MARJOJA TULOILLAAN

Eilen maistoin,muilta perheenjäseniltä salaa,ensimmäisen oman maan kypsän masikan. Ja olihan se makeaa.
Ei meillä mikään iso mansikkamaa ole,muutamia neliöitä vain,mutta sen verran antaa kuitenkin satoa,että ostomansikkaa emme tarvitse.
Levittelimme harson mansikkamaiden suojaksi,sillä muutamaa punaista marjaa oli jo räkättirastas käynyt nokkaisemassa. Verkkoja en raaski käyttää ettei linnuille tai muille eläimille käy ikäviä yllätyksiä.
Toivottavasti sää käy aurinkoisemmaksi,jotta koko sato ei homehdu ennen kuin ehtii syötäväksi asti.

Vadelmapensaissa sekä herukkapensasissa on myös runsaasti raakileita,joten pääsee sitten jonkinajan kuluttua tuoreeltaan tankkailemaan vitamiineja suoraan puskista tai mikä ettei piirakkaan tai johonkin muuhun herkkuun kätkettynä :)
Eilen illalla grillailimme kodassa makkaraa ja samalla juttelimme ipanoiden kanssa minun tulevista hoidoistani ja,että saatan olla väsynyt ja heikkona niiden jälkeen.
Nuorimmainen oli niin ihana,kun vakaalla äänellä lupasi,että "äiti,kyllä mä sitten haen sulle kaupasta mättöpussin karkkia,jos et itse jaksa". Tällä vakuutuksella jaksaa taas kummasti eteenpäin :)

Jalopeurakelloja on auennut lisää ja onhan ne upeita tuollaisena isompana joukkona päivänkakkaroiden kavereina.Kasvihuoneessa alkaa kurkkusato olemaan alkamaisillaan,todella myöhässä tänä kesänä. Viime vuonna ensimmäiset kasvihuonekurkut syötiin juhannuksena.

Samoin suippopaprikat ovat alkaneet kasvamaan ja kivan raidalliset pensastomaatit ovat jo hieman punertuneet. Kummasti paprikoihin jäänyt noita kukka-aihioita kuivumaan pinnalle,hiukan rumentavat ulkomuotoa,mutta toivottavasti eivät vaikuta makuun tai kasvuun..

Taidan tehdä radikaalin ratkaisun ja katkaista runko- ja kirsikkatomaateista latvat jo nyt,koska ovat kasvaneet korkeiksi,raakileita on melko vähän,kukkia paljon ja,jotta jo olemassa olevat tomskut kypsyisivät ajoissa.
Tätä mä hiukan eilen pelästyin;vaaleanpunainen hanhikki on jo alkanut tehdä kukkia ja hanhikkia pidän kuitenkin syyskukkijana.
No,leikin ajatuksella,että pensas on vaan hiukan muista kasveista poiketen etuajassa,koska kasvaa kivikossa kuumassa paikassa ;)

14 kommenttia:

 1. Mahtavan kokoinen kurkku ja erittäin lupaava marjasato! Pitäisikö minunkin latvoa minikasvihuonekurkkuni, jotka ovat tehdeen hedelmää, mutta kovin hitaasti se saavat lihaa kuidensa ympärille? Tomaatit ajattelin myös latvoa, poksahtavat kohta katosta läpi!

  Luin vasta juuri blogiasi läpi ja huomasin, miten raskasta aikaa olet käynyt läpi. Kuvistasi ja teksteistäsi huokuu kuitenkin vahva elämänilo ja mahtava positiivisuus, ne ja ihanalta vaikuttava perheesi kantavat ja auttavat toipumisessa aivan varmasti. Olet ajatuksissani ja lisään blogisi suosikkeihini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkku pääsi juuri salaattiin herkuteltavaksi :)
   Tomaateille on tosiaankin pakko tehdä jotakin tai tulevat pian muovihuoneen katon lävitse.

   Toki tässä on ollut huonoja päiviä matkan varrella,mutta niitähän nyt on normaalistikin. Ei varmasti auta vaipua murhetimaan asioita pidemmäksi aikaa; päivä kerrallaan ja voinnin mukaan olen ajatellut jatkaa eteenpäin :)

   Poista
 2. Mä olin samoissa pahanteoissa muutama päivä sitten (söin yksin mansikan, shss...) Sun marjat on terveen näköisiä. Ja noin isoja tomaatit jo ! Katsoin samaa omissa tomatoksissa, että aika vähän on kukkia/ raakileita. Ne vähät, mitä tulee, pittää syödä hitaasti ja hartaudella ;) Lapset ovat niin ihanan käytännöllisiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän nuo muksut tapaavat olla :D

   Kyllä mulla tomaatit taitavat päätyä typistettäviksi vielä tänään.

   Poista
 3. Vau miten hyvältä siellä näyttää! Omat marjat ja muut ovat kyllä parhaita!

  VastaaPoista
 4. Upeita kukkia ja kohta roppakaupalla syötävää! Hyvä, kun kerroit lapsille hoidoista, etteivät sitten ihmettele. Hauska tuo karkinkantolupaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan ollutkin,mulla on hyvin turvattu olotila sen suhteen :D

   Poista
 5. Ai, mitä herkkuja sinulla on odotettavissa.
  Varsin reilu tarjous tuo mättöpussi, varmasti tuli lapsen sydämestä. Lapset auttavat kummasti jaksamaan ja lasten vuoksi jaksaa mennä eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä,näin se on. Etenkin tuo nuorimmainen on ottanut asian varmasti hiukan samalla tavalla kuin minäkin; ei viitsitä asioita kovin pitkään murehtia.Hän on hyvin välitön asian suhteen,jokaisen kaverinsakin tuo luokseni ja pyytää heillekin selventämään,että mitä on tapahtunut/tapahtumassa.

   Poista
 6. Vautsi vau, mulla ei raakileen raakiletta tomaateissa. Kesäkurpitsat viljelylaatikoissa sen sijaan ovat reheviä ja täynnä pieniä kurpitsan alkuja. Taidan siirtyä pelkästään niihin, jos ei nuo penteleen tomaatit tänäkään vuonna mulla menesty. Tai jos kokeilen kurkkua......

  Lapset ovat aikamoinen voimavara (vaikkei mulla ookaan ku karvaisia itellä mut sama pätee kyllä niihinkin).

  VastaaPoista
 7. Mulla on tomaatit olleet aina suuri kompastuskivi.Olematonta satoa olen niistä saanut ja maku ei ole päätä huimannut. Aina niitä kuitenkin tulee istuteltua siinä toivossa,josko tänä vuonna onnistuisi :)
  Kurkku ja kesäkurpitsat mullakin sitten tuottaneet satoa niin paljon,että olen saanut jakaa satoa sukulaisille ja naapureillekin.

  Kyllä nuo karvakamutkin sellaisia ovat,että huonona hetkenä nekin ovat usein pelastavia enkeleitä;pakko nousta sohvan pohjalta,mennä niiden kanssa ulkoilemaan ja pitää muutenkin niiden hoito kunnossa.
  Kun kissa tunkee syliin ja koira tulee luokse antaa muutaman kunnon lipaisun sekä kirputuksen ja tyytyväisenä huokaisten asettuu lähelle lepäilemään,niin hyvä mielihän siinä tulee :)

  VastaaPoista
 8. Kesän ensimmäiset oman maan mansikat maistuvat niin hyviltä! Nautiskele niistä ja kaikesta muustakin ihanan pihasi antimista kaikkien aistien välityksellä. Joskus toivoisi, että jonkin ikimuistoisen hetken, maun tai tuoksun voisi pistää pulloon, jotta siitä voisi nautiskella elämän harmaampina hetkinä.

  Ihana kuopus, kun lupaa hakea äidille mättökarkit tarvittaessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi,kunpa olisikin sellainen pullo ja mahdollisimman isokin vielä :)

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)