LASTEN JUHLAHUMUA

Alkuviikosta vietimme kuopuksen 10-vuotiskaverisynttäreitä Porin raviradalla. Vieraita kävi ilahduttamassa raviradan nimikkoponi Bella ohjaajansa kanssa ja tokihan tarjolla oli myös hyvää ruokaa jälkkäreineen kaikkineen :)

Ratsasteltiin


Kaikki pääsivät harjaamaan


Bellan tukka sai uuden ilmeen

Sitten ruokailtiin yhdessä ja sen jälkeen olikin hyvästien aika
Itselleni hieman aiheutuu aina pahaa mieltä näistä vuosittaisista kaverisynttäreistä,sillä kuopuksellamme on jonkinasteisia sosiaalisia vaikeuksia,joihin on saanut apua esikoulusta lähtien. Hän on vilkas ja keskittyminen on välillä vaikeaa. 
Tästä erilaisesta käytöksestä johtuen monet lapsista karttavat häntä. 
Häntä ei esim. kutsuta luokkakavereiden syntymäpäiville ja nytkin hänen syntymäpäivilleen lähetettiin 12 kutsua ja vain 3 vierasta tuli paikalle :(
Tottahan toki tällainen surettaa myös häntä itseään,sillä kaverit ovat hänelle ehkä tärkein asia elämässä tällähetkellä.

No,ainakin vähäisellä vierailijamäärällä oli se etu,että pääsivät kunnolla nautiskelemaan Bella-ponin kanssa puuhailusta ja hauskaa näytti olevan niin sisällä  kuin ulkonakin.Äidin huomio kiinnittyi välillä tietenkin raviradan koristekasvillisuuteenTänään perjantaina esikoinen taasen juhlistaa koulukavereineen kevättanssiaisten merkeissä peruskoulun päättymistä.
Huomenissa sitten yhteinen koulunpäätösjuhla vanhempien kera.Miten ihmeessä aika kuluukaan näin nopeasti,kun juurihan tuo esikoinen vasta aloitti koulunsa pikkuisena ekaluokkalaisena ja nyt ovat jo sitten jatko-opinnot edessäpäin...

22 kommenttia:

 1. Hauskat synttärit näyttää olleen nuorimmaisellasi! Kaverit ovat varsinkin tytöille tärkein asia maailmassa, kolme kaveria on hyvä saavutus. Nyt on ihanat säät viettää päättäjäisiä ja valmistujaisia, ei palele tuollaisessa juhlamekossakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin yrittänyt hänelle kertoa,että ystävien iso määrä ei ole tärkeää vaan se,että on "oikeita ystäviä",vaikkapa vain yksi.

   Aivan ihanat säät ollett taas koko viikonlopun ajan:)

   Poista
 2. Olipa kuitenkin hauskat synttärit tytölläsi! onneksi hän saa apua vaikeuksiinsa, jospa jo ennen yläastetta tilanne korjautuisi. kaunis koulunsa päättäjä tyttö.

  Onnellista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon myös niin,että ennen yläasteikää tilanne olisi jo erilainen ja onhan tässä onneksi tapahtunut positiivista kehitystä jo viimeisten neljän vuoden aikanakin.

   Poista
 3. Jäipähän muut vaille tuollaista mukavaa (poni)heppa-juhlaa ;0
  Niin se aika vaan menee hujauksessa, eikä itse vanhene yhtään ;) Lasten kasvamisesta sen ajankulun vasta huomaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on Enilie niin totta;minäkin pääsin juuri vasta ripiltä :D

   Poista
 4. Ihanat juhlat! Kyllä niitä muita nyt kaduttaa kun jättivät juhlat väliin.

  VastaaPoista
 5. Oi miten kivat synttärit nuorimmaisellaisi oli,,Ihana poni siellä, oli niin hauskaa kun samassa pöydän ääressä nautiskelivat
  herkkuja.Ja eskoisella oli päättäjäiset niin kauniina juhlapuvussa:)

  VastaaPoista
 6. Ihanat heppasynttärit. Lapset osaavat olla tosi julmia! Itse inhoan noita "lasten kutsuja", sillä niiden varjolla tapahtuu aika paljon eristämistä ja syrjimistä porukasta. Kutsuja jaetaan kavereille näyttävästi, muttei kaikille. Mille tuntuukaan hänestä, joka jää ilman? Monesti aikuiset vielä johtavat tätä toimintaa. Me pidettiin vain pari kertaa lasten synttärit ja kutsuttiin niihin koko luokka. Oli sitten kutsutun valinta tulla tai olla tulematta. Meillä lapset pahoittivat mielensä monesti noitten synttärikutsukarsintojen vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin olen asian minäkin kokenut.

   Olemme myös aina kutsuneet kaikki luokan tytöt tasapuolisesti juhliin mukaan,vaikka heiltä ei kutsua tytöllemme olisi tullutkaan.

   Poista
 7. Ihanat heppasynttärit! Lapset osaavat olla julmia! Minä olen aina kutsunut tyttäreni kaikki luokkakaveritytöt synttäreille, jotenkin se tuntuu niin mukavammalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mekin olemme toimineet,koska se on meidän mielestämme tasapuolista kaikkia kohtaan.

   Poista
 8. Ihanat synttärit olit tyttärellesi järjestänyt :)
  Onneksi hänellä on sinut äitiä!

  Ymmärtäväinen ja kannustava suhtautuminen auttaa monessa asiassa, mutta tiedän että äitinä on joskus hieman neuvoton olo tuollaisissa tilanteissa. Paljon tsemppiä ja ihanaa alkukesää toivottelen teille koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi-Maaria!

   Se on totta,että välillä tuntee itsensä niin avuttomaksi. Toisella on paha mieli tiedostaessaan,että häntä ei hyväksytä.

   Poista
 9. Meidän esikoinen (poika) on ollut vähän erilainen ihan pienestä pitäen. Hän on aina ollut nopea oppimaan, vilkas ja kehittynyt normaalisti, mutta luonteeltaan arka ja varovainen kaiken uuden suhteen. Hän ei tykännyt lainkaan liikunnasta, etenkään joukkueurheilusta ja ylipäätään kouluaikana hän oli sellainen oman tiensä kulkija. Tiedän, että häntä kiusattiin koulussa, mutta koskaan hän ei kenestäkään suostunut kantelemaan eikä kiusaamisjuttuja kotona kertomaan. Hänellä ei ollut ns. bestiksiä, eikä hän kulkenut missään porukoissa. Lukiossa hän tutustui toiseen vähän samanlaiseen poikaan, jonka kanssa ystävyys on säilynyt. Muutamat tuttavani katsoivat poikaani pitkin nenän vartta ja kiertäen kehottivat jopa laittamaan poika tutkimuksiin, jotta saisivat vahvistusta sille, ettei poika olisi normaali. Pojalle tehtiinkin ennen koulun aloittamista psykologin testit ja todettiin, ettei koulun aloittamiselle ole mitään esteitä, eikä pojassa ole mitään vikaa.
  Niin vain esikoisesta kasvoi ihana nuori ihminen, joka osaa ottaa huomioon toiset ihmiset ja tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Hän on menestynyt hyvin opinnoissaan ja ehtipä hän jo seurustellakin runsaan vuoden verran kivan tytön kanssa. Työelämästäkin hänellä on jo runsaasti kokemusta ja sielläkin kaikki on mennyt hyvin. Pojalla on ihan mielettömän hyvä ja tarkka muisti, hän on asunut jo vuosia omillaan ja huolehtii hyvin kodistaan, tykkää ruoan valmistuksesta, pyöräilee, ui ja matkustelee ulkomailla.
  Kyllä minua äitinä monesti kivisti sydämestä nähdä, miten poikaa ahdisti alakoulussa kavereiden kiusaaminen ja myös joidenkin vanhempien omituiset kommentit. Sääli, että erilaisuutta on monien niin vaikea ymmärtää ja hyväksyä. Tärkeintä on, että me vanhemmat hyväksymme lapsemme, puolustamme, tuemme ja suojelemme heitä sekä kasvatamme ymmärtämään erilaisuutta. Ehkä heistä näin tulee vahvempia ja ymmärtäväisempiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos between tästä kommentistasi. Tuli todella hyvä fiilis :)

   Poista
 10. Ihanat synttärijuhlat! Kavereiden saaminen on todella vaikeaa. Lapset eivät välttämättä edes ymmärrä, miksi toinen on erilainen ja karttavat siksi. Meilläkin on kutsuttu aina kaikki luokan tytöt synttäreille. Harmi, että kotona ei ymmärretä puuttua kartteluun, koska kaikilla meillä on paikkamme tässä maaimassa ja erilaistenkin ihmisten kanssa pitäsi pystyä toimimaan ja olemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen sitä mieltä,että vanhempien pitäisi puuttua tällaiseen kartteluun. Olenhan minäkin omalta osaltani huolehtinut siitä,että tyttömme saa apua ongelmiinsa,eikä kyseessä ole kuitenkin mikään "paha" tyttö.
   Kaikkien ihmisten kanssa ei toki tarvitse kaveerata,mutta ainakin voi yrittää tulla toimeen kaikkien kanssa.

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)