TAIMIKASVATUKSIA OSA 3.

Tänään upottelin taas sormia multaan ja kylvin tomaatteja,lisää petunioita sekä ahkeraliisaa : )

Taimipöytä on jo pullollaan potteja,joten seuraavat siemenet taidan kylvää sitten maaliskuun puolella,jotta saavat enemmän valoa,joutuvat näet kasvamaan luonnonvalossa.Toki tuon toisen kasviputken voisi siirtää valaisemaan niitä...hmmm...pannaan harkintaan ,josko mies suostuisi lampun siirrossa avittamaan...

Hiukan on mullan pinnalle ilmaantunut tuollaista valkoista höhhöä.Toivottavasti ei ole taimipoltetta,jolloin saa sitten heitellä hyvästit pikkutaimille. Vielä ainakin ovat vahvan oloisesti kasvamassa.

Riippapetunian taimista olen hiukan huolissani,sillä kylvämistäni siemenistä vain jokunen on itänyt. En sitten tiedä kehtaanko tehdä reklamaatiota siemenfirmaan,kun ennen ne ovat mulla kuitenkin hyvin itäneet,enkä ole mitenkään eritavalla niitä nyt käsitellyt kuin aiemminkaan.
Muut istuttamani petuniat kyllä ovat itäneet ihan kohtuullisesti.

Kasviloisteputket värjäävät valollaan  koko olkkarin kauniin lilaksi

Tänään kylvin seuraavat  tomaattilajikkeet ja kukat:

*Money Maker
*Golden Queen ( keltainen)
*Gardeners Delight
*Roma
*Tiny Tim ( pensastomaatti)


Petunia  "Double Bouckle'

Ahkeraliisa ''Picoty Pink'' F1

22 kommenttia:

 1. Sulla on jo lähes ammattimainen meininki siellä näin siemenkasvatuksen aloittelijan silmissä. Voi hurrrja sun kanssa, Katja! Mulla on apuna vain auringonvalo, jota ei ole kylläkään ollut yli kolmeen viikkoon. Yli puolet pelargonian siemenistä jätti itämättä. Kolme vaikuttaa jotenkin nousevan. No, saa nähdä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin aluksi kasvattelin ihan luonnonvalossa ja hyvin nekin kasvattelut onnistuivat. Innostuksen myötä sitten on tullut osteltua noita lamppuja avuksi :)

   Poista
 2. Hyvällä alulla on sun istutukset! Minä vielä odottelen...Mukavaa viikonalkua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin ihan liian ajoissa noitten petunioiden kanssa. Riippapetuniat vaativat pidemmän ajan kasvaakseen kuin nuo muut istuttamani petuniat,mutta mulle tuli joku kumma tajuttomuuskohtaus ja niin menivät multaan kaikki petunian siemenet...

   Poista
 3. Ihan pro-meininki sulla! Minulla vasta chilit ja paprikat, ne muutamt hassut siemenet kylvettynä. Ja ihan luonnonvalolla yritän pärjätä, tuo kasvilamppu ois varmasti hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne valot mielestäni pikkuisen avittavat,että ei ole tullut ihan niin honteloita taimia :)

   Poista
 4. Komeat viljelykset on sinulla jo alulla siellä! Saattavat ne loput riippapetuniatkin vielä itää, jos ovat sellaista harkitsevaista laatua, eivätkä pidä kiirettä itämisen kanssa.....
  Minä aloittelen huomenna ensimmäisillä siemenillä, kuukalenterista katsoin päivät.
  Kivaa alkavaa viikkoa, loppuviikolla voidaan nähdä aurinkokin myös täällä etelässä. Ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti nyt olisi niin,että ovat hiukan myöhäisherännäisiä :)

   Kyllä on nii kova ikävä auringonpaistetta;pitkään ollut taas tasaisen harmaata. Tosin tänään maanantaiaamuna oli kyllä kaunista,kun yön aikana oli tuprutellut kauniisti puuterilunta :)

   Poista
 5. On komeat viljelyt sulla menossa, kyllä sinun puutarhasi saa ihania kasveja. Kivaa sitten seurata Kasvejasi kesällä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva on seurata muidenkin blogikavereiden uusia puutarhajuttuja kesällä :)

   Poista
 6. Ompas komeat kasvustot sulla, on siinä taimi poikineen vieri vieressä :) Aah, mitä kukkaloistoa ja herkkua tulossa!

  VastaaPoista
 7. Onpa sulla hyvässä vauhdissa kylvöt! Itsellä on vasta ekat chilit mullassa, on ollut mukamas niin kiirettä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo,mulla on nyt saikulla aikaa olla hiukan ajoissa :)
   Chili on kyllä niin mainion makuinen mauste;siinä aukeaa tukkoiset röörit,kun maustaa ruoan sillä .

   Poista
 8. Vaikutva kylvöpöytä! Noita kun tuosta alkaa levittämään niin taitaa olla huusholli puolillaan taimiruukkuja. Tomaatit on n i i n ihania :) Toivottavasti ne onnistuvat hyvin ja saat kelpo sadon. Minä en ole niitä vielä kylvänyt. Hiukan tässä itseäni vielä toppuuttelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi-Maaria; niitä potteja on sitten loppujen lopuksi lasten makuuhuoneiden ikkunoillakin. Onneksi on hyvään ilmansuuntaan nämä -70-luvulla rakennetut olohuoneen suuret "juoruikkunat",joten saa jokaisen kolmen ison ikkunan eteen astella kasvustoja :)

   Poista
 9. Paljon olet jo kylvänyt! itse en ole vielä kylvänyt kuin yhdet kanarialta tuomani siemenet. Odottelen vielä' hetken ennenkuin aloitan. Onnea kasveillesi, se valkoinen saattaa olla mullasta noussutta kalkkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin se ei onneksi vaikuta taimipoltteelta,koska taimet ovat edelleen tanakasti kasvamassa. Ruman näköistä se valkoinen on siinä mullan pinnassa,mutta toivon mukaan ei kuitenkaan mitään vaarallista.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Onhan noihin jo mennyt yksi Kekkilän iso Taimimultapussi 8o

   Poista
 11. Jopa olet ahkeroinut. Nyt onkin vielä niin vähän luonnonvaloa, jotta lisävalo on tarpeen. Kyllä on sulla kauniita kukkia ja hyviä tomaatteja kasvamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aina niin paljon odotan tomaattisatoa,koska se on mun lempparivihannes,mutta vielä en ole oikein runsaasta sadosta päässyt nautiskelemaan.

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)