TAIMIKASVATUKSIA OSA 5

Tänään oli pakko usuttaa mies kaivelemaan autotallista esiin minikasvarihyllyköt,kun alkaa olla olkkarin pöytä aivan täynnä erilaista purkkia ja purnukkaa,joista osasta jo hiukan vihreääkin mullan seasta pilkahtaa.

Tänään kylvin perennoja,jotka eivät vaadi kylmäkäsittelyä. Tämä  perennojen kasvattelu on tosiaan mulle ihan uutta  puuhaa ja sikisikin tarvitsen enemmän tilaa taimille,kun kesäkukkien lisäksi innostuin uusia juttuja kokeilemaan.

Tänään multiin pääsivät seuraavat perennat:
Siperianpalloohdake ja punahattu

Valkoinen peurankello,vaaleanpunainen maitokello sekä pinkki ja vaaleanpunainen väriminttu

Virolaisesta taimiliikkeestä  sain aivan yllättäen kirjeen,joka sisälsi  "korvaavia" riippapetuniansiemeniä 20 kpl  niiden aiemmin tilaamieni  80 kpl :n jäädessä  täysin itämättä.
Hassu juttu sinänsä,että lähettämääni sähköpostiin en kyllä saanut ollenkaan vastausta. 
No,pääasia,että kuitenkin reagoivat viestiini  :)

13 kommenttia:

 1. Oho, no tuohan oli hauska yllätys, että korvasivat. Toivottavasti niistä nyt itää. Ja muistakin. Siemenkasvatus on hauskaa!

  VastaaPoista
 2. Sä oot ollut taas niin ahkerana kylvöstesi kanssa :) Mä en oo saanut ensimmäisiäkään vielä edes koulittua. Laitetaan vaikka flunssan piikkiin :P

  VastaaPoista
 3. Kiva, kun huomioivat vaikka aikas kummaa etteivät kirjoitttaneet mitään. Sullon oikeen tehdas siellä ;)

  VastaaPoista
 4. Kivoja perennoita on tuloss minulla on sinisenä maitokalloja Kaunis on vaalean punainenkin.Kyllä olet ollut ahkera! ♥

  VastaaPoista
 5. sinullahan on siellä hurjat viljelmät!

  VastaaPoista
 6. Maitokello näyttää kauniilta. Sitä mulla ei ole. Punahattu on kiva, se kukkii kauniisti loppukesällä pitkään, samoin tuo ohdake.

  VastaaPoista
 7. Oi, nuo pallo-ohdakkeet ovat ihania! Joskus, kun kasvatin kuivakukkia, minulla oli niitä iso alue kasvamassa. Kun kyllästyin kuivakukkiin ja järjestelin pihaa muutenkin, hävitin ne kaikki. Nyt on suunnitelmissa laittaa sitä taas lavakauluskasvimaan yhteen laatikkoon. Mutta ostan töistä valmiit taimet, kun siemenestä kukkivaksi kestää liian kauan ;). Vaikka helppoja ne olisi kyllä itsekin kasvattaa.
  Tuo väriminttu on myös tosi kiitollinen, monta vuotta sitten kylvin yhden pussillisen sekaväriä ja ne ovat jo kivasti levinneet ja ovat tosi hauskan näköisiä.

  VastaaPoista
 8. Mukavia valintoja!

  Itse kasvatin joskus punahattuja ja sinipallo-ohdaketta. Mitenhän tuo jälkimmäinen eroaa siperianpallo-ohdakkeesta? korkeus?

  Keväistä kasvuniloa!

  VastaaPoista
 9. Kiva, että korvasivat huonot siemenet.

  Kesällä tulee oleman upea kukkaloisto.

  VastaaPoista
 10. Paljon kauniita kukkasia tulossa sinulle:)

  VastaaPoista
 11. Tämä vaihe ei taida olla ainakaan sisustajien mieleen, kun kaikki paikat kohta pursuavat multapurkkeja. Tuppaa kyllä leviämään kohta käsistä. Noita punahattuja minäkin laitoin, mutta pitäisikö hankkia myös pallo-ohdakkeita ja väriminttuja...?

  VastaaPoista
 12. Kyllä kasvien kasvattamista siemenistä, itse alusta alkaen, ei voita mikään!

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)