PIENTÄ PUUHAILUA

Alkoi olla sellanen fiilis,että pää hajoaa jollen pian saa "käsille" jotain muutakin tekemistä kuin ristikoiden täyttäminen ja koneella surffailu.Eilen sitten tartuin hommiin kiinni ja aloin rikkaruohojen kitkennän. Olipas pitkästä aikaa kiva tedä sitäkin hommaa,vaikka alun jälkeen hiukan tunnelma laski,sillä myrkystä huolimatta hyttyset kävivät armottomasti kitkijän kimppuun  ja vesisadekin kasteli loppujen lopuksi aluskalsareita myöden : /

Kuntokin oli senverran vielä heikko,että kerralla en koko penkkiä jaksanut kitkeä vaan jatkoin loppuun sitten tänään.Sään salliessa homma etenee jälleen huomenna :)

Ihan uskomatonta millainen määrä oli kakkaruohoja kertynyt 4-5 viikon kitkentätauon aikana: tuosta penkistä kärräsin kaksi kukkurallista kottikärryllistä pois kasvustoa,vaikkei mikään mahtavankokoinen alue edes olekaan.
( Miten ihmeessä sitä saisi selvempiä kuvia näistä kukkamaakokonaisuuksista???)


Viimeviikolla ostamastani lumpeesta oli jo ensimmäinen lehti kasvanut pinnalle asti,joten pitihän se tietenkin ikuistaa. Kaverina sillä kasvaa altaassa suovehka.

Pensasruusut kukkivat mielestäni erityisen komeasti tänä kesänä ja onhan tuo vuorikaunokki vaatimattomuudessaan myös nätti.

Hiltunen ei malttaisi ollenkaan olla pois pihalta. Hyvä,kun käy äidin lihapatojen äärellä aterioimassa ja sitten livahdetaan samantien ulos.
No,ehtiihän sitä sitten taas talvella makailemaan uuninpankon lämpimässä ihan kyllästymiseen asti.


18 kommenttia:

 1. Voi että, sulla kukkii jo vaikka mitä sellaista, mikä ei mulla vielä näyttäisi hetkee kukkivan!!

  Ja joo, ulkona on iltaisin kyllä sellainen verenluovutus, kun hyttyset hyökkää. Inhoan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! Mulle välillä iskee kunnon ahistus,kun hyttyset inisevät korvan juuressa isona parvena :/

   Poista
 2. Kaunis yhdistelmä tuo peurankello ja päivänkakkara :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. Päivänkakkara vaan on hiukan hallitsematon ja haluaa levitä minne haluaa :)

   Poista
 3. Onpa kauniita kuvia! Hyttysiä riittää täälläkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haarniska siellä pitäis olla,ettei tule syödyksi elävältä :)

   Poista
 4. Mukavan oloinen piha sulla, luonnonkukat sopivat hyvin kukkapenkkiinkin. Hyttysten kanssa olen helisemässä minäkin, niitä tunkee yöllä sisään mökkiin, vaikka kaikki paikat pitäisi olla tukittu. Tämä kesä on tarjonnut niille liian hyvät lisääntymisedellytykset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :( Ja säätiedotus lupailee edelleen sellaisia kelejä,että varmasti tämä hyttystulva tulee jatkumaan...

   Poista
 5. Kyllä niitä rikkaruohoja vaan tuppaa kasvamaan sellaista vauhtia, vaikka joka päivä niitä koitan nyhtää yhden sieltä ja toisen täältä. Ei perässä pysy.

  Kauniita puutarhakuvia ja hienoa, että jaksat jo puuhastella puutarhassa. Kivaa tiistaiehtoota (tai yötä...)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa tässä edetään,mutta edetään kuitenkin. Mielikin on parempi,kun saa jotain konkreettista aikaiseksi. Toki oleilu on välillä hyväksi,mutta käy ainakin mulle pidemmän päälle henkisesti aika raskaaksi.

   Poista
 6. Nyt voit ihastella kättesi töitä!
  Kovan perkaushomman olet jaksanut tehdä siellä hyttysten syöttinä.
  Palkinnoksi saa hyvän mielen ja kauniin kukkapenkin.

  VastaaPoista
 7. kaunista!

  Olen itse istuttanut kukat cottage garden tyylisesti tiheään ja ilokseni olen saanut huomata, että rikkaruohoja ei ole tarvinnut pariin vuoteen juuri kitkeä. Tosin rehottavia kasveja on saanut rajata pienemmiksi pehkoiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota samaa olen yrittänyt toteuttaa,mutta siltikin niitä rikkoja kasvaa ihan älyttömästi.Mulla on todennäköisesti syynä huonosti rikkaruohoista seulottu multa,jota olen tilannut lavakaupalla :/

   Poista
 8. Hyvä kuva lumpeesta, vedessä näkyy lehden tekemä painauma. Samaa olen miettinyt/ zuumaillut/ yrittänyt..., miten kokonaisuuksista saisi hyviä kuvia. Ehkä mun taidot ei riitä tai olisko kamerassa vika ;) ?

  VastaaPoista
 9. Mulla ei tosiaankaan ole mitään hajua valokuvaamisen saloista. Pitäisi varmaan oikein perehtyä,niin voisi saada tuosta kamerastakin enemmän irti.

  VastaaPoista
 10. Kauniisti nuo kivet reunustaa penkkiä, tykkään juuri pyöreistä kivistä :) Eikös peurankello ole kova leviämään? Ajattelin vaan jos se on sukua vuohenkellolle (?) ja se on sitten ihan mahdoton. Peittää alleen kaiken, jos ei älyä rajoittaa sen leviämistä.

  VastaaPoista
 11. Ei ole ainakaan vielä tuo peurankello levinnyt tuosta minnekään. Olen sen istutusalueen rajannut kivillä muista kasvialueista.En sitten tiedä onko tuo lajike (jalopeurankello) sitten hiukan vähemmän ärhäkkä leviämiselle kuin luonnonmuoto.
  Mutta päivänkakkaran leviämistä ei estä mikään :)

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)