SIIRI-SAMMAKKO JA RANE-RUMMAKKO

Kuopus on ollut jo monen monta vuotta kiinnostunut sammakoista,siis noista takapihan ojassa ja omassa pikku lammikossa asustelevista kavereista. Keväällä on kiire tarkastamaan joko on kutua ja,jos kuiva aika yllättää on mahdollisimman monta ämpärillistä nuijapäitä pelastettava pihalammikkoon.
On luettu sammakkokirjoja ja haettu tietoa netin kautta.Itsekin tässä oppinut matkan varrella yhtä sun toista.
Reilu kuukausi sitten vihjasin hänelle,että sammakkoja voisi pitää lemmikkinäkin;tämä hänelle ei ollut tullut ollenkaan mieleen.Sitten suunnattiinkin kirjastoon hakemaan lemmikkisammakko-kirjoja ja taas olivat linjat kuumina,kun selailtiin tietokoneelta sammakkoaiheisia sivustoja ja mietittiin sopivaa lajia aloittelevalle sammakko-harrastajalle.

Sopivan lajin löydettyämme hommasimme terraarion ja sisustelimme sitä,jotta se olisi sopivasti tekeytynyt valmiiksi,kun uudet asukkaat saapuisivat. Tottahan toki kävimme myös  lemmikkieläinliikkeessä tekemässä sammakko-tilauksen ja odottelimme parisen viikkoa.

Eilen tuli kauan odotettu tekstiviesti,että sammakot ovat saapuneet. Kiikutimme pienessä rasiassa pikkuiset kotiin ja vapautimme heidät uuteen kotiinsa.

Saanko esitellä tässä uudet lemmikkimme Kiinankellosammakot Siiri ja Rane :)

Siiri

Rane

Siirin ja Ranen akvaterraariota


***************
Eilen oli ihan pakko hipsiä naapurin puolelle,kun kävelylenkillä äkkäsin siellä pihan pientareella hauskannäköisen kärpässienirykelmän


Ihan vielä eivät punakaneli-omput ole kypsiä,mutta kauaa ei tarvitse odotella,kun pääsee tekemään uuniomenoita,piirakkaa ja omena-riisipuuroa :)

Jos on paljon omenoita tänä vuonna niin on myös pihlajanmarjojakin

Rentouttavaa viikonloppua kaikille <3

18 kommenttia:

 1. Upea tuo akvaterraario ja sen olosuhteet näyttävät sammakkoperspektiivistä hyvin viihtyisiltä! Kiva että kiinnostus ja harrastus siirtyi luonnosta ihan sisällekin asti. Kiva kans, kun kuvailit, miten ensin tutustuitte lajeihin ja niiden vaatimuksiin, on eläimelle onni kun ihmiset hankkivat lemmikkinsä tässä järjestyksessä :-) Ja sitten kiikutettiin arvokas pahvilaatikko kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pitää senverran ottaa asioista selvää,että osaa luoda oikeanlaiset olosuhteet lemmikeille sekä ruokkia niitä oikein. Sammakot ovat melko pitkäikäisiä lemmikkejä,elävät 10-15 vuotta,jos eivät vaan sairastu tms.

   Poista
  2. Tämä pätee mielestäni kaikkiin lemmikeihin :)

   Poista
 2. Hieno terraario vai mikä ton nimi onkaan. Mun yhdellä työkaverilla on samoja sammakoita, ne on todella kauniita. Mutta lapsia tulikin sitten muistaakseni 80 kappaletta kerralla....
  Kivat kärpässienikuvat, en ole yhtään onnistunut itse näkemään tänä suvena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, 80 lasta :D Niitähän voi sitten myydä kavereille (kauppiaiden lapsella on heti bisnes mielessä);)

   Poista
  2. Ovat kuulema hyvin aktiivisia tämän lisääntymispuolen kanssa 8o
   Pitää olla senverran sitten "raaka" ja poistaa liiat kudut hyvissä ajoin pois vedestä. Ei ole kämpässä ihan tilaa isolle määrälle terraariota :D

   Poista
 3. Hauskan näköisiä lemmikkejä. Miten niistä erottaa tytön ja pojan?
  Tuollaista sienirykelmää kannattaa kyllä naapurin puolelle mennäkin kuvaamaan. Muutenkin aivan ihania kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikuisista vasta erottaa uroksen ja naaraan. Näin poikasena ei selviä merkkejä vielä ole erotettavissa;joten ihan varmaa ei ole,että ovat Siiri ja Rane,mutta eihän nimi lemmikkiä pahenna ;D

   Poista
 4. Upeita kuvia sammakoista,kyllä nuo kärpässienet ovat kauniita,hieno rykelmä:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voinut vastustaa sienien kuvaamista,olivat niin söpöinen ryhmä :)

   Poista
 5. Sammakot lemmikkinä on mullekin ihan uus tieto. Niitä ei ihan joka tytöllä taidakaan olla ;) Hauskat ja pirtsakan väriset kärpässienet! Kivaa viikonloppua, mulla huomenna viiminen työpäivä tältä erää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu ei varmasti etenkään tytöillä :)
   Mitäs Tiina meinaat syksyn ja talven aikana puuhailla?

   Poista
 6. Kiva harratus, sammakko lemmikit.tuli mielee sammakoista,kun olin noin kymmen vuotias
  minäkin tykkäsin kovasti sammakoista,istuin keväisiin lammikon reunassa ihailemassa
  niiden kurnutusta.Nytkin keväisiin kävelen etsimässä pieniä lätäköitä, kuuntelemassa
  oisiko siellä sammakoita ja kuuluisiko sieltä kurnutusta.Kärpäs sieni kuva on niin
  kaunis etten ole koskaan nähnyt sieni kuvaa niin kaunista kuin sinun ottama kiitos
  siitä kyllä oli silmä iloa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös paljon sammakoita tässä pihapiirissä;niitä on keväällä kiva kuunnella,kun ovat kutupuuhissa ja kurnuttelevat kavereilleen :)

   Poista
 7. Kiva tämä blogin uusi ulkoasu. Onkohan munkin toinen omppupuu punakaneli, nekin ovat vielä vähän raakoja ja ihan saman näköisiä, kuin nuo sunkin. Senkin olen unohtanut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelu virkistää ja pienellä muutoksella eli tuon ylätunnisteen vaihtamisella ilme muuttui taas ihan uudenlaiseksi.

   Poista
 8. Tosi kauniita kuvia! Sinulla on söpöjä lemmikkejä. Koiraihmisenä tuo hauveli näyttää erityisen sympaattiselta, vaikka tykkään kissoistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senna on kyllä lutuinen tummine kajalisilmiensä kanssa <3

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)