VIIKONLOPPUNA

Kun lasten juhlat oli juhlittu mieheni aloitti raparperinlehtilaattojen valamisen uuden paviljongin pohjaksi. 
Hommaa jäi vielä täksikin viikoksi,sillä ilma oli senverran helteinen,että eihän sitä raskaan betonin käsin sekoittamista olisi jaksanut Erkkikään ja minustakaan ei pahemmin apua ollut,koska jouduin sairaslomalle veriarvojen huononnuttua senverran alhaisiksi.
Nyt pitäisi ottaa hiukan iisimmin ja saada itsensä taas entistä ehompaan iskuun .

Pikkuhiljaa yritin saada jotain pientä tehtyä mieheni avustuksella ja nyt ovatkin sitten vihdoin ja viimein kasvimaan ja kasvihuoneen kaikki kylvöt sekä taimien istutukset tehty,kesäkukat istutettu ja nämä kolme pikkusyreeniä myöskin saatu maahan.

Hikisiä päiviä piristi kivasti lammen suihkulähteestä suihkuavan veden ääni.


 Ja tietenkin pieni välipala grillistä.

Mukavinta taisi kuitenkin olla maisemien ihailu ihan rauhassa :)

Arovuokkoja


Runkomarketta

Kotkansiipisaniaisia

Arovuokkoja


Rönsytiarella

Kanadanatsalea-keijukaisiaTämä viikko alkoi täälläpäin kunnon ukkosmyräkällä. Saapi katsoa,joko saivat helteet sen myötä kyytiä.

23 kommenttia:

 1. Oot taas ottanut upeita kuvia! tosi virkistävä kuva noista vesipisaroista.
  Koitahan lepäillä, vaikka hommia riittäis tähän aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hommia olisi kyllä,vaikka muille jakaa,niin sisällä kuin ulkona.Mutta järki tässä on pidettävä kädessä ja hiukan sitten jaettava hommia muidenkin tehtäväksi.

   Poista
 2. Otahan rauhallisesti, työt eivät tekemällä lopu :) Juu kuulin TV:stä että olette saaneet vettä kunnolla. Me ei - kuivaa on kuin Saharassa. Ihanaa että noita pikkusyreenejä saa nyt kunnon rungolla, mulla on muutamia vuosia vanha, ja silloin rungon osuus oli liian matala, nyt on edistytty. Kauniit kuvat, voi hyvin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitikin tuossa postauksessa mainita juuri noista pikusyreenien rungoista. Olen katsellut jo muutamana keväänä pikkusyreenien perään,mutta aina niissä on ollut liian lyhyt varsi. Ei tarvinnut montaa kertaa miettiä,kun näin nuo puut,ja vielä alessa,että otanko vai jätänkö :)

   Poista
 3. Jännää, tänne tuli ilmeisesti teidän myräkän reunama, sateesta tai ukkosesta ei tietoakaan, mutta yhtäkkiä ilma muuttui kostean kylmäksi ja mittari putosi 22 asteesta kahteentoista (!) ja tuuli oli kovin puuskainen. Outoa, kun tämä muutos tapahtui puolessa tunnissa.
  Toivottavasti arvot taas kohenevat pian! Lupaavan näköiset raparperilaatat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kävi Saila aivan samoin. 15km Ulvilasta poispäin oli jo 10 astetta lämpimämpää.

   Poista
 4. Täällä oli parhaimmillaan 30 astetta tänään ja nyt on enää 12. Hurja muutos!! Aikamoinen ukkoskuuro eikä tälle päivälle edes luvattu sadetta. Nyt vissiin huomennakin sataa. Harmi, mä toivoin ihanaa lomasäätä. Toivotaan, että arvot pian kohenevat ja olo sen myötä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen oli tosiaan tuo lämpötilan muutos.Eipä ihme,että illalla teki mieli vetää villasukat jalkaan...

   Poista
 5. Täälläkin ilma viileni hetkessä! Parvekkeella kuihtuneita kukkia pois nyppiessä tuli ihan vilu, vaikka hetki sitten oli vielä hiki. Yöpaidassa siellä kukuin, joten viisaampi olisi laittanut vähän enemmän päälle :). Toivon, että arvosi nousevat pian ja saat paremman olon. Ihastuttavia kuvia puutarhastanne, kotkansiipikuva hätkähdytti vihreydellään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella nopeasti täälläkin ilman lämpötila laski reilut 10 astetta.

   Kotkansiivet ovat näin alkukesästä ihastuttavan tuoreen vihreitä :)

   Poista
 6. Oi miten mahtavia kuvia olet ottanut Meillä on niin kuivaa pilvet karttaa meidän aluetta odotan kovasti meillekin sadetta.
  Kyllä nyt on otettava rauhallisesti olet ilmeisesti rasittunut, tämä kevät aika on kiirellistä aikaa ,sitä ei huomaakaan kun
  innoissaan tekee itsensä loppuun.toivotaan että arvosi nousee oikeisiin lukemiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla Irmahyvinkin niin,että olen huhkinut hiukan liikaa niin töissä kuin kotonakin.Pitäisi ymmärtää ottaa edelleen iisimin kuin aiemmin.

   Poista
 7. Upeita kuvia! Onneksi kesä on vasta aluillaan, niin aikaa puutarhahommiin riittää.

  Meillä helteet jatkuvat, yhtään sadetta tai myrskyä ei ole vielä ollut.

  Toivottavast arvosi pian nousevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvojen nousua toivon minäkin. Kunto oli jo niin hyvässä nousuvauhdissa,että tällainen takapakki panee hiukan mieltä matalaksi.
   Onneksi on kuitenkin kesä :)

   Poista
 8. Upeita kuvia ja jänniä kuvakulmia. Kyllähän noita rapskulaattoja tekisi, jos olisi vaikka betonimylly. Betonin sekoittaminen käsin näissä helteissä on tosiaan rankka urakka. Mutta auringosta ja lämmöstä en kyllä ruikuta, talvella saa taas ihan riittävästi palella. Kuivaa kyllä on, eikä meillä sadetta ole ollut aikoihin. Yleensä hellekausi kuitenkin päättyy ukkoseen ja sateisiin, joten kyllä se sieltä.
  Toivottavasti saat veriarvosi kuntoon ja pääset taas normaaliin päiväjärjestykseen. Joku tuolla jo aiemmin totesi, että kesähän on vasta alussa, vielä ehtii vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmöstä en kyllä minäkään ruikuta,mutta hyttysistä kyllä sitäkin enemmän ;)

   Betonimylly olisi kyllä oiva apuri,mutta nyt on vaan pärjättävä käsipelillä. Onneksi ei sentään tarvitse ihan kello kaulassa niitä olla valamassa.

   Poista
 9. Ihania kuvia! Tuosta paviljonkialueesta tulee upea, kunhan saat laatat tehtyä. vaikka näyttää hyvältä jo nytkin! Minä en ole jaksanut tehdä näillä helteillä kastelua kummenpaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitaasti,mutta varmasti etenee paviljonkialueen laittelu,mutta eiköhän se tämän kesän aikana valmiiksi tule :)

   Poista
 10. Nuo kurjet kyllä sopivat maisemaan todella upeasti! Parempia oloja sinne!

  VastaaPoista
 11. Ihana tuo pisarakuva! Muutkin kuvat ovat upeita. Huili ja ota rennosti. Puutarha ei ole koskaan valmis...

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)