SUOSITELKAAHAN SYYSKUKKIJOITA

Pää lyö ihan tyhjää,joten suositelkaahan oman puutarhanne upeimpia myöhäisempiä syyskukkijoita minulle;niin perennoja,ruusuja kuin pensaita jne. jne. saa ehdotella. Kuvalinkkien kera mieluiten tietenkin :)
Värimaailma saisi olla valkoinen/vaalenpunainen/pinkki/lila/sininen-linjalla.Ei keltaista tai oranssia.
Tykkäisin sellaisista vahvan oloisista,selkeän muotoisista kasveista,joista ei jäisi risuinen/ränsistynyt mielikuva.

KIITOS KOVASTI JO ETUKÄTEEN :)

Tässä vielä kuva Julian aimmin kesällä papalleen maalaamasta jokimaisemasta

17 kommenttia:

 1. Kirjoitinkin justiin omaan blogiin kaveista, jotka kukkivat, siellä on myös pinkkejä ja sinisiä... nt en kyllä tiedä, onko meillä sama maku kun minä pidän pienikukkaisista ja keveistä ulkomuodoista... hortensiat on hyviä loppukesään ja moni jatkuvakukintainen ruusu kukkii todella myöhään. Minulla nepalinhanhikki on ollut yksi myöhimpään kukkivista.

  VastaaPoista
 2. Ei oo todellista, onnistuin hävittämään viestini, kun yritin laittaa linkkiä. Emmäosaa laittaa sitä tähän kommenttilootaan :(
  No ehdotin blogissani näkyviä marjapuuronvärisiä Jaloangervoja Maggey Daley, Kaunopunahattuja ja pian kukkivia Punatähkiä. Ne on kaikki vankkoja varreltaan, mäkään en tykkää hentoisista, jotka muuttuvat heinäkasoiksi ;)
  Hyvät vihreän sävyt noissa jokivarren pensaissa, tulee mieleen lämmin kesä.

  VastaaPoista
 3. Kaunis taulu! Odottelenkin mielenkiinnolla noita samoja vinkkejä!

  VastaaPoista
 4. Myskimalva ja kesäpikkusydän (pinkki tai valkoinen) kukkivat koko kesän syyskylmiin saakka. Punatähkän kukinta ajoittuu loppukesään. Keltaisia, vankkoja syyskukkijoita olisi paljon...

  VastaaPoista
 5. Tässä vähän listaa mulla nyt kukkivia: Punahattuja, eri lajikkeita. Sinipallo-ohdake, purppurapunalatva, liljoja. Ja erilaiset hortensiat, kuten myöskin syysleimut.

  VastaaPoista
 6. Meillä kukkii tällä hetkellä vaaleanpunaiset malvat ja leimukukat vaaleanpunaisista lilaan ja valkoiseen.
  Korkeaa kukkaa edustaa mahtavan upea, tanakkavartinen purppurapunalatva, joka kukkii ihan lokakuulle asti ja kerää perhosia paljon kukkiinsa.
  Myös maksaruohot kukkii nyt syksyllä ja niitä on myös tummanpunavartisia.Neilikkaruusu on kauniin punainen ja ainakin vielä siinä on runsaasti nuppujakin aukeamatta.
  Syyshortensiat kukkivat nyt tosi kauniisti valkoisin kukin. Ja kärhöt kukkivat vaaleanpunaisena, vaalean- ja tummanlilana. Onhan näitä vaikka kuinka! Onnea valintaan!

  VastaaPoista
 7. Näin alkuun linkkejä lisäämättä ehdottaisin myös Syysleimuja, joita on sekä valkoisia että pinkkiä, lilaa, punaista, monia eri sävyjä. Syysleimulla on aika pitkä kukinta-aika. Se saattaa sateessa vähän lorpahtaa, mutta piristyy taas auringon paisteessa.
  Syyshortensiat kukkivat ihan pakkasiin saakka. Niitä on valkoisesta vaaleanpunaisiin. Kukat kestävät myös kuivakukkina.
  Tuohon muidenkin mainitsemaan purppurapunalatvaan olen ihastunut. Se on lähinnä marjapuuronpunainen, kukkii pitkään ja on varsinainen perhosten houkutin. Kasvaa kyllä aika korkeaksi ja sopii siksi vaikka matalampien kasvien taustalle.
  Myös monet jaloruusut kukkivat hyvinkin myöhään, ihan pakkasiin saakka.

  VastaaPoista
 8. Tämä ei nyt kyllä liity mitenkään tähän sun pyyntöön, mutta sanon niin kauan kuin muistan. Meille pitäis tulla ens keväänä sitä 'Ritausmaa'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu :) Sitä on ehdottomasti saatava omaan pihaan. Mitenkähän tämänkin sitten taas muistaisi,kun tuntuu,että korvantaustat ovat jo täynnä kaikenlaista muistettavaa :D

   Poista
 9. No päivänliljat esimerkiksi,nehän on näyttäviä ennen kukintaakin,pitkine kaartuvine lehtineen.Kurjenpolvissa on monia,jotka sopivat sun värimaailmaan ja kukkivat pitkälle syksyyn,esim neidon- ja verikurjenpolvi.Syyssyriköitä kannattaa kokeilla.Mulla täällä V-vyöhykkeellä kukkii parhaillaan yksilö,joka on jo kaksi talvea viettänyt onnistuneesti ulkosalla,sekä toinen,jonka istutin viime kesänä.Maanpäälliset osat paleltuvat melkein kokonaan,mutta uudet versot kasvavat nopeasti ja se ehtii kukkia syyskesällä.On huippuhyvä perhoskasvikin!

  VastaaPoista
 10. Minulla kasvaa pihalla punahattua punaisena ja valkoisena, puna- ja valkotähkää. Nämä ovat hyviä perhoskukkia, kuten nauhuksetkin, jotka ovat valitettavasti keltaisia. Minulla onkin nauhuksia vain perhosten takia. Tosi myöhään kukkii syysasteri ´Aster novi-belgii Marie Ballard´, se on kaunis vaalea lila. Syyskimikki kukkii myöhään, on valkoinen ja korkea. Matala sininen pitkälle syksyyn kukkiva on myös törmäkatkero, siinä on oikein intensiivisen siniset kukat. Syysleimuissa on tosiaan paljon värisävyjä valkoisesta vaalean- ja kirkkaan punaiseen....Syyshohdekukka on ruosteenpunainen, mutta taitaa olla liian syheröinen sinun makuusi. Itsekään en siitä erityisemmin tykkää ;)
  Kuvia varmaan löytyy parhaiten googlettamalla kuvahaulla :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos vinkinkeruusta, tuli mullekin tarpeeseen :)

  VastaaPoista
 12. Laitoin blogiini juuri tänään kuvia parhaillaan kukkivista perennoista. Käypä vilkaisemassa, jos tykkäät jostain. Minun suosikkini on sinipallo-ohdake.

  VastaaPoista
 13. Päivänhatut on näyttäviä ja keräävät hyvin perhosia. Punahatusta "Magnus"-lajike on kestävä ja kukkii valtavan suurin kukkasin. Hyvä lajike samasta kasvista on myös valkokukkainen "Alba". Yleensäkin kukat, joilla on korkea kukkapohjus kuten puna-ja päivänhatuilla ovat hyviä perhoskasveja.

  Purppurapunalatva kukkii myöhään ja kauan. Se on myös perhosten mieleen.

  Kaikenlaiset maksaruohot ovat myös perhosten mieleen, jos tarvitset matalampia kasveja. Niihin meillä tulee lämpiminä syksyinä myös harvinaisempia perhosia :)

  VastaaPoista
 14. Hyviä vinkkejä, täytyy poimia itsellenikin ylös kun olen miettinyt mitä syyskukkijoita lisätä pihalleni! :)

  Omia suosikeitani ovat syyshortensiat, varsinkin vaaleanpunaiseksi muuttuva 'Vanilla Fraise', syysleimut (mulla tosin jo alkaa kukinta mennä ohi) ja komeamaksaruohot joka juuri aloittelee kukintaansa keräten valtavasti kimalaisia ympärilleen.

  VastaaPoista
 15. Suuri kiitos kaikille vastaajille ja kiva,kun tästä on hyötyä meille kakille bloggaajille :)

  VastaaPoista
 16. Kiiltoleimu knutflox Phlox garolin.Tämä leimu on minun suosikkini,kauniit lehdet tukeva vartinen,tuoksuu hyvälle ei tuleehärmää.Minulla on valkoinen.Sinä löydät kuuklesta tämän kuvan.Toinen mikä on kaunis Purppura punalatva,marjapuuron värinen.ja
  Syys asteri, ksvaa korkeaksi tukeva vartinen kaunis valkoinen kukii aika myöhää syksyllä.ulkolaista nimeä en tiedä,olen saanut taimen joskus ystävältä.

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)