TAIMIKASVATUKSIA OSA 1.

Tänään oli mieluisa kirjekuori postilaatikossa odottamassa.Elämää Ja Elämyksiä-blogin Pirkko halusi ilahduttaa minua lähettämällä minulle osan omista untuvasulkahirssin siemenistään.
KIITOS <3
Aiemmin en olekaan heiniä kasvatellut,joten peukut pystyyn,että saan hirssit kukoistamaan :)

Kevät on taas askeleen lähempänä,sillä aloitin eilen sen odottelun tekemällä ensimmäiset kylvöt ja tänään homma jatkuu taas. Sitten saakin odotella Helmikuun puolelle seuraavia kylvösatseja,jollei tässä välissä johkaannu kaupasta mukaan heräteostoksia...

Vielä saa mies ripustaa kattoon kasviloisteputket avittamaan kasvua ja sitten vaan odotellaan ja ihmetellään mikä tälläkertaa itää ja mikä ei :)

Multiin menivät seuraavien kukkien siemenet:

28.1.
riippapetunia "Purple Wave"
       riippapetunia "Purple Velvet"

29.1.
petunia ''Bordovaja''
       petunia ''Triumph Alba''
petunia  "Double Bouckle"
       idänunikko "Coral Reef"

Idänunikkohan on perenna. Lueskelin pussukasta,että tammikuussa esikasvatettuna ehtii kukkaan jo saman vuoden kesänä. No,katsotaan mitenkähän käy.


Kameraa on tullut pyöriteltyä käsissä ja harjoiteltua erilaisten asetusten käyttöä. Manuaalin lukeminen on melkolailla tyhjän kanssa. Meikäläiselle,kun pitäisi olla sellainen rautalangasta väännetty versio...tai sitten joku näyttämässä,että teepäs kuule  Katja näin :)
Hiukan on vaikeampaa hakea oikeanlaisia säätöjä kuin automaatilla kuvatessa,mutta mukavaa ajankulua jokatapauksessa.
Sää on ollut niin harmaa,että lähinnä olen sihtaillut sisätiloissa tuota pöydällä nököttävää orkideaa.


Harjoitukset jatkuvat :)

27 kommenttia:

 1. Idänunikot ovat upeita! Hienoja kuvia olet ottanut. Mulla on sama vaiva, en jaksa millään lukea mitään käyttöohjeita. Niinpä otan aina ihan sattumalla kuvia, jollei mies ole neuvomassa. Joskus onnistuu paremmin, joskus vähän huonommin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen muiden idänunikkokuvia ihaillut viimekesänä bloggaillessani ja nyt on ihan pakko kokeilla josko omaankin pihaan saisi yhtä upeaa unikkoloistoa :)

   Poista
 2. Suosittelen jonkinlaisen kurssin käymistä. Itse luin ensin manuaalin läpi noin 10 kertaa ja sen päälle pari kirjaa. Lopulta menin kurssille. Kamerasta saa paljon enemmän irti, kun osaa itse säätää kaikki arvoja. Kursseilta saa myös hyviä vinkkejä. Esim. talvella kuvat kannattaa vähän ylivaloittaa, niin lumi ei näytä kuvissa harmaalta.

  T: Vesa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ehdottomasti on hakeuduttava kurssille,koska tämä järjestelmäkameran käyttö on mulle ihan uusi asia ja kuitenkin haluan oppia lisää valokuvauksesta. Se on tässä viimeaikoina alkanut kiinnostamaan yhä enemmän ja enemmän.
   Harmi vain,kun esim. kansalaisopiston uusia kursseja taitaa alkaa vasta ensi syksynä. No,pitänee sitten turvautua kirjaston apuun ennen sitä :)

   Poista
 3. Ihania nuo orkideakuvat! Huono olen minäkin yleensä ohjeista opettelmaan. Helpointa kai olisi, jos joku samanlaisen kameran omistava neuvoisi kädestä pitäen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Konnadonna,se olisi kyllä parhain mahdollinen vaihtoehto :)

   Poista
 4. Sullahan on siellä jo päästy vauhtiin kylvöpuuhissa, mä en oo vielä ees niitä siemeniä saanut hankittua. Suutarin lapsella ei oo kenkiä...

  VastaaPoista
 5. Kevät on nyt sitten virallisesti alkanut :)
  Minullakin on noita samoja idänunikon siemeniä, pitääkin etsiä "kuukirja" esille ja tarkistaa hyvä kylvöajankohta.
  Sellainen kamerankäsittelykurssi olisi niin tarpeellinen. Täälläkin on kansalaisopistossa vaan niitä kuvankäsittelykursseja. höh!
  Kamerasta saisi niin paljon enemmän irti, kun joku konkreettisesti näyttäisi kädestä pitäen. Niistä manuaaleista kukaan mitään ymmärrä. Tarvittaisiin oikeastaan ohjekirja manuaalin ymmärtämiseen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvankäsittelykursseja tosiaan järjestetään aika yleisestikin,mutta ennemmin mulle ainakin sopisi ihan sellainen kurssi jossa lähdetään liikkeelle ihan perusasioista-ja käsitteistä.

   Poista
 6. Mukavalta näyttää..itse aloittelen siementen kasvatuksen vasta viikolla 10. Ihana orkideaa. Hienoja kuvia olet napsinut, ilman opetteluakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloin vasta jälkikäteen miettiä,että eihän noita tavallisen petunian siemeniä vielä olisi tarvinnut kylvääkään. Nuo riippapetuniat vaan vaativat hiukan pidemmän esikasvatuksen. No,ei auta kuin sitten latvoa taimia tiuhaan tahtiin ;)

   Poista
 7. Sinä olet päässyt aloittamaan kylvön hyvissä ajoissa.Ihana tuo orkkidea:)

  VastaaPoista
 8. Kiva, että siemenet pääsivät perille:) Nyt voidaan sitten jakaa kasvatuskokemuksia, kuinka onnistutaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Ajattelitko muuten esikasvattaa hirssejä vai teetkö suorakylvön maahan?

   Poista
 9. Upeat orkideakuvat ja jännät värit sen keskustassa!
  Onnea kylvöille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pitää mennä oikein lähelle katsomaan,että pääsee kunnolla näkemään kuinka hienot värit monen erilaisen orkidean keskustoissa onkaan :)

   Poista
 10. Hei!

  Minulla olisi sinulle lumiaiheinen haaste blogissani: http://muotoilijanpuutarhassa.blogspot.fi/2013/01/lumigraffitihaaste.html

  Toivottavasti tulet mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irina :) Pitääkin heti käydä kurkkaamassa.

   Poista
 11. No niin, siitähän se kevätkausi käynnistyy kun olet jo kylvöt aloittanut..
  Hienot orkideat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu,tosiaan eihän noita tavallisen petunian siemeniä vielä olisi tarvinnut kylvää vaan olisin hyvin voinut odottaa kevään etenemistä,mutta jotenkin vahingossa ne nyt tuli jo kylvettyä...taidan saada monta taimea lisää,kun saan olla latvomassa niitä pitkin kevättä :)

   Poista
 12. Ihania kukkia siis luvassa! Untuvasulkahirssi sai minut uteliaaksi, en ole sellaista nähnytkään.

  VastaaPoista
 13. Sussi: tässä kuvalinkki http://www.adviceaboutgardening.com/images/Pennisetum_villosum_1060.jpg

  VastaaPoista
 14. Hauskaa puuhaa kylvöhommat, sen verran minäkin aloittelin että laitoin yhden satsin jääkaappiin kylmäkäsittelyyn. Muut tilaamani eivät tarvitse kovin pitkää kasvatusaikaa, joten minun täytyy malttaa vielä...;)

  Mukavia kuvailuhetkiä, hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla myös siemeniä odottelemassa kylmäkäsittelyä. En olekaan ennen perennoja pahemmin kasvatellutkaan,mutta pitäähän sitäkin kokeilla :)

   Poista
 15. Ahaa, olet jo ehtinyt aloittaa kylvämisen, sama homma on kohta täällä edessä. Minäkin olen katsastellut noita kuvauskursseja ja löysinkin, mutta ovat jo ehtineet tältä keväältä alkaa ja sen lisäksi ovat täynnä. Erilaisia kuvankäsittelykursseja olen käynyt, mutta en minä sellaista nyt kaipaa. Täytynee olla syyspuolella nopeampi.

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)