KIERRÄTETÄÄN TAAS

Tälläviikolla on kesäsää antanut parastaan. Ilma on ollut sopivan lämmin,että vielä jaksaa kunnolla puuhaillakin pihassa. Toki välillä on istahdettava alas ja huolehdittava riittävästä nesteytyksestä :)

Takapihallamme on lojunut epämääräinen puukasa jo niiltä ajoilta,kun vanhempani asuivat vielä tässä talossa. Alkuviikosta aloin silmäilemään puupöllejä sillä silmällä,että käyttöönhän ne on jollain tapaa saatava,koska mitään polttoarvoa niillä ei enää ole.
Hetken asiaa pähkäilin ja niinhän paikka pölleille löytyikin viime keväänä tehdyn varjoisamman paikan perennamaan reunalta.
Kiitos vain miehelleni,jonka suosiollisella avustuksella sain mötikät paikoilleen.

Eihän tuo mikään ikuinen ratkaisu ole,mutta olkoot tuossa kunnes lahoavat lopullisesti.Osa oli vielä melko kosteahkoa puuta,mutta kunhan kuivuvat saavat hienon harmaan pinnan kaikki;osasta pitää vielä raaputella hiukan kuorta irti.
Kasvimaalla herneet saivat tuet,jotka mies on sahannut vanhan sänkymme puuosista ja ipanat toivat metsäretkeltään tuet ruusupavuille


Sitten lopuksi vielä harjaneilikoita,liljojen nuppuja (joita odotan avautuviksi kuin kuuta nousevaa) ja rinneangervon kukkia :)11 kommenttia:

 1. Kivannäköiset nuo vanhat puupöllit istutusalueen reunassa, oikein mukava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin,että sopivat siihen,kun on muutoinkin hiukan tuollainen varjoisampi/metsäisempi istutusalue.

   Poista
  2. minulla on kanss.tuommoisia puupöllejä ja tykkään kivistä meillä on isoja kiviä ja pienempiä kukkapenkin reunassa, ne spopii meidän pihaan kun on vanhan talon piha...

   Poista
 2. Hyvä idea laittaa vanhat puut kukkapenkkien reunalle! Se on oikeaa aitoa tavaraa. Ja mitäs siitä, vaikka ne jossain vaiheessa lahoaa; silloin puutarhurikin ehkä hyvinkin haaveilee jo toisenlaisista reunoista. Puutarha kun on sellainen ainaisesti muuttuva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on;vaihtelu virkistää silloin tällöin puutarhassakin :)

   Poista
 3. Huh, kyllä tänään on ollut niin lämmintä, ettei olisi paljon huvittanut töihin mennä - rannalle ennemmin. No on meinaa hienot reunukset kukkapenkeissä! Jotain tollasta mäkin voisin haluta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko viikko on ollut aivan loistava säiden puolesta,kyllä mun nyt kelpaa toivuskella täällä :)

   Poista
 4. Hienot nuo puupöllit kukkamaan reunustalla, tosi luontevasti asettuu siihen. Uskoisin, että siinä ilamavasti ollessaan tulevat kestämään vielä pitkään. Hyväthän nuo muutkin ideasi ovat ja kukat niiiin kauniita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa olla niinpaljon kaikenlaista ihanaa kukassa,että ei tiedä mitä suuntaa ihailisi;ihan menee välillä pää pyörälle :)

   Poista
 5. Komeat pölkyt! Ottaisin heti tuollaisia pihalle, jos vain saisin.

  Vanhoilla lahoavilla puilla on myös ympäristöllistä merkistystä, ne houkuttelevat pieneliöitä, jotka ovat taas hyödyllisiä koko puutarhan kannalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepulis;siellä oli jo valmiina kaikenlaisia öttiäisiä,jotka nyt hiukan joutuivat stressin alle siirrosta,mutta toivottavasti kotiutuvat nopeasti uuteen kotipaikkaansa.

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)