Täti sai kyytiä

Nämä mun surullisen-kuuluisat Mårbackani,joita olen talvettanut, ovat muuten jo  melko ärhäkässä kasvussa ja huomattavasti paremmassa kuosissa kuin olin ajatellutkaan alkuvuodesta,jolloin niiden ulkomuoto oli,no  kieltämättä,melkolailla surkuhupaisa.
Ajattelin jopa nypätä näistä jokusen pistokkaan.
Mutta sitä mietein,että milloinkahan näihin kannattaisi vaihtaa multa,kun ovat nyt viimesyksyisessä kasvualustassaan?

 Sunnuntaina oli ankara kylvöpäivä. Purkkeihin pääsivät erisorttiset petuniat,chilit,paprikat,tomaatit sekä latva-artisokat,jotka ovatkin mulle tämän kevään uusi kasvatustuttavuus.  Naapureiden sekä ohikulkijoiden kummasteltavaksi sytytettiin tietenkin lilaa hohkaava kasvivalaistus.
Artisokista olin lukenut senverran,että ovat hitaita itämään,mutta kyllä ne olivat ensimmäisiä kylvöistäni ,joista alkoi mullan päällä kasvua näkymään :)
Pikkuisen kevät mielessä tuli kieputeltua terassin kattoon kranssi. Pitkään mietein,että millä sen oikein koristelisin... 
.. no Hiltunen oli tietenkin heti valmiina,että kaunimpaa  ei voi olla kuin hän,mutta mieluummin kuitenkin  haluan Hiltsun toimittavan tuhoeläintorjuntaa pihallamme kuin kyyköttävän koko kesän pelkkänä julkisivun kruununa. 

 Tongein sitten kirppislöytöjä sekä omia väsäilyitäni ja koristelin kranssin loppujenlopuksi kahvikupposilla, joita sain 10kpl kahdella eurolla taannoisella kirppukierroksella.
Sydämet ovat entisiä joulukuusenkoristeita. Narukukat  taasen muotoiltu pitsikukkahärvelillä.
Hmm..nyt,kun katselen kuvaa,niin pitäisiköhän noita narukukkia panna myös noiden kuppien ripustuskohdalle??
Toinen  samanmoinen vielä pitäisi saada aikaiseksi. 
No,jos sitten ensi viikonloppuna..
Olen tässä tammi-helmikuun aikana sairastellut jonkin verran ja Quuppa on ollut liikuntatauolla sen vuoksi.  
Tauon jälkeen,kun kapusin takaisin satulaan niin eihän meillä  enää oikein synkannut ollenkaan. Quuppa oli sitä mieltä,että hänhän ei maastoon lähde ja kavereita jätä .Pahimmillaan taistelumme asiasta oli maanantaina,jolloin ryöstäytyi käsistäni komeassa kiitoravissa ts. niin lujaa kuin vain entinen ravuri voi päästä ja meikäläinen siinä vauhdin  huumassa  jossain vaiheessa heivaantui pöpelikköön.
Onneksi oli kunnon kypärä päässä sillä senverran sain iskua,että kypärä halkesi ja komeita ruhjeita vasen puoli kropasta täynnä. Käsikin kuvattiin,kun lääkäri siinä murtumaa epäili,mutta onneksi selvittiin säikähdyksellä. 


Tästä viisastuneena otin yhteyttä neitokaiseen,joka aloittaa ensiviikolla Quupan kanssa ratsutuksen ;eli opettaa entiselle kilparavurille ratsastuksen alkeet alusta alkaen.
Vaikeahan se on eläimeltä vaatia esim. pysähtymistä ohjia kiristämällä,jos sitä ei ole siihen opetettu,vaan toisin,että,kun ohjia kiristetään mennään entistä lujempaa.


Peukut pystyyn,että parin kuukauden kuluttua meillä taas yhteistyö pelaa ratsastelujen merkeissä, sillä muutoinhan hää on oikein ihana epeli <3

18 kommenttia:

 1. Hui...onneksi ei käynyt pahemmin...kun Quuppa sinut heivasi selästään!!
  Kaunis tuo kranssi ja kaunis on Hiltunenkin..:)))
  Samaa olen miettinyt, koska pitäisi multa vaihtaa....omani ovat saman nälöisiä, kuin nuo sinun pelakuusi.

  VastaaPoista
 2. Huh, kuulostaa hurjalta, onneksi ei käynyt sen pahemmin! On tuo Quuppa vaan komea tapaus! :)

  VastaaPoista
 3. Hui...Onneksi ei käynyt pahemmin.
  Komea kaveri kuitenkin on:)

  VastaaPoista
 4. Olipa hurja ratsastusreissu, kypäräkin halkesi ...! Onneksi selvisit ruhjeilla. Komea kranssi ja Hiltunen tietenkin heti keskeisellä paikalla :)

  VastaaPoista
 5. Olipas vauhdikas postaus!! Tuossahan olis voinu käydä vaikka kuinka huonosti...
  Kiva kranssi ja persoonalliset koristeet :)

  VastaaPoista
 6. No, huh, huh! Mua ei enää tuon jälkeen satulaan saisi... Kaunis heppa ja tietty teki niin kuin on tottunut.

  VastaaPoista
 7. Huh, onneksi ei käynyt pahemmin.

  Kaunis kranssi!

  VastaaPoista
 8. Olipa onni, ettei käynyt pahemmin. Quuppa tykkäsi, että loma saisi jatkua vielä vähäsen.
  Kaunis kranssi, Hiltunen on selvästi samaa mieltä. Joskin se haluaa kranssille ihan oman käyttötarkoituksen. Olen joskus metsästellyt tuollaisia ruusukuppeja kirpparilta vaikka kynttiläntekoa varten. Sinä kun teet mosaiikkitöitä, kelpaavatko tuollaiset astiat rikottuna niihin?

  VastaaPoista
 9. Huh, ihan säikähdin, en tunne yhtään hevosia, enkä uskaltais ratsastamaan. Tai pitäsi olla niin hidas hevonen ettei juoksis ollenkaan :) Onneksi ei mennyt sulla mikään poikki !
  Hieno kranssi, en vaan osais itelle laittaa mihinkään. Hiltunen on keksinyt hyvän paikan ;)
  Ruusukupit olis hienoja, vaikka kahvinjuontiin ;)
  Joskus keräsin ruusulautasia mosaiikkitöitä varten, mut jäivät pilkkomatta. Kuppejakin silloin etsin, olisin niistä ottanut "korvat". Jos joskus taas saisi aikaiseksi paneutua liimailemaan sirpaleita.

  VastaaPoista
 10. Hui, hyvä, että ei käynyt pahemmin! Toivottavasti saatte ratsuttajasta apua ja löydätte taas yhteisen sävelen :)

  VastaaPoista
 11. No onneksi oli se kypärä! Hieno kranssi Hiltusineen ja kuppeineen:)

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Otetaan uusiksi
  Onneksi sinulla oli kypärä, etkä loukannut itseäsi pahemmin. Hyvä on varmasti ottaa siihen opettaja, ravurit kun on niin kovavauhtisia. Mun entisessä elämässä treenasin ravuria ratsastamalla ja välillä oli kyytiä, kun joku halusi ajaa meitä traktorilla takaa. Toiset on vaan niin tyhmiä ja ajattelemattomia.
  Kylvöt, niin sä oot ahkera :) Mä oon niin huono noissa asioissa. Ehkä kylvän basilikaa.... ja istutan hoidossa olevat pelargoniat uuteen multaan :)
  Sinulla on niin ihania kuvia kukistasi

  VastaaPoista
 14. No tosiaan Onni oli matkassasi että pääsit moisesta ruhjeilla! Aineksia oli varmasti paljon pahempaan.

  Tosi kiva kranssin koristelu. Sinulla tuo luovuus kukkii :)

  VastaaPoista
 15. Huh, onneksi pääsit säikähdyksellä. Luin ensin että kyynärpää halkesi, mutta se olikin siis kypärä.
  Hiltunen sopii oikein kivasti kranssiisi, mutta kuten sanoit, on sillä parempaakin tekemistä kuin istuskella koristeena:)
  Kranssista tuli ihana!

  VastaaPoista
 16. No, huh. Onneksi ei käynyt pahemmin. Mullekin on käynyt vastaavanlainen episodi:) Kevät tekee tuloaan ja kyllähän sitä siemeniä alkaa olla joka purkki taas täynnä:D

  VastaaPoista
 17. Irmastiina Ruusukummusta: itse vaihdoin viikko sitten mullat pelakuihin. Pikkuisen nuukahtivat sen jälkeen,mutta toivottavasti piristyvät uudesta mullasta :)

  Tiina:no,sanopa muuta, Säikahdyksellä pääsin tälläkertaa. Polvi on vielä kipeänä,mutta ei sentään tullut murtumia kummallekaan.

  Pirjo: komea poikahan se on <3

  Saraheinä: Hiltunen haluaa aina olla tapahtumien keskipisteessä :D

  Maatuska:semmosta se on näiden luontokappaleiden kanssa,aina pitäisi olla pikkuisen edellä niiden aivoituksia...

  Satu: juu,nyt saa hiukan ratsunoppia,josko sitten pääsisimme paremmin yhteysymmärrykseen siitä mitä olen siltä pyytämässä.

  Sussi:kyllä vaan selvittiin säikähdyksellä

  Between: kyllä niitä vaan voi käyttää mosaiikkitöissä :)

  Emilie:nyt ehtii vielä hyvin liimailla sirpaleista puutarhaan uusia kesäkoristeita :)

  Kaisa:sitä toivon minäkin,kun on muuten oikein mukava heppa.

  Mustakissa: kyllä kypärä vaan on ihan ehdoton turvaväline. Taidan hommata vielä turvaliivinkin;senverran kuitenkin on paikat nyt kipeinä mätkähdyksestä

  Vanilja: kyllä sitä välillä törmää aikamoisen tymiin autonkuljettajiinkin,kun ei yhtään voida hiljentää,vaikka nähdään,että hepo kulkee tien reunaa pitkin. Siinä on iso kasa lihaa tulossa etulasista sisälle,jos sattuu huonosti käymään.

  Heidi-Maaria:kyllä niin kipeää teki käteen ja turvotti,että ihan olin varma murtumasta,mutta onneksi näin,että ruhjeilla selvittiin

  Pioni: vielä,kun saisi aikaiseksi toisen samanlaisen kranssin...nyt on käsi ollut tuon hurjastelun jäljiltä hiukan huonolla hapella...

  Maarit: sellaista se on näiden kavioeläinten kanssa,melko varmasti jossain vaiheessa jotain sattuu,kun näiden kanssa puuhastelee...

  VastaaPoista
 18. On se hyvä ettei pahempaa käynyt ,vaikka johan tuossakin oli kestämistä.
  Hieno tuo kranssi Kevätkin on kivasti tulollaan ja siementen multaan upottaninen on käynissä
  Iloista kevättä Katja :)

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)