ISÄINPÄIVÄN KYNNYKSELLÄ

Itse näen päivittäin omassa kodissani monet isäni kädenjäljet. Sen lisäksi,että talomme on minun lapsuudenkotini on se myös oman isäni,nuorena miehenä, itse -70-luvun puolessavälissä rakentama.
Muutimme minun oman perheeni kanssa tähän asumaan n. 13-vuotta sitten ja sen jälkeen isäni on rakentanut vielä perheelleen kaksi komeaa  kotia.

En edes osaa sanoa montako taloa isäni on ollut elämänsä aikana muille pykäämässä pystyyn,mutta veikkaanpa,että niitä on ollut monta.
Sen päälle vielä muunlaiset puutyöt;remontteja,kaapistoja,kaapin ovia,saunoja lauteineen,erilaisia ovia,portaita,lyhtyjä ja muita sisustusesineitä jne. jne.
Hän on ollut ehtivä  ahkera sekä työn jäljestä arvostettu mies; aina on ollut jotain työn alla. Taidan tunnistaa tuossa piirteessä hiukan itseäni;olo on surkea,jos ei ole edes jonkinlaista pikku näperrystä käsillä .

Viime vuosina tahdin on ollut pakko terveydellisistä syistä hidastua,on tullut aika viettää rauhallisempia eläkeläisen päiviä.
 Tiedän,että se on ollut hänelle melkolailla kova ,mutta väistämätön,paikka.
No,tokihan sitä nyt jonkun pikku ruuvin ainakin voi käydä toisinaan tyttären seinälle ruuvailemassa ;)

Tässä hänen n. 16-vuotiaana tekemänsä sohva-sänky,joka on keittiössämme

Kaikki talomme kaapistot ovat isä-papan käsialaaMyös nämä vitriinit isä on väsäillyt

Saunan lauteet ja seinät

Muutama peili


Pyyheteline pikku purkkeineen

Teksti keittiössä ja sopivan kokoisena isoon oviaukkoon nähden tietenkin

Pihassa ilahduttavat nämä tornit,joissa pidän valoja syksyisin ja talvisin sekä terassi. Eikä pidä unohtaa erilaisia kukkalaatikoitakaan :)
Lyhty

Isän suuret kädet
hypittivät polvilla,
nostivat olkapäille,
kantoivat sylissä,
veistivät leluja.
Isän suuret karheat kädet
sanoivat pitkin päivää:
Rakastan sinua lapsi.
Ne olivat teon sanoja,
niin vahvoja
että kantavat
halki elämän.
– Maaria Leinonen -

16 kommenttia:

 1. Onni on tuollainen isä :) Kauniita kädentöitä! Runo sai ihan porun kurkkuun. Voisinpa kuvailla itsekin mitä kaikkea isäni on nikkaroinut.

  VastaaPoista
 2. Minullakin nousi pala kurkkuun, rakas isäni menehtyi 5 vuotta sitten. Upeita asioita isäsi on tehnyt, alkaen tuosta sohvasta, voi jestas miten hieno!

  VastaaPoista
 3. Koskettava tuo Maaria Leinosen runo.
  Miten taitava isäsi onkaan... ja ahkera. On hienoa olla tuollaisen isän tytär.

  VastaaPoista
 4. Hieno postaus isäsi töistä ! Hän on todella taitava.

  VastaaPoista
 5. Kylläpä isäsi on ehtinyt paljon! Taitava ja ahkera mies! Minä en ole koskaan saanut nauttia omasta isästä. Olen kasvanut äidin kanssa. Isää minulle korvasi kummisetäni, tätini mies.

  VastaaPoista
 6. Hattua täytyy nostaa isäsi aikaansaannoksille!

  VastaaPoista
 7. Isäsi on todella taitava ja ahkera,paljon on ahertanut. Kaunis postaus
  Runo on kaunis:)

  VastaaPoista
 8. Isäsi on taitava puuseppä, eipä ihme, että ole ylpeä hänestä! Mukavaa isänpäivän viikonloppua sinne :)

  VastaaPoista
 9. Ohhoh, miten taitavat kädet :) Nyt ymmärrän noiden puutarhatornien olevan vain osa isoja juttuja. Huikeaa.

  VastaaPoista
 10. Isäsi on todella taitava puuseppä. Kaunis runo...lämmintä isäinpäivää teille:)

  VastaaPoista
 11. Olette perineet; sinä ja tyttäresi isältäsi kädentaitoja ja silmää kauniiden asioiden tekemiseen. Niissä tarvitaan sekä taitoa että silmää.
  Sinä toteutat luovuuttasi puutarhassa ja tyttäresi piirtämällä ja maalaamalla.

  Tosi haiheudella luin postauksesi. Menetin syksyllä oman isäni ja nyt on ensimmäinen isäinpäivä niin ettei isä ole äidin kanssa kotona odottamassa että tulemme käymään.

  VastaaPoista
 12. Todellinen kädentaitaja on sinun isäsi! Kyllä täytyy vaan olla kateellinen, minun isäni taasnei ole... Hän ei ole koskaan tykännyt tehdä itse omin käsin mitään. No, ehkä kenties ruuanlaittoa lukuunottamatta. Minun isäni on liikkunut luonnossa ja opettanut kasvit, linnut ja nisäkkäät, käyttänyt museoissa ja kultturitapahtumissa ja vienyt matkoile ympäri maailmaa. Ihana isä siis minullakin! Man käsillä tekemisen himoni olenkin perinyt äidin puoleleta, ukkoni oli veistonopettaja ja äiti osasi tehdä vaikka mitä. Nuo sinun isäsi tekemät asiat ovat kalleuksia, jotka kannattaa visusti säilyttää perheessä!

  VastaaPoista
 13. Upeaa kädenjälkeä isältäsi! Olen aina ihaillut kädentaitajia ja arvostanut ammattilaisia. Paitsi että heitä tarvitaan, heistä on suurta iloa lähipiirille. Olet onnentyttö, kun sinulla on sellainen isä!

  VastaaPoista
 14. Sinulla on käsistään taitava isä, sieltä olet taitanut sinäkin periä taitosi. Minun isäni on elättänyt perheensä kirvesmiehen töillä, rakentanut myös taloja toisille ja itselle. Tänään käydessäni lapsuudenkodissani, tuli jostakin ajatus, minkähänlaista olisi asua siinä talossa. Se on kuitenkin se Kotikoti vielä.

  VastaaPoista
 15. Ylpeä ja onnellinen olen isästäni <3

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)