LINTUJEN TALVIRUOKINTA ALOITETTU

Maanantaina virittelin linnuille talvimurkinapisteen ja ainakin Tiasvilskettä on piisannut auringonkukansiementen  sekä pähkinöiden täyttämällä lintulaudalla.
Ikkunan läpi nappasin muutaman otoksen vierailijoista ja samoin ulkoakin,mutta epäselviähän näistä otoksista tuli.
Pitäisiköhän käyttää jalustaa lintuja kuvatessa vai tuleeko tässä nyt esiin se,että tuo kameran zoom ei ole riittävä??

Terassille kävin eilen hakemassa muutaman kanervan ja pari uutta lyhtyä. Hautalyhtyjä nuo oikeasti ovat,mutta olivat minusta niin nättejä,isokokoisia ja kivanmuotoisia, eikä niissa ollut mitään ristin tai enkeleiden kuvia,joten kehtasin ne  panna ulko-oven molemmilla puolilla oleville pylväille.


Mitään sen enempää en äitynyt törsäilemään,kun olen nyt pudonnut sitten sairauspäivärahoille. Se onkin yksi asia mikä pistää kyllä vatuttamaan tämän sairastumisen aikana;ihan niinkuin tässä itse sairaudessa ei jo olisi tarpeeksi kestettävää,vielä viedään pienituloisen ruokapalvelutyöntekijän palkasta viitisen sataa euroa pois,vaikka kulut sairaalamaksujen,lääkkeiden sekä matkakulujen jäljiltä ovatkin nousseet :C  :C  :C  :C

22 kommenttia:

 1. On tosiaan ihan älytöntä rokottaa taloudellisella kurimuksella sairasta ihmistä ja hänen perhettään. Taatusti kukaan ei tahallaan vakavasti sairastele, ei edes vähemmän vakavasti. Eikä se sairastaminenkaan halpaa ole. Mutta ostamasi lyhdyt ovat kyllä ihanan pullukoita, niistä tulee hyvälle mielelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo muoto oli se johon heti kiinnittyi huomio :)

   Poista
 2. Hyvät kuvat linnuista ja niin kauniit lyhdyt olet ostanut,hyvää loppuviikkoa :))

  VastaaPoista
 3. Kuntavaalit eivät varmaan ole keneltäkään jääneet huomaamatta. Kaikkea nyt taas luvataan, eipä silti taida olla parannusta odotettavissa tuohon yksittäisen ihmisen huonoon asemaan sairauden sattuessa :(

  Linnut ovatkin hyvin kiitollisia ruokavieraita!

  Tuohon kuvien rakeisuuteen on varmasti suurin syyllinen tämä Suomen syksy. Kun on hämärää, niin tulee hämäriä kuvia. Valovoimainen objektiivi tarvittaisiin, että saisi hämärässäkin kuvia. Mitä suurempi f-luku kamerassa on, sitä vähemmän kennolle pääsee valoa. Kun zoomataan, polttoväli suurenee ja valovoima heikkenee! Objetiivissa voi olla esim. merkintä 1:4-5.6. Tämä tarkoittaa että laajakulmapäällä kuvattaessa valovoima on 4 ja zoomattaessa se onkin 5.6. Nuo luvut ovat minun 70-300 mm:n zoomissa. Nyt alkaa pilvisellä säällä valo käydä liian vähiin! Ei auta jalustakaan...
  Leppoisaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok. Pitää ottaa uusi yritys kirkkaamalla säällä ja ehkä jalustastakin hiukan saa apua,kun kädet pakkaavat väsyä kuvattavia väijyessä :)

   Heti,kun kunto vaan sallii pitää kyllä hakeutua jollekin kurssille missä joku neuvoo kädestä pitäen miten pitää toimia ja,jos oppisi hiukan tuota termistöäkin.

   Poista
 4. Meillä lintuja on ruokittu jo säkillisellä auringonkukan siemeniä ja pussillisella pähkinöitä.

  Minulla ei ikkunan läpi kuvaaminen onnistu mitenkään, kun meillä on sellaiset vanhanajan vääristävät ikkunat.

  Minä olin kanssa melkein vuoden sillä sairaspäivärahalla. Osaltaan sen vuoksi ja viimeisten työvuosien pienempien tulojen takia loppuikäinen eläkekin jäi normaalia pienemmäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä;eipä sitä tule monenkaan varmasti ajateltua kuinka kauaskantoisia vaikutuksia tällaisella poissaololla työelämästä onkaan.

   Poista
 5. Minä virittelin ensimmäiset ruokintapisteet tirpoille tänään. Teillä tintit näyttävät sangen tyytyväisiltä. Tosi kurjalta kuulostaa tuo sairauden aiheuttama tulotason tippuminen. Monet suomalaiset taitavat kuvitella, että meillä on sairauden ja muiden onnettomuuksien sattuessa liiankin hyvä sosiaaliturva ( ainakin vimme vaalien äänestyskäyttäytymisestä niin voisi päätellä). Se ei kyllä pidä paikkaansa (nimimerkki "kokemusta täälläkin".. Lyhdyt ovat silti tosi kauniit ja sopivat tosi hyvin tuohon seinän väriin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjaahan se on; aikalailla saa miettiä,että mistä pihistelisi, 500 euroa on kuitenkin aika iso menetys kuukausituloissa. Pitäisi ehkä puuttua tarkemmilla tutkimuksilla,lääkärien/hoitajien taholta,feikkaavien sairaslomanhakijoiden toimintaan,josko saataisiin sieltäpäästä säästettyä euroja pidempään sairastaville...

   Poista
 6. Tsemppiä! Tilanne ei onneksi kestä ikuisesti. Sinulla on hieno asenne, ihailen sinua! Kyllä tämä tästä ja joka tapauksessa se on tärkeintä, että sinut on diagnosoitu ja saat hoitoa. Rahasta ei tietenkään haittaa olisi...
  Ihanat lyhdyt! Todella kivan muotoiset ja paksu lasi on kaunis.
  Lintukuvat näyttävät rakeisilta, veikkaan, että zoomi ei riitä, Suvikummun Marja tuossa sen kiteyttää, tarvittaisiin laadukas objektiivi. Tämä hämärä on haastavaa aikaa. Onneksi kevään tuloon on enää pari kuukautta tai jotain ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila!

   Valoisampaa päivää odotellessa;silloin koetan uudelleen kuvata,josko hieman edes kuvien laatu paranisi.
   Ja jollei parane,niin onhan noita tirppoja mukava seurata.

   Mä yritän aina tässävaiheessa syksyä ja alkutalvea tsempata itseäni sillä ajatuksella,että muutaman kuukauden kuluttua jo pääsee heittelemään ensimmäiset esikasvatus-siemenet potteihin itämään.

   Poista
 7. 500 euroa on iso pudotus kuukausituloissa... kyllä vakavan sairauden aikana pitäisi voida rauhassa keskittyä paranemiseen ja voimien keräämiseen, ilman rahahuolia. Tsemppiä, kyllä pienemmilläkin tuloilla pärjää, vaikka paljosta saa tinkiä -kokemusta on. Lintulaudan tapahtumia on kiva seurata, pidän varsinkin sinitiaisesta, se on niin uskomattoman pieni ja kevyen näköinen ja jotenkin niin elämäniloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinitiaiset ovat kyllä mainioita ja eivät ollenkaan niin arkoja kuin esim. talitiaiset.
   Olisihan se mukava,kun tällaisissa tilanteissa tuloja ei tarvitsisi miettiä,mutta nyt on sitten vaan pantava suu säkkiä myöden.

   Poista
 8. Lintujen tarkkailu on kivaa puuhaa. Meillä vakiovieras on myös orava lintulaudalla.

  Joo, olin pari vuotta sitten sairaana pidempään ja otti kyllä päähän, kun kipujen kestämisen lisäksi vielä palkkaakin rokotettiin. No, jos yhtään lohduttaa, on tämä vuorotteluvapaakorvauskin jotain aivan muuta kuin olin kuvitellut. Saan 1400 euroa vähemmän kuin töissä ollessa. Jos tuon olisin tiennyt, olisin tätä vapaata kahdesti harkinnut! No, on se kuitenkin kiva olla vapaalla vaihteeksi terveenä. Tuota sairaana oloa on tullut kokeiltua selkärankareuman aiheuttamien niveltulehdusten takia yhteensä puolitoista vuotta. Olin pyörätuolissa, sauvoilla jne. kuukausitolkulla, kun tauti iski.

  Tsemppiä Sinulle! Kyllä se päivä vielä paistaa risukasaankin - ihan varmasti. Tiedän jonkinmoisesta kokemuksesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso raha tuokin,mutta voin lohduttaa sinua sillä,että minä en saa verojen jälkeen edes käteeni 1400 euroa kuukaudessa...

   Kyllä mulla kuitenkin sellainen enimmäkseen positiivinen mieliala on päällä. Välillä toki ketuttaa,niinkuin ihan normaali-tilanteessakin ;)

   Poista
 9. Meilläkin on aloitettu talviruokinta. Linnut alkoivat parveilla talon ympärillä siihen malliin, että eikö talosta löydy syötävää. Nyt on valtava kuhina lintulaudalla. Sini- tali- ja hömötiaiset on etupäässä ruokailemassa.Samoin varpuset.
  Sairaana ollessa pitäisi saada olla täysin rahahuolista vapaana, mutta muista, että loppujen lopuksi "Sateen jälkeen tulee aina pouta". Tsemppiä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tästä selvitään; onneksi esim. ruokakuluissa saa säästettyä,kun katsoo hiukan tarkemmin mitä ostaa ja pitäytyy ihan sellaisissa terveellisissä,mutta maittavissa perusruoissa.

   Poista
 10. Pikkulinnut on puutarhurin luotto ystäviä. Se on ihan uskomaton määrä mitä ne popsii kesällä tuhohyönteisiä. YYA-sopimus pikkulintujen kanssa on todellista ekopuutarhanhoitoa! Joten ihanaa että muistat noita pieniä ahertajia :)

  Tosi kurjaa on että pitkään sairastavalta tulot putoaa ihan kohtuuttomasti :(
  Onneksi sinulla on positiivinen asenne ja uusi keväthän koittaa tuossa tuokiossa. Sitä ennen voi hetkeksi käpertyä villashaaliin suunnittelemaan kaikkea ihanaa..

  Tsemppiä ja oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi -Maaria ja mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Lintujen ruokinnasta on silmän -ja mieleniloa koko perheelle :)

   Poista
 11. Ihana nähdä lintuja syömässä:) ja kivan muotoiset lyhdyt, niissä on vanhan ajan tyyliä ja tunnelmaa.

  500 euroa on todella iso raha. Voi kun osaisin sanoa jotakin lohduttavaa. Voimia joka tapuksessa saireudesta toipumiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toipuminen tässä on nyt etusijalla; yllättävän hyvin tinkimällä "ei niin tarpeellisista" menoista saa säästöä.

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)