AJATUKSET JO OSIN ENSI KEVÄÄSSÄ

Kävin tänään hiplailemassa erilaisia kevätkukkien sipuleita ja tulihan sieltä sitten muutama pussillinen ihan väkisinkin napattua mukaan. Lähinnä otin sellaisia sipuleita joiden ajattelin pärjäävän nurmikolla esim. omppupuun alla.

Tulppaanien osalta taidan suosiolla odottaa poistokoriaikaa. Viime syksynäkin tuli 50cnt:n hintaisia tulppaanipussukoita jokunen hamstrattua ja näin nättiä tuli :)Tässä tämänpäivän ostos-saldoa:

Sininen Helmililja

Krookus "Remembrance"

Isohelmililjoja sekä Balkaninvuokkoja

Valkoisia Helmililjoja

Kääpiötulppaaneja

Eiköhän näillä jo alkuun pääse :)

26 kommenttia:

 1. Ihanat ostokset! Minä en uskalla varmaan sipuleita tänä syksynä istuttaakaan, sillä myyrä on löytänyt entisetkin ja myllännyt kukkapenkin ihan nurin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narsisseista sanotaan,että eivät kelpaisi myyrille,mutta mylläyksen ne myyrät kyllä varmasti silti saisivat aikaan??

   Poista
 2. Kevääseen satsaaminen on kyllä niin ihanaa tähän aikaan vuodesta, voi ikään kuin sivuuttaa talven ;-D Ihania tarjouskukkia. Se on ihan totta, että niitä tarjouksia kannattaa odottaa. Ainoa vain on, että erikoisuudet kuten jotkut tulppaanien villilajit näköjään loppuvat tosi äkkiä, ne kannattaa ostaa heti kun näkee, sillä ainakin viime syksynä kävi niin, että kun menin sitten uudestaan taimikauppaan niitä ostamaan, ne mitä halusin olivatkin jo loppu. Tänä syksynä olin viisaampi :-)
  Kummasti noita istutettavia aina jotenkin kertyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta,aina sitä joku rakonen tai edes nurmikko löytyy minne piilotella kaikenlaista kaunista ;)
   Mukavampi odotella kevättä,kun tietää,että mahdollisesti sieltä lumen alta löytyy aika nopeastikin säiden salliessa pientä piristystä pihaan.

   Poista
 3. Kukkasipulit on kyllä niin vastutstamattomia! Mullakin 113 sipulia odottaa mökillä istuttamista, 65 pikkusipulia laitoin jo maahan. Ihana unelmoida keväästä nyt, kun syksy etenee vääjäämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä sitä on urakkaa istuttajalle edessä. Mekin viime syksynä nuorimmaisen kanssa istutimme toista sataa tulppaaninsipulia ja kyllä oli kaunista keväällä :)

   Poista
 4. Oikein pelottaa kauppaan meno kun tuppaa noita sipuleita tarttua mukaan ja kaikki maat on jo niin täynnä. Se viimetalven myyrien tyhjentämä pikka olisi mihin sopisi, mutta mutta ne myyrät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilepa erilaisia narsisseja vai antavatko myyrät kyytiä niillekin?

   Poista
 5. Kyllä on kauniita kukkasipuleita,tulee niitä aina kaupassa katsottua,mutta kun ei ole oikein tilaa pihallani,hyvää loppuviikkoa:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joko on nurmikko ja pensaiden alustatkin täytetty :)

   Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

   Poista
 6. Minulla karkas mopo käsistä ihan täysin, niin monta pussia tuli ostettua sipuleita...
  Viime syksyn istutukset onnistui niin hyvin, että oli pakko(!) ostaa niitä lisää.
  Meilläkin ennen myyrät söivät sipulit, mutta toivottavasti nyt säilyy. Onhan niitä hajusipuleitakin, joita myyrät inhoaa. Ihania puutarhahetkiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmoisia nämä "sesonkiajat" pakkaavat olla,vaikka kuinka yrittää pitää tilanteen hallinnassa :D

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Mä olen jotenkin ihastunut noihin kääpiötulppaaneihin ihan hirmuisasti. Ostinkin nyt jos jonkinmoista erilaista vähän matalempaa ja erilaisempaa tulppaania. Jännityksellä odottelen, että miten ne kukkii ensi keväänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla jään minäkin odottelemaan miten nousevat nurmikolta,kun en ennen ole nurmelle istutellut mitään.

   Poista
 9. Minä en ole viellä ostanut kukkasipuleita,mutta olen kyllä käynyt niitä katselemassa
  Viime syksynä kyllä ostin niitä niin paljon ,että joka puun ja pensaitten alle niitä
  Laittelin, ja kyllä oli kaunista.Minä olen istuttanut valkosipulin kynsiä pitkiin tonttia,minustä ainakin viimevuonna ovat kukkasipulit saaneet olla rauhassa
  Palkkanin vuokot ja valkoiset helmililjat ova kauniita, palkkanin vuokot kukkivat pitkään Aurinkoista viikonloppua Katja:)

  VastaaPoista
 10. Kauniin värisiä aletulppaaneja olet löytänytkin! Ja uudet hankinnat ovat hyviä valintoja. Odotan Viherpeukalolta sipulipaketin saapumista kuin kuuta nousevaa! En edes muista mitä tilasin, kun siitä on jo niin pitkä aika. Se on sitten mukava ylläri kun paketin avaa... Mutta koska olen malttamaton, en voinut olla ostamatta paria tulppaanilajiketta jo etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on myös Viherpeukuilta tulossa liljan sipuleita,kun kevään sipulit eivät ihan olleet sitä lajiketta mitä piti. Siellä näytti olevan kivannäköisiä sipuliseoksiakin myynnissä;pistäisköhän vielä klikata pieni lisätilaus :)

   Poista
 11. Hyviä ostoksia olet tehnyt. Mä tilasin erikoisempia sipuleita ja perusjuttujen kanssa odottelen aleaikaa, jos onnistaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ale-aikaa odotellessa;) Onneksi tulppuja ainakin voi istutella maan jäätymiseen asti.

   Poista
 12. Onpas siinä sulla istuttamista, ihania kukkia sitten keväällä! Minä tilasin postimyynnistä joitakin tulppaanin sipuleita, eivät ole vielä tulleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä odottelen,että mies saa nurmikon leikattua josko sitten taas lapsityöavun kanssa saataisiin sipulit maahan :)

   Poista
 13. Ruokakaupassa on ollut jo pitkään syksyn kukkasipulihylly esillä kutsuvasti. Joka kerta käydessäni sorrun ostamaan pari pussia lisää, D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhilja,kun ostelee,niin ei mukamas kirpaise niin pahasti yhdellä kertaa :D

   Poista
 14. Kauniin värisiä tulppaani-istutuksia!
  Minun taktiikkani on, että ostan heti kalliilla ne, joita halajan ehdottomasti. Ja sitten myöhemmin täydentelen ale-koreista.

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)