ILTAKÄVELYLLÄ

Otin eilen kameran mukaani iltalenkille ja napsein muutaman kasvikuvan. Käväisin samalla lähimetsässä tarkastamassa mustikkatilanteen ja hullun hommaahan se oli ,suuresta hyttysmyrkkysuihkutuksesta huolimatta.Sain ainakin miljardin verenhimoisen hyttysen lauman päälleni ja joitakin satoja pistoksia nahkaani sen puolen kilometrin matkan aikana,jonka  siellä metsässä kuljin.
Olihan siellä jo jonkin verran kypsää mustikkaa,mutta taitaa olla helpompi homma suunnata kaupan pakastealtaalle piirakkamustikoita varten :)

Yllättävän kaunis kukka vuohenputkella

Niinkuin myös haittaleviäjä jättipalsamilla


Todistusaineistoa,että kypsiäkin mustikoita on jo

Nämä näyttivät pieniltä valkoisilta tähdiltä heinikossaYlempien kuvien eksoottisen näköiset "ruohot" ja saniaiset sekä nämä suovehkat tekevät jotenkin sellaisen ikiaikaisen metsän vaikutelman

Niityllä kasvoi kaikenlaista,en edes tiedä kaikkien lajejaPuna-apila

Puna-ailakki

Koiranputki


Siankärsämö


Erilaisia mesiangervoja  oli siellä täällä. Osalla niistä kauniit nuput,kuin pieniä helmiä. Löytyi myös yksi siivekäs,joka aivan selvästi oli pikku hiprakassa angervon medestä :)Säätiedotus ei lupaa kovinkaan mukavaa säätilaa viikonlopuksi,mutta yritetään nyt ottaa ilo irti edes,jos,ja,kun sateen lomassa tulee auringonpilkahduksia :)

6 kommenttia:

 1. Meni ihan iho kananlihalle, oli niin ihania luontokuvia :) Mehiläinen on tosiaan sen näköinen, että "tässä nyt maata rötköttelen maha täynnä". Onko nyt jo mustikka-aika ? Ei saa kesän mennä niin nopeaa !!! Pitääpä katsoa onko meidän metsässä mittään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varaapa Eija sitten kunnon haarniska päällesi,kun metsään suuntaat :)

   Poista
 2. Ihania kukkakuvia olet saanut sateesta ja hyttysistä huolimatta! Minäkin olen jo maistellut kesän ekoja mustikoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytär tuli juuri kotiin metsästä pienen mustikkasaliinsa kanssa.Hyvältähän ne marjat maistuivat :)

   Poista
 3. Hienoja kuvia, tosiaan ikiaikaista fiilistä noissa kortteissa, saniaisissa, suovehkoissa ja tähdissä:) Todella kaunista.

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)