

Tänään on taas ollut kalsean harmaa ja tuulinen päivä;onneksi edes tällaisia pieniä valopilkkuja löytyy omalta pihalta.
2 kommenttia:

  1. Kiva kun tulivat perille. Ja sinulla on todella ihastuttava paikka heille, varmasti viihtyvät kunhan kasvuun pääsevät.

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)