10-KUVAA KESÄÄN

Tässä sitä nyt ollaan;aikalailla liki juhannusta ja tämän mukavan haasteen loppua. Kuinka sitä lumen ja pakkasen keskellä haaveilikaan tästä hetkestä.
Syksyn jälkeen on pikku lammikkomme ympäristöineen tehnyt kuukausittain tällaiset muutokset:

Viikonloppuna Raakkilan isännältä saamani  mooseksenpalavapensas pääsi pihan sisäänkäynnin puolella olevaan kivikkoon hiukan väriä tuomaan. 
Jaoin kasvin vielä kahteen osaan ja ajattelin,että on parempi istuttaa se kohtaan,jossa se ei pääse kovinkaan helposti ihokosketukseen kenenkään kanssa ja siten aiheuttamaan ikäviä ihovaivoja. 
Toivon mukaan paikka on sille suotuisa ja selviää hyvin talven ylitse.
On siinä vaan niin kaunis kukka :)Tänään aamusella kuuden jälkeen pihassa oli näin kauniita aamukasteisia pionejaTunnistatko tämän pensasruusun?
 Olen sen ostanut aikanaan Norjanruusu "Hurdalina",mutta kukkien perusteella kyse ei kyllä ole siitä lajikkeesta.
Kukka on melko pieni; noin 2-4cm läpimitaltaan ja yksinkertainen.Tässä teresanruusun juuri auennut kukka heräilee keskiviikkoaamuun.
Itselläni tie viekin tänään taas syöpäpolille lääketiputukseen. Enää 3 kertaa jäljellä :)

20 kommenttia:

 1. Ihania kuvia kauniita kukkasia:)

  VastaaPoista
 2. Tuo lammikko oli kyllä todella hyvä kuvauskohde tähän haasteeseen! Ihania pioneja, olet saanut niistä niin kauniit kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko hyvin näkyvät vuodenajan vaihtelut sen ympäristössä.

   Poista
  2. Melko hyvin näkyvät vuodenajan vaihtelut sen ympäristössä.

   Poista
 3. Ihanat nuo aamukasteen hyväilemät kukat. Mutta lumikuvasi on sori vaan karmeita, oikein alkoi puistattamaan ;) Tsemppiä tiputuksille, loppu onneksi jo sulla häämöttää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttivä aluksi nuo pionit siltä,että ovat alkaneet kovan pakkasen jäljiltä sulamaan. Onneksi kuitenkaan ei ollut niin ;)

   Poista
  2. Näyttivä aluksi nuo pionit siltä,että ovat alkaneet kovan pakkasen jäljiltä sulamaan. Onneksi kuitenkaan ei ollut niin ;)

   Poista
 4. Niin se kesä sieltä tuli :) Pitkä oli odotus, mutta kyllä tämä kaikki on sen arvoista. Taidankin polkaista pienen lenkin ja haistella kesäiltaa :) Tsemppiä polille!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä oli kyllä kieltämättä sellainen olo,että eihän se kevät minnekään etene ,mutta onneksi olimme väärässä ;D

   Eilen olikin kiva ilma ja alkaahan se torstai-iltakin jo hieman sateen jälkeen selkenemään.

   Poista
 5. Upeita kuvia pioneista, jotka ovat aivan ihania. Hyvä kuvasarja vuodenajoista. Tsemppiä viimeisiin tiputuksiin ja hyvää juhannusta, Katja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää juhannusta teillekin Satu! Kyllä on helpottunut olo,kun tietää,että loppusuoralla ollaan näiden lääkehoitojen osalta.

   Poista
 6. Kuvista näkee hyvin, kuinka kesä puhkeaa täyteen loistoonsa. kaunista!

  tsemppiä polille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi; hyvin meni polireissu,ei tarvinnut kuin kaksi kertaa piikitellä,että saivat kanyylin paikalleen. Viimeksi meni puoli tuntia,että se onnistui :/

   Poista
 7. Pionit ovat avautumassa teillä juuri ihanasti juhannukseksi.
  Tuo lampi on oikea helmi puutarhassasi.
  Ihanaa Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lampi on kyllä koko perheen lemppari. Olemme pikkuisen laajennuksen siihen suunnitelleet tekevämme,mutta kovin isoa ei kuitenkaan voi näin pienessä pihassa tehdä.

   Poista
 8. Hieno kuvasarja! Ja ihania pioneja. Tsemppiä polille! Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 9. Voi että! Olipa hyvä oivallus jakaa se mooses - sopivat todella hienosti paikkaansa! Ja ilmatkin suosivat siirtoa ja istutusta, eikä ne näytä kärsineen ollenkaan siirrosta! :)

  On teillä upeta kukintaa juhannuksen aikaan.

  Se hiljakkoin istuttamasi kurjenmiekka on saanut iirisasiantuntijoilta lenmpinimen Punasukka-Gracchus. Se siis ei ole se varsinainen 'Gracchus'-lajike, vaan joku tuntematon lähiristeytys, jolle ei ole löydetty oikeata lajikenimeä.

  Upea ja hyvä lajike, jota kannattaa ilman muuta kasvatella ja levittää eteenkin päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli sellainen ahaa-elämys,että kaksi sopisi tuonne paremmin kuin yksi. Paikka kaipasi hiukan väriä pelkkien havujen ja mehikasvien seuraksi. No,onhan siellä pensasruusuja,vaaleanpunaisia hanhikkeja ja karpaattienkelloa,mutta kuitenkin. Aika pirtsakoilta näyttävät,vaikka ovatkin vastaistutettuja.

   Kiva saada edes lempinimi sille kurjenmiekalle :) Se on niin kaunis sekä väritykseltään kuin myös lehdistöltään.

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)