KOMEESTI KUKKII

Tällä viikolla ovat säät olleet aivan mahtavat ainakin täällä meilläpäin. Lämpöä on riittänyt ja onkin tullut lähestulkoon asuttua tuolla pihamaalla.  
Viikonloppu on mennyt pitkälti Kuninkuusraveja tototelkusta seuraten,mutta pelkän löhöilyn lisäksi olen alkuviikosta  saanut  jopa aikaiseksi suuren kitkentäurakan.
Ipanoiden kanssa ollaan iltaisin viritelty krokettiradat pystyyn ja mitelty perheen kesken voitoista :)


 Kastelu teettää työtä,sillä pihakaivo ja vesisäiliö ovat kuivuuden myötä ehtyneet,mutta siitä huolimatta kukinta on  puutarhassani mielestäni loistokkaimmillan juuri nyt.Keväällä istuttamani New Dawn-köynnösruusut ja Ville De Lyon-kärhöt ovat lähteneet  hyvin kasvuun paviljongissa. Toivottavasti säilyvät hyvin myös talven yli.Tsinnioiden värejä. 
Jälleen jaksan kehua näiden hyviä leikkokukkaominaisuuksia;säilyvät vaasissa uskomattoman kauan.Kehäkukka

 Tiikerinlilja "Sweet Surrender"


Jaloangervo


Liljoja
Petunioita 

Teresanruusu jaksaa vielä tehdä  kukkia. Samassa kivikkopenkissä sen kanssa kukkivat myös kärhö sekä vaaleanpunainen pensashanhikki.Altaan ympärillä rehottaaYhdestä perennapenkistä löytyi tällainen ohdake. Taidanpa antaa sen kasvaa siellä jatkossakin,kun on niin kovin nätti,vaikka taitaa ennemminkin olla rikkaruoho.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

34 kommenttia:

 1. No huh, onpas sulla muhkea kukkaloisto siellä! Mulla ei kuki juuri mikään. Eikä näytä sun piha kuivuuden vaivaamaltakaan, ainakaan näin kuvista sitä ei näe?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin on piha säilynyt kuivuudesta. Nurmikkoakin,kun ei leikkaa kuumilla keleillä liian usein,niin se pysyy paremmin palamattomana. Tämänvuotisia istutuksia ,kesäkukkia ja kasvimaata/huonetta pitää kyllä tiheään tahtiin olla kastelemassa.

   Poista
 2. Hienosti kukkivat kaikki, upeaa. Ja tosi hyvin ovat uudet kärhöt lähteneetkin kasvuun, ensi vuonna ovat jo pitkällä ! Ihana valkoinen tiikerinlilja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin itsekin hämmästynyt kärhöjen kasvuvoimasta heti näin ensimmäisenä kesänä :)

   Poista
 3. Ihanan värisiä kukkia, pinkkejä, valkoisia, sinisiä nam !

  VastaaPoista
 4. Kyllä sinun pihasi loistaa ihanasti,kaunista on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimeälläkin,kun menee ulos,niin tuntuu,että etenkin liljat hohtavat siellä kauniisti.

   Poista
 5. Ihanan näköistä!! Love liljoja ja kärhöjä! Ja niitä ei vaan voi olla liian paljon.

  VastaaPoista
 6. Kaunista on pihassasi,niin paljon kukkasia:)

  VastaaPoista
 7. Mahtava kukkameri!

  Minulla liljat kukkivat tänä vuonna todella huonosti, en tiedä missä syy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisiköhän liljoja jakaa jollain tavalla jossain vaiheessa?? En ole vielä niin hyvin perehtynyt liljojen sielunelämään,että osaisin sanoa,että pitääkö sellaiseen operaatioon niiden kohdalla ryhtyä...

   Poista
 8. Kyllä on kaunista ja rehevää! Ihanan värisiä liljoja ja kärhöt ovat aina upeita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi niin upeaa saada yhtä mahtavat kärhöt kuin sinun kaariportissasi!!

   Poista
 9. Ihanstuksesta täällä huokailen...niin kaunista!
  Meilläkin on naapureiden kaivot kuivuneet, mutta omasta vielä saadaan onneksi vettä...kasteluun sitä vaan käytetäänkin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu,että vettä riittää. Meilläkin kaivosta otettu vesi päätyy joko kasteluvedeksi tai altaan täyttöön.

   Poista
 10. Upea piha! Valtavasti kukkia ja kauniita näkymiä. Kiva tuo kurki.
  Pidän ohdakkeesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin pidän ohdakkesta ja siksi olenkin tänävuonna kasvatellut siperianpalloohdakkeita,jotka pääsevät piakkoin jo maahan kasvamaan. Joko alppi/sinipiikkiputken siemeniä tekisi mieli heitellä maahan ennen talvea,josko kävisi hyvä tuuri ja jopa itäisivät :)

   Poista
 11. Kyllä on kauniita kukkia pihallasi ja osaat hienosti kuvata :)

  VastaaPoista
 12. Sulla on valtava kukkaloisto! Mulla on paras kukintakausi jo ohi. Lähes kaikki liljanikin ovat jo kukkineet, samoin alpi. Argervoni ovat vielä niin pieniä, ettei niistä ole tänä kesänä iloa. Jatkossa mun täytyy panostaa enemmän liljoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liljat jatkavat,ainakin mulla,melko pitkään kukintaansa tuossa,sillä paikka ei ole suorassa auringonporotuksessa.

   Poista
 13. Kyllä sinulla on siellä kaunista ja rehevää! Nuo vaaleanpunaiset liljat ovat niin ihania ♥ ja tuo valkoinen tiikerililjakin on ihastuttava!
  Mulla on jotain pari liljaa ja niissä liljakukkoja vaikka kuinka. Keväämmällä pyydystelin niitä aikuisia ja murhasin julmasti jok´ikisen, silti nyt niitä iljettäviä toukkia saa kaapia lehdiltä päivittäin. Mistä niitä oikein tulee!!!
  Tuossa viimeisessä kuvassa on seittitakiainen, tai joku takiainen ainakin. Kaunis on se kukkiessaan, mutta niistä kukista tulee syksyllä piikkisiä siemenkotia, jotka tarttuvat esim. kissan tai koiran turkkiin varsin pitävästi.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin alkukesästä ihan helisemässä kukkojen kanssa;nirhasin niitä päivittäin ja siltikin tuli lehtiin toukkia kakkimaan :/ Nauratti ihan,kun jossain lähteessä neuvottiin tarkistamaan liljat viikottain kukkojen varalta..hah-haa,kun ei tosiaan päivittäinenkään tarkkailu auttanut,niin mikähän sitten??
   Kiitos neuvosta;pitää katkoa kukinnan jälkeen pois takiaisen piikikkäät siemenkodat.

   Poista
 14. Oi ihana kukkaterapiapostaus! Upeita ovat vaaleanpunaiset liljat. Mmmmh kyllähän minun pitää puutarhaani hankkia lisää liljoja. Nythän siellä on vain muutama valkoinen ja oranssi yksilö:)

  VastaaPoista
 15. Olipa upea kukkakavalkaadi, ihanuuksia toinen toisensa jälkeen. Liljat ovat kyllä tänä vuonna olleet erityisen kauniita, pakko laittaa niitä taas lisää...niitäkin. Puutarhasi on todella rehevä ja monimuotoinen, eikä ainakaan kuvista näy minkäänlaista kuivuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Between! Melko hyvin ovat kasvit kuivuutta kestäneet. Tottahan toki uusia istutuksia on kasteltava samoinkuin kesäkukkia ja hyötyviljelmiä. Tänään on onneksi luonto antanut ihan oman suhkunsa :)

   Poista
 16. Vau,mikä puutarha sinulla onkaan,aivan upeita kukkia.minullakii kukkii värililjat komeesti,tein perenna penkkiä lisää,saas nähä enskesänä miten rehottaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tansku! Tänään onkin ollut hyvä pihapuuhailupäivä,kun ei ihan ole ollut niin kuumaa kuin viimeviikolla :)

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)