TALVIMAISEMIA

Tässä kevätkylvöjen alkamista kuumeisesti odotellessa on hyvä käydä viilentämässä kuumenneita tunteita ja malttamatonta mieltä rapsakassa pakkas-säässä. Maisemat ovatkin nyt olleet  todella kauniita huurteisine puineen.
Teettekö muuten muistiinpanoja puutarhatouhuistanne?

Itse olen aiemmin ajatellut,että blogimerkinnät saavat toimia omina muistiinpanoinani,mutta kyllä se vaan on niin,että vaikea on täältä blogistaan vuoden-parin jälkeen kaivaa esiin tarvittavaa tietoa,joten tein suuren-suuren investoinnin alkuvuodesta viikkokalenteriin ja keräilen sinne ihan kynällä säätiedot,puutarhaostot nimineen ja hintoineen,kirjaan ylös mieleen juolahtaineita pihasuunnitelmia,mielenkiintoisten kasvien nimiä jne. jne.
"Vanhassa siis vara parempi",vai miten se taas menikään ;)

Sennaa eivät paljon pakkaset ja tuulet paina;vauhti on omastatakaa senverran huimaa,että ei ehdi pahemmin palella. Hiukan tuuli panee silmiä vuotamaan,mutta eipä sekään tunnu juuri tahtia haittaavan.
Meikäläinenkin tarkenee peltoaukiolla tuulessa,kun kieputtelen pitkän kaulahuivin kasvojen ympärille niin,että vain silmät näkyvät :)Tavoitteena on,että,kun blogini lukijamäärä nousee sataan henkeen,niin panen arvonnan käyntiin,joten käykäähän ihmeessä klikkaamassa itsenne lukijaksi,jotta  saadaan  tavoite täyteen.

Täälläpäin on ainakin  lunta tullut nyt kivasti kasvien suojapeitoksi. Saahan nähdä miten tämä talvi on kohdellut  etenkin uusia istutuksia.

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille!

49 kommenttia:

 1. Senna näyttää ihanan energiseltä ja livetapaamisesta sen myös muistan - mahtava reippauspakkaus :-D
  Aivan ihania maisemia, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sennalla riittää energiaa,vaikka muille jakaisi :) Joskus tahtoo emäntä hiukan hyytyä sen tahdissa.

   Poista
 2. Kerta kaikkiaan upeita kuvia olet käynyt napsimassa sekä maisemista että Sennasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita olivat lumen ja pakaksen aikana maisemat. Oli helppo ottaa kuvia :)

   Poista
 3. Hienot kuvat niin koirasta kuin maisemistakin.

  VastaaPoista
 4. Oi kun kauniit talviset kuvat ja vielä ihana koirakin kaiken lisäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senna on kyllä sellainen menijä;hyvä,kun pysyn sen perässä,kun saa peltotiellä juosta vapaana :)

   Poista
 5. Upeita kuvia!
  Mullakin on sellanen tavallinen vihko, johon olen merkinnyt joka vuosi mitä milloinkin olen kylvänyt ja kasvien nimiä, mitä oon istuttanut. Monesti on pitänyt vihkoa selata, jotta milloin olen mitäkin tehnyt ja miten ovat kasvaneet. Siihen piirrän myös kasvimaan kartan. Muuten en muista mitä missäkin kohtaa on kasvanut, jotta voi vaihdella kasvupaikkoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti hyvä juttu siis,että siirryin käsin kirjaamiseen :)

   Poista
 6. Ihania kuvia, joista erityisesti ihantuin tuohon vanhaan "peltokoneeseen". Sillä taidettiin pöyhiä heiniä, jos oikein muistan.

  Blogeista on yllättävän vaikeaa löytää tietoa. Bloggerin arkisto ei ole mitenkään jouhevasti selattava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä se vanha peltokone nökötti pellon reunalla orvon näköisenä. Tainnut aika ajaa jo ohi sen palvelusten.

   Poista
 7. Kuvasi ovat oikein postikorttimaisemia, kaunita. Blogin lisäksi pidän puutarhapäiväkirjaa muistivihkoon ja nyt tälle vuodelle on mulla myös kaksi erilaista puutarhapäiväkirjaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla riittää sitten yllin kyllin sivuja kaikenlaisten suunnitelmien ja mielitekojen kirjaamiseen :)

   Poista
 8. Upeita kuvia! Minäkin hankin itselleni joululahjaksi puutarhakalenterin ja tarkoitus olisi ensimmäistä kertaa sitä täytellä vuoden mittaan. Viikon jaksoin vuodenvaihteessa laittaa sinne säämuistiinpanoja, mutta sittemmin se on unohtunut. Täytyypä kaivaa se tuohon pöydälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on ihan tuossa vieressä tuo kalenteri ja kynä,että saan heti merkattua ylös,jos pälkähtää mieleen jotain tärkeää :)

   Poista
 9. Todella upeita kuvia ja Senna koirakin on niin vauhdissa, että!
  Kyllä minä ainakin pidän tarkkaa kirjanpitoa kaikesta, mitä teen pihalla, noista hankinnoista ei olis niin väliksi, kun summa hirvittää...
  Mulla on myös se pihakalenteri, edelliseen merkkasin kolmelta vuodelta, joten nyt oli aika ostaa jo uusi. Lisäksi on koneella monenlaista tilastoa ja muistiinpanoa. Tärkeinpänä pidän itselle siemenkasvatusten muistiinmerkitsemistä. Milloin kylvit, peitetäänkö siemenet vai ei, silläkin on suuri merkitys! Lisäksi koulinta-aika, itävyys ja muut tiedot, siitä on helppoa seuraava keväänä taas tarkistaa, milloin kannattaa siemenet pistää multiin. Monesti aikoo liian aikaisin kylvää, mutta muistiinpanoissa lukeekin, että elä kylvä liian aikaisin, tulee hontelot taimet tai muuta infoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa ihan vietävästi,että ei ole puutarhainnostuksen alusta asti älynnyt pitää kirjaa kasveista sun muista tärkeistä asioista. No,nyt on aika korjata sekin virhe :)

   Poista
 10. Ihania kuvia olet ottanut En aikasemmin mitään kirjailut ylös ,mutta nyt minulla on puutarha muistikirja
  aloitan merkkamaan muistiin.

  VastaaPoista
 11. Sennalla on sama meininki kuin Mikillä. Minä olen sellainen laiskuri, etten jaksa pitää mistään kirjaa ja siksi oonkin aina pikkaisen "ulapalla"... ;O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sennalle lumi ja pakkanen ovat ihan parhautta. Emännästä en niin menisi sanomaan ;)

   Poista
 12. Mulla on jo useana vuonna ollut puutarhakalenteri, johon kirjoittelen fiiliksen iskiessä, joskus vähemmän ja joskus enemmän. Myös ostokseni kirjaan sinne, siis kasvit;) jossain vaiheessa siirtelen niitä mun kasviblogin puolelle, siellä ne pysynee tallessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäistä kertaa minäkin kirjaan hiukan ylös paljonko saan törsättyä euroja kaikenlaisiin puutarhurointiin liittyviin hankintoihin...

   Poista
 13. Meillä tytär kirjaa puutarhakalenteriin muistiin juttuja puutarhastaan...ei ole tullut äitiinsä..:)

  VastaaPoista
 14. Senna näyttä nauttivan talvesta täysillä :) Laitan muistiin kylvöpäiviä ja ensimmäisiä kukkimisia vihkoon, jossa on muutakin sekalaista muistettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erityisesti talvella Senna on elementissään,tosin kuin emäntänsä :D

   Poista
 15. HIenoja talvikuvia. Hyvä SINÄ!
  Aiemmin pidin puutarhapäiväkirjaa. Sitten siirryin tänne blogiin ja ajattelin, kuten sinäkin, että tämä toimisi samalla puutarhapäiväkirjana. Vaan aika vaikea täältä on tosiaan vanhoja asioita kaivella, joten nyt olen siirtynyt kirjaamaan erilaisia asioita Puutarhakalenteriin. Se on oikeastaan paras ratkaisu, sillä samojen kansien sisältä löytyy kaikki vuoteen liittyvät asiat. Jälkikäteen kyllä huomaa, että pienetkin asiat saattavat myöhemmin olla tärkeitä, joten mieluummin pitäisi kirjata liian paljon kuin liian vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt jo tuntuu hyvältä,että olen siirtynyt käsin kirjaamiseen. Päivittäin tulee kalenteriin tartuttua ja sinne jotain raapusteltuakin:)

   Poista
 16. Upeat kuvat!

  Minulla on puutarhakalenteri, johon sään lisäksi merkkaan muistiin istutettuja kasveja, ym sekä luonnontapahtumia, kuten milloin näin ensimmäiset sinivuokot tai milloin muuttolinnut saapuivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin muistaa myös omaan kalenteriin merkata tuollaisia havaintoja :)

   Poista
 17. Upeita valokuvia!

  Puutarhakalenteri olisikin tosi kiva juttu. Mulla vaan ideat seilaa lippu-lappusilla milloin missäkin ja sitten ne hautautuu puutarhalehtien sekaan ym... Eikä ne sitten löydy kun tarvitsisin.

  VastaaPoista
 18. Kauniita talvikuvia!
  ja ihanaa koiran riemua;)

  Viime keväänä kirjoitin pieneen vihkoseen taimikasvatuksesta, mm. kylvöpäivät ja kuinka nopeasti itivät. Osan nimittäin kylvin liian aikaisin ja laihanlaisia taimia;)

  VastaaPoista
 19. Oi kuinka kauniita kuvia! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 20. Klikkasin lukijaksi! Käyn täällä aina silloin tällöin, kun etsin jotain lisätietoja ja Google tänne tuo, mutta en ollut tajunnut koskaan liittyä mukaan.

  Hommasin viime vuonna vihkon sitä varten, että kirjaan nopeasti ylös puutarhatyöt ihan paperille. Pikemminkin siksi, että voisin kirjata ne nopeasti silloinkin, kun en viitsi koneelle tulla ja pihassa ei tapahdu mitään niin dramaattista, että sitä viitsisi kuvata. Siitä on nopea tarkasta päivämäärät ja muut.

  Pitääkin lueskella lisää viimeisimpiä merkintöjäsi. Senna muuten edustaa yhtä omista suosikkiroduistani, vaikken koiraa omistakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva,kun klikkasit lukijaksi!

   Karjikset ovat kyllä kivoja koiria :)

   Poista
 21. Hei taas :)

  Laitan sinulle Karoliinan haasteen:

  Haaste Puutarha Ystäville
  Kerro kuvin parhaat siemenvinkkisi.
  Mistä olet siemenet hankkinut, miten kasvattaminen onnistui? Esikasvatitko?
  Laita haaste blogissasi eteenpäin.

  VastaaPoista
 22. Upeita kuvia, aivan kuin tauluja! Minä heitin sinulle myös tuon siemenvinkki -haasteen:)

  VastaaPoista
 23. Mahtavia kuvia! Kyllä minä laittelen muistiin puutarhakalenteriin jo toista vuotta, on kiva katsoa, miten on kylvänyt ja mikä on itänyt ja mihin on mitäkin istuttanut. Siinä istutuspuolessa kyllä huomasin, että syksyä kohti unohdin yhä useammin laittaa ylös paikat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä saattaa jo iskeä puutarhurille pieni syysyväsymys :)

   Poista
 24. Upeita kuvia sinulla,todella kauniita.Niinpä saas nähä miten käy kun ei luntakaan ole paljon,minäkii istuttelin viimesyksynä 200 kukkasipulia maahan ja lähteekö niistä kuin moni nousee keväällä!..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopas muuta Tansku. Kyllä ihme on,jos kaikki,etenkin uudet istutukset,nousevat maasta keväällä.

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)