KANAHAAVEITA

Cosmos Puutarhakaaos-blogista kirjoitteli alkuviikosta blogissaan kesäkanoista. Olen useamman vuoden jo ruinannut mieheltäni suostumusta pariin kanaan,jotka viettäisivät kesää pihamaallamme. Ajatus on aina tyrmätty sillä varjolla,että ne mukamas lemuavat. En millään halua uskoa,etä kaksi kanaa voisivat lemuta ihan haitaksi asti ja tuleehan tuota sontaa muutoikin tuonne kylvöksille leviteltyä silloin tällöin...
Olen siis vakaasti päättänyt,että nyt aloitan väsytystaktiikan hyvissä ajoin ja ensi kesänä pihassamme kotkottaa muutama tipu,eikä minun enää tarvitse tyytyä leikkikanalaan,jota pidän  tällähetkellä eteisessämme :)

Tätäkin pientä siipirikkoa olen hoivannut ja vaalinut
KESÄKANAINFOA

Jaloangervot kukkivat komeasti ja antavat mukavasti "valoa" varjoistutukseen verikurjenpolvien sekä kuunliljojen seurassa.Ja aiemassa postauksessa mainitsemani vispipuuro maistui muuten taivaallisen hyvältä kylmän maidon kanssa :P

14 kommenttia:

 1. Herkullisen näköistä puuroa! Ihanasti kukkivat sun jaloangervotkin, ihan kuin valkeaa pilveä. Yksi tuttava kylällä otti alkukesästä muutaman kanan ja kukon, ja ovat kyllä olleet tosi tyytyväisiä hankintaansa (Amarian kotikolossa on hällä blogikin), jos kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin käydä siellä tsekkamaassa. Kiitos vinkistä :)

   Poista
 2. Niin, ja niiden tuotos se vasta onkin hyvää lannoitetta! Ja se toinen tuotos maistuu letuissa ja sillivoileipien päällä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän moninaiseen hyötypuoleen olen yrittänyt kovasti vedota ;)

   Poista
 3. Kaunisti kukkivatjaloangervot.Kana olisikin mukava pihamaalla ja myös kukko
  Se herättäisi aamulla laulamalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti olisi hyvä,jos kanoilla olisi seuranaan kukko,mutta meillä on naapureita tuossa senverran lähellä,että eivät varmaan tykkäisi hyvää,jos kukko kiekaisisi aamuyöstä herätyksen :D

   Poista
 4. Mä olen joskus miettinyt kesälampaita, mut ei meillä kyllä totuuden nimissä olis niille mitään laidunpaikkaa :D Todella kauniit nuo valkoiset jaloangervot, ovat kuin pehmeää pumpulia. Mmm... vispipuuroa <3

  VastaaPoista
 5. Jaloangervot todellakin valaisee, niitä on minunkin pihassa. Kanoja en ole kaivannut, meillä on jo fasaanikukko joka herättää toisinaan aikaisin aamulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin keväisin nuo fasaanikukot ovat kyllä sellaisia yllätyskiekaisijoita,että hyvä,kun ei sydän pysähdy säikähdyksestä :)

   Poista
 6. Viivytystaistelua käydään täälläkin kesäkanojen puolesta. Ehkä vielä joskus..
  Kivan näköinen tuo jaloangervo kuunlilja yhdistelmä :)

  VastaaPoista
 7. Oi, minä olen myös aina haaveillut kanoista:) Mutta kun asuu rivitalossa, niin ei voi ottaa, joku naapuri kuitenkin hermostuisi.

  Mies on kyllä nähnyt Saksassa kaikenlaisilla pihoilla kanoja kuopsuttamassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu,ehkä ei sitten kuitenkaan rivitalopihaan :)

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)