PIHAN KUNKUT

Meidän pihaa hallitsevat nämä kaksi isoa,komeaa ja vanhaa kuusta; ovat varmasti vuosien saatossa nähneet ja kuulleet kaikenlaista omasta pihapiiristä sekä naapurustosta. Melko tuuheiksi ja tasaisiksi kasvaneet,joten emme ole niitä raaskineet kaataa,vaikka aikamoisia jättiläisiä ovatkin.
Ovathan ne myös muistissani senkin vuoksi,että olen tämän kujan varrella asunut lähestulkoon koko elämäni ajan.
Hieman pitää alimmaisia oksia keväällä taas katkoa,kun kasvavat liikaa katon päälle.Vaikka itseäni ei kovasti innostanut lumen tulo,niin lapsethan repivät riemun tästäkin. Miisa intoutui muotoilemaan lumikissaa.

Ja onhan sitä pakko myöntää,että näyttää tuo lumi nätiltä kuorrutukselta kasvien ja esineiden pinnalla.Tässä vielä mamman ikioma lumileopardi:)

21 kommenttia:

 1. Oi lumileopardi! Mikä tuikea, tarkka katse!
  Me olemme kyllä niin talvisamikset. Luin kommenttisi jostain blogista tyyliin että talvi saisi kestää kaksi viikkoa ja siitä asiasta olen sataprosenttisesti samaa mieltä, ihan ällistyin kun luin sanasi! Mutta kyllä siinä sinun nimi ja profiilikuva oli, ei minun ;-D Vähän hirvittää, jos talvi alkaa nyt, kun on vasta lokakuu, mutta onneksi ensi viikolla lauhtuu.
  Onpa komiat kuuset. Ja onpa kivaa, että olet lapsesta asti ollut samalla kulmalla, jotenkin kivaa nykyaikana, kun muutetaan niin paljon, jos ei muuhun maahan niin ainakin ihan toiselle seudulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu,joulun ja uudenvuodenjuhlien ajan saisi olla lunta ja sitten voiskin jo kevät tulla ;)
   Välillä kyllä tympäisee,kun on aina asustellut samalla seudulla,mutta onhan tämä talo kuitenkin oma lapsuudenkotini,jonka isä-pappa on ihan omin kätösin rakentanut,joten tunnearvo on suuri.

   Poista
 2. Oiiij, miten komea lumileopardi! Mä tykkään lumesta, talven lapsi kun olen :) Mutta ilma on lauhtunut päivän myötä ja taitaa olla jo vahvasti plussan puolella, kohta nuo lumet ovat muisto vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti senverran vielä sulaa,että saan nuo mieltä vaivaavat sipulikukat maahan ;D

   Poista
 3. Ihana kisu! Kauniita lumikuvia. Oravat ja linnut tykkäävät varmasti isoista kuusista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnut tosiaan viihtyvät noissa kuusissa;ovat hyviä tähystyspaikkoja korkeutensa vuoksi ja sitten taas toisaalta antavat myös suojaa.

   Poista
 4. Mahtavat kuuset koristaa teidän pihaa,kaunis on tuo lumikuorutus,ei täällä viellä ole niin pajon lunta että saisi tehtyä tuommoisen kauniin lumikissan.mamman kissa on kyllä komea:)

  VastaaPoista
 5. Nuo sinun kisusi silmät ovat lumonneet minut totaalisesti!

  VastaaPoista
 6. Lunta saatiin tänne Etelä- Suomeenkin ja maisema näyttää hyvin talviselta. Nähtäväksi sitten jää kuinka kauan lumi pysyy maassa. Suloinen taiteilija ja lumikissan tekijä. Kissasta mainio kuva.

  VastaaPoista
 7. Nuo kuuset ovat kauniita, eihän niitä raaskii pois kaataa.Meidän pihalla on myös kaksi komeaa kuusta,toinen niistä kyllä varjostaa ruusupensasta olen monasti ajatellut että täytyy poistaa se kuusi,mutta sitten tulee sellainen tunne ,etten raaskikaan siitä luopua.Kisumirri on söpö. Aurinkoista pyhäpäivää Katja:)

  VastaaPoista
 8. Hieno kissa!

  Minä jättäisin harmaan, märän ja kylmän syksyn väliin ja siirtyisin suoraan lumiseen talveen, joka voisi kestää pari kuukautta ;)

  VastaaPoista
 9. Kaunis kissa! Kyllä lumi tekee hyvää, kaiken tuon pimeyden ja kuran jälkeen kannattaa nyt nauttia siitä!

  VastaaPoista
 10. Ihania lumikissoja:)

  Tuollaiset vanhat puut ovat todella arvokkaita sekä luonnon että ympäristön kauneuden kannalta. Ihmisikä tarvitaan, että puu kasvaa suureksi.

  VastaaPoista
 11. Mukavaa nähdä joku muukin ulkona viihtyvä kissa, kun meidän kissat näyttävät ihan nauttivan lumesta ja pakkasesta. Monilla muilla taas näyttää oleva vilukissoja. ;)

  Hienoja nuo isot kuuset ovat, mutta pikkuisen vaarallisia lähellä rakennuksia. Jos tuollainen myrskyssä kaatuu rakennuksen päälle, niin se tulee aika kalliiksi.

  Koivujen kasvusta näkee monesti sen, kun se alkaa olla ikänsä päässä ja se on syytä kaataa pois, mutta kuusen laho ei välttämättä näy kasvussa ollenkaan.

  Kuusi voi olla sisältä lähes täysin laho ja sitten joku kova tuulenpuuska sen murtaa. Minä kaadoin naapurin puolelta aika ison kuusen ja sen tyviosa oli aivan terve, mutta sitten muutaman metrin korkeudella oli jo jonkin verran lahovikaa. Olisi se kuusi pysynyt pystyssä vielä monia vuosia, eikä se naapurissa olisi mitään vahinkoa aiheuttanut, mutta jos se olisi etelätuulella kaatunut meidän puolelle, niin kasvihuone ja kompostit olisivat voineet hajota.

  VastaaPoista
 12. Komiat kuuset! Tutut on polut sinulla tallata, kun saman tien varrella olet elämäsi asunut. Kuullostaa turvalliselle. Huvikseni ryhdyin laskeskelemaan omia asuinosoitteitani. Sain yhteensä 12 osoitetta - asuinkunnat: Helsinki, Espoo ja Lohja.
  Sen lisäksi tietyti on noita kesälomanviettokuntia. Lapsena kun vietimme isän kesälomaa aina eri pakkakunnalla vuokramökissä.

  Helppoa se on lumikissaa veistää, kun on oma lumileopardi mallina!

  VastaaPoista
 13. Hei. Kuusi on ollut mun lempipuu lapsesta asti, kotipihassa oli tosi isoja myhkyräisiä kuusia, joissa kiipeilin lapsena :)
  Sitten asuinpaikasta vielä, on kaduttu tässä kymmenen vuotta kun lähettiin pois ite rakennetusta talosta jossa asuttiin yli 15 v ja syntymäpitäjästä. Ei olis pitänyt tehä sitä virhettä, olis ainakin tienny miten on talo rakennettu.

  VastaaPoista
 14. Komea kuusi, ja aivan ihana tuo kissakuva! Sopisi erinoimaisesti vaikka postikortiksi:)

  VastaaPoista
 15. Komeet kuuset, kyllä noita kelpaa katsella! Kyllähän tuo lumi kätkee kivasti kaiken pimeän ja harmaan alleen, mutta en minäkään välitä kylmästä.
  ps. mullakin on Miisa niminen tyttö.=)

  VastaaPoista
 16. Hiltunen on pörhistänyt karvansa lämpimäksi. Sillä on kyllä upean vihertävät silmät, kuin jalokivet.

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)