LISÄÄ LILJOJA

Liljat ovat nyt komeimmillaan ja niitä on ihan pakko käydä kuvaamassa ja ihastelemassa päivittäin. Maanantain aikana olivat auenneet pienehköt vaaleanpunertavat sekä isommat kokovalkoiset liljat.

Viimepäivinä olen joutunut vaivaamaan päätäni sillä ajatuksella,että haenko itselleni kuntoutustukea vai menenkö takaisin töihin. Sairauspäivärahapäivät ovat tulleet jo viime keväänä täyteen.
Kroppa ja pää sanovat,että en ole työkuntoinen,mutta perheen talous ei tule pysymään pystyssä pelkällä  kuntoutustuella,joten pakko on mennä töihin ja yrittää sitten jollain tapaa saada siinä työnohessa itsensä jonkinlaiseen kuntoon.
Ei kiva!!
Hämähäkkikukka

Kyllä tämä mysteerikasvi taitaa olla jonkinsortin tulikukka. Osaako joku sanoa lajiketta?


Lehtoängelmä

 Melko hyvin kyllä kukkivat nämä keväällä istutetu kärhöt

Harmillista,että jättipalsami on haittakasvi,sillä minun mielestäni siinä on kaunis ja eksoottisen-näköinen kukka 

Syyskesä tekee tuloaan;aikaisin aamulla on selvästi syksyä jo ilmassa ja illalla saunasta ulos vilvoittelemaan tullessamme olemme jo sytytelleet paviljonkiin valoja

23 kommenttia:

 1. Voi että miten upeasti puutarhassasi kukkii! Hienot nuo terassilla riipuvat amppelitkin, petuniaa? Tunnelmavaloilla alkaa olla käyttöä hämärtyvissä illoissa, täytyy itsekin laitella jotain pikkuhiljaa. Ikävää tuo huoli omasta terveydestä ja perheen taloudesta, tuollaisia asioita ei pitäisi joutua laittamaan vaakakuppiin, molemmat ovat tärkeitä. Joutuisitko palaamaan ihan kokopäiväiseksi vai onko mitään mahdollisuutta lyhentää työaikaa?

  VastaaPoista
 2. Kyllä sinulla on kaunis piha ja upeita liljoja.
  Samat sanat, kuin Maria yllä eli on tosi epäreilua, että ihmisen on pakko mennä töihin puolikuntoisena siksi, ettei perheen talous romahtaisi.

  VastaaPoista
 3. Hienot nuo liljojen lehden reunarajat, kummallista kuinka luonto osaa sellaisetkin tehdä. Kauniisti kukkivaa on nyt paljon puutarhassasi. Tunnelmalliset illat ovat ihania, sulla on kivat nuo rottinki? valopallot.
  Olet varmaan sairaalan tai syöpiksen sossun kanssa selvittänyt kaikki tukimuodot ja niiden mahdollisuudet? Todella epäreilu tilanne. Kyllä ihmisen pitäisi saada rauhassa toipua. Kovasti tsemppiä sinulle <3

  VastaaPoista
 4. Nuo Kelan sairauspäivärahat ovat kyllä ikäviä. Jos esim. kahden vuoden sisällä on saman sairauden takia on Kelan päivärahoilla, päivät lasketaan yhteen....niin minulle kävi.
  Tuo sinunkin tilanne on kyllä todella harmi...eikö sitten mitään konstia löydy.

  VastaaPoista
 5. Upeita liljoja. Tuo on rankka tilanne, mikä sulla nyt on. Tiedän tunteen. Välillä tuntuu, että elämme aika kovassa yhteiskunnassa. Pitää mennä puolikuntoisena töihin, kun taas on ihmisiä, jotka jaksaisivat ja joilla ei ole töitä. Minäkin olen joskus joutunut samaan tilanteeseen. Pakko on ollut mennä tai konkka tulee.

  VastaaPoista
 6. Upeasti kukkii kaikki. Mysteerisi taitaa olla tummatulikukka, mulla kukkii samanlainen, ja olin tipalla nypätä sen aikaisemmin irti, kun en muistanut mikä se on - onneksi annoin olla.
  Ootko selvittänyt osittaisen kuntoutustuen ja lyhyemmän työajan mahdollisuuden ? Itse menin sellaisella töihin porrastetusti, aluksi oli lyhyemmät työpäivät. Termit ovat unohtuneet, mutta eläkeyhtiö oli mukana maksajana. Onko kyllä niin väärin, jos sinun pitää puolikuntoisena mennä, ei hyvä :( Pidän peukkuja että saat asian vielä järjestymään edes tyydyttävällä tavalla.

  VastaaPoista
 7. Ihanan värisiä liljoja ja muita kukkia niiden kaverina.
  Syssyä on tosiaan jo ilmassa. Illat pimenee. Olen laittanut ihan huvikseen pihavalot iltaisin palamaan. Puutarha on jotenkin eksoottinen pimeällä, kun kaikki on kuitenkin vihreää.

  VastaaPoista
 8. Ihanat nuo tunnelmavalaisimet paviljongissa! Ja miten runsas kukinta kärhöissä, jos olet ne nyt vasta tänä vuonna istuttanut! Onko sulla useampi taimi samassa kulmassa vai onko yhdessä noin paljon kukkia?!?!

  Toivotaan, että tuo työasia ratkeaa parhaalla mahdollisella tavalla. Ei puolikuntoisena ole hääviä saatika terveyden kannalta järkevää olla töissä, sullakin on vielä aika raskas ruumiillinen työ.

  VastaaPoista
 9. Tosi nätit ja kivat lamput olet löytänyt paviljonkiin. Minusta tuo keltainen voisi olla ranskantulikukka. Ei ole terveyden kannalta hyvä palata töihin puolikuntoisena, mutta taloudellinen tilanne ei useinkaan jätä muita vaihtoehtoja. Ja se on niin väärin se! Toivotaan, että asia järjestyisi parhain päin.

  VastaaPoista
 10. No voi vietävä, mitäs jos kuitenkin koittaisitte kitkutella sillä kuntoutustuella - kulutkin vähenee kun ei käy töissä? Ei todellakaan kuulosta hyvältä mennä töihin puolikuntoisena! Kävin sosiaalihoitajalla siellä sairaalassa jossain vaiheessa, kun piti sitä kuntoutusrahaa hakea ja hän laittoi minut hakemaan myös vammaistukea. Hain sitten, ajattelin, että ei ole minun asiani päättää kuuluuko se minulle vai ei. On kuitenkin päiviä, jolloin en juuri jaksa tuvasta liikkua, autoon menon ajatuskin oksettaa...

  Ängelmäsi on kai keiju- tai jaloängelmä, joka ei vaan ala mun kaa:olen ostanut taimen ja kasvattanut siemenestä, mutta kun kevät tulee ei mitään näy... Se olis niin ihana!

  VastaaPoista
 11. Upeita liljoja. Minulekin tuli mieleen, että voisitko ainakin alkuun tehdä lyhennettyä päivää???

  VastaaPoista
 12. Näyttävät liljat ja uhkea tulikukka.
  Kokopäivätyötä on niin rankkaa tehdä puolikuntoisena. Voisitko tehdä puolipäivätyötä tai vaihtaa kokonaan johonkin kevyempään ja innostavampaan ammattiin?!

  VastaaPoista
 13. Voi harmi tuota työtilannetta. Kyllä osapäivä-tai ½ aikanen työ on tosi paljon kevyempää, jos vain sen tulo sitten "riittäisi". Eipä sitä jaksa olla töissäkään, jos ei kykene. Olisko mahdollisuutta vuorotteluvapaalle? Osa-aikalisähän on jo poistunut, mikä on huono asia sekin. Oisko työnantaja sitten halukas etsimään sinulle jonkun kevyemmän työn?
  Hienot liljat, kiva katella täältä kun omat ei vaan suostu aukenemaan.

  VastaaPoista
 14. Upean kaunista on puutarhassasi!

  Naapurini oli pitkään sairaana, eikä edellenkään ole kunnossa raskaaseen työhönsä. Hän sai kuntoutustukea (eläkevakuutusyhtiöltä) ja osapäivätyötä, olisiko sellainen mahdollista sinun tapauksessasi?

  VastaaPoista
 15. Ensimmäistä kertaa löysin tieni blogiisi, kivalta näyttää! :) Ihanan runsas kukkaloisto on pihallasi.

  VastaaPoista
 16. Katja, kuulostaa vakavalle. Sinun täytyy ottaa tosissaan tuntemuksesi. Olen itse palaamassa pitkän tauon jälkeen töihin, joten tiedän mistä puhun. Taidanpa kirjoittaa sinulle sähposti ;)

  VastaaPoista
 17. Unohdin mainita upeat liljasi;) ja mielestäni tuo keltainen kyselemäsi kukka on tummatulikukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuo keltainen kukka on tosiaan tummatulikukka minulla on noita, samanlaiset lehdet kuin sormustinkukassa..

   Poista
 18. Upeita liljoja!

  Muttaa voi, ikävä tuo sinun tilanteesi. Pidän peukkuja, että se nyt jotenkin ratkeaisi hyvällä tavalla!

  VastaaPoista
 19. Ihania pisaraisia liljoja! Toivottavasti työ/kuntoutus asia ratkeaa parhain päin ja saat aikaa toipua rauhassa.

  VastaaPoista
 20. Tsemppiä sinulle Katja oikein roppakaupalla!
  Minustakin ängelmäsi ei ole lehto-, kun siinä on ihan erilainen tupsumainen kukka ja kukkiikin jo alkukesällä. Jalo- tai keijuängelmää minäkin äänestän.

  VastaaPoista
 21. Ängelmä on keijuängelmä - sen tiedän. Veikkaan vahvasti että tulikukka on tumma tulikukka, niin kuin joku yllä jo veikkasi.
  Pysähdy kuuntelemaan itseäsi, itse tietää kyllä aina parhaiten, kunhan on rehellinen.

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)