KALASTELUA

 Leikkauksesta toipuminen on alkanut oikein hyvin. Kiitos kaikille ihanista kannustus-tsempeistä edelliseen postaukseeni :)
Yllättävän vähän on ollut kipuja ja särkylääkkeitä olen ihan suosiolla ottanut jo hiukan ennakkoonkin. Mitäs sitä turhaan kärvistelemään.

Eilis-illan ja tämän-aamun välillä säätila on  kokenut melkomoisen muutoksen; no tuulee edelleenkin todella kovin puuskin,mutta eilinen pakkanen ja lumituisku on muuttunut auringonpaisteeseen ja lämpimään säähän. 
Hetki sitten nousin puutarhatuolista ja  tulin sisälle tuulensuojaisasta aurinkoisesta paikasta lueskelemasta Sonja Lumpeen Satoa saunan takaa-kirjaa ja oikein kivastihan siellä tarkeni:)

Tallimatkalla sitä huomaa melkeinpä parhaimmiten kevään etenemisen.Vaikka meiltä sinne matkaa ei olekaan kuin pari kilometriä,muuttuu maisema jo sillä matkalla pelloiksi,metsäksi;sellaiseksi maalaismaisemaksi ja siellä tekee hyvin havaintoja luonnosta ja sen muuttumisesta.
Läheisille laajoille viljapelloille laskeutuvat  monet erilaiset muuttolinnut levähtämään sekä syömään muuttomatkan välillä ja paljon onkin jo näkynyt siellä  joutsenia,erilaisia hanhia,töyhtöhyyppiä jne.parveilemassaJo viimeviikolla bongasin ensimmäiset leskenlehdet. Kyllä se vaan on uskottava,että kevät tekee ryminällä tuloaan <3
Jokos teilläpäin näkyy leskenlehtiä?


Hiukan on ollut suruakin tässä matkan varrella. 
Mun oli tehtävä todella raskas päätös ja luopua Quupasta. Oli otettava järki käteen oman turvallisuuden nimissä ja myönnettävä,että olin tehnyt Quupan ottaessani virhearvioinnin ja se,että edes ratsuttajan avustuksella Quupasta ei olisi saatu sellaista hevosta,joka olisi sopinut minun ja lasteni käyttöön. 

Hevosettomaksi en toki ole jäänyt, vaan Laitilasta saapui luoksemme 12-vuotias Eestiläinen puoliveritamma. Kooltaan sopivampi meidän tarkoituksiimme,säkäkorkeus kun on ison ponin luokkaa eli 146cm.Koko perheemmehän on  pituudeltaan melkomoisia tumppeja. Jopa mieheni uskaltautui pollen selkään viime viikonloppuna ja se on suuri saavutus se.
Toivon todella hartaasti,että yhteistyömme tamman kanssa jatkuu yhtä tasaisena ja rauhallisena,mitä se  nyt on ollut.

Ristein ponin Rusinaksi pienen ja pyöreän muodon vuoksi ja olihan se tallille saapuessaan ihan ruttuinenkin talvikarvassaan ja mudassa piehtaroinnin jälkeen;kuten kuvista näkyy.

Niin ja siitä kalastelusta vielä; ääniä kalastelen  erään kuvakilpailun finaaliin päässeelle kuvalleni,joka löytyy seuraavan linkin takaa:

(Sama kuva on tässä postaukseni lopussa)

 Olisi niin mukavaa saada kuvakisan pääpalkinto,jotta saisin lisää uusia kasveja puutarhaani :)

           

15 kommenttia:

 1. Ihanaa kuulla, että kaikki on hyvin. Hyviä kuvia kevään edistymisestä. Meillä ei ole vielä leskenlehtiä näkynyt vaikka olen käynyt etsimällä niitä lumettomilla pientareilla.
  On raskasta luopua rakkaaksi tulleesta lemmikistä. Rusina- tamma on hurmaava. Toivon, että yhteinen taival sen kanssa sujuu hyvin.
  Hyvää vointia ja paranemista sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kiva, että olet toipumassa hyvin. Soma heppa tuo uusikin. Saiko Quuppa hyvän uuden kodin? Eipä ole leskenlehtiä näkynyt...

  VastaaPoista
 3. Ihanaa että kaikki onnistui hyvin ja olet nyt toipumassa. Kauniita kuvia olet laittanut joutseniakin olet saanut kuvattua. Onhan se surulista luopua rakkaasta lemmikistä ,mutta kivahan Rusinakin on ja jos kerran sopii teille paremmin. Kävin laittamassa numeron 5 sehän on kaunein niistä.
  Ihania päiviä Katja:)

  VastaaPoista
 4. Ompa hieno juttu että olet jo toipumassa, kyllä niitä särkylääkkeitä pitääkin ottaa silloin kun on tarpeen. Olet onneksi niin positiivinen luonteeltasi :) Se auttaa monessa asiassa.

  Ajatella miten keväistä on tänään vaikka eilen oli lumi maassa..

  VastaaPoista
 5. Mukava kuulla, että toipuminen on alkanut hyvissä merkeissä. Kauniita kuvia ja kilpailukuvasi on oikein laadukas. Ehkäpä tuo uusi heppasi on nyt sopivampi kaikin puolin ;)

  VastaaPoista
 6. Hienoa, että olet toipumassa:) Komea on heppa!

  meillä ei ole vielä leskenlehtiä näkynyt, koko viikko on ollut todella talvista. Onneksi eilen oli taas keväinen päivä

  VastaaPoista
 7. Kivan ja lauhkean näköinen Rusina! Hyvin sopii tuo nimi :)
  Hienoa kun meni leikkaus hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kävin äänestämässä. Oispa ihana saada matka puutarhoja tutkimaan :)

   Poista
 8. Hienoa, että leikkaus meni hyvin. Tykkään kovasti tuosta lentoon lähtevien joutsenten kuvasta. Mutta on tuo kukkakuvasikin hieno ja aion kohtapuoliin käydä sitä äänestämässä.
  Hevosesta luopuminen on vaikeaa, mutta on myös tärkeää, että oman hevosensa kanssa tulee hyvin juttuun ja se toimii. Hevonen on kallis ylläpidettävä, etenkin, jos se vain on ja syö.
  Oletko muuten säätänyt blogisi tekstiä jotenkin? Teksti on nykyisin aika vaaleaa (entiseen verrattuna) ja mm. t-kirjainten viivoja ei näy laisinkaan. On vähän hidaslukuista.

  VastaaPoista
 9. Hienoa kuula, että leikkaus meni hyvin ja olet jo reippaana!

  VastaaPoista
 10. Hienoa, että kaikki sujui hyvin.
  Ihania nuo lintukuvat ja voi miten suloinen Rusina!

  VastaaPoista
 11. Hienoa kuulla, että kaikki sujui hyvin etkä joudu kärsimään kovista kivuistakaan. Rusina näyttää varsin söpöltä :)

  VastaaPoista
 12. Voi harmi, että Quupan kanssa ei mennyt niinkuin suunnittelit, onnea kuitenkin uudesta ponista :) Hyvä, että kaikki on mennyt hyvin toipumisessa :)

  VastaaPoista
 13. Minna:toivon mukaan yhteistyömme toimii Rusinan kanssa :)

  Satu: Quuppa meni teuraaksi;se oli jo meille tullessaan joutumassa teuraaksi,koska oli entisellä omistajallaan lopettanut tuottavan kilpailu-uransa,mutta halusimme kokeilla,josko siitä saisi harrastehepan perheellemme,mutta näin ei valitettavasti käynyt. Emme siis halunneet panna "vahinkoa kiertämään".

  Irma: näin se vaan on,vaikka hiukan raadollista. Kyllä minäkin syvästi toivon,että meillä ja Rusinalla natsaisivat kemiat paremmin :)

  Heidi-Maaria:aivan mahtavat kevätkelit hellineet meitä :)

  maatuska: toivotaan näin,peukut pystyyn sille!

  Sussi:nyt ovat varmasti kelit sielläkin päin jo huomattavasti keväisemmät :)

  Emilie:juu,niin on pieni,pyöreä ja ruttuinen :D

  Between: juuri näin se on;jos minulla olisi oma paikka olisin voinut oikein hyvin pitää Quupan seurahevosena esim. Rusinalle,mutta valitettavasti tavallisen duunarin rahat eivät siihen riitä,vaikka edullisessa omahoitotallissa polle onkin.
  Säädin tekstiä nyt uudelleen;toivottavasti näkyy nyt paremmin.

  Maria: :)

  mustakissa: on se vaan aina yhtä sykähdyttävä näky nähdä suuria joutsen ja hanhiauroja taivaalla

  Tiina:Rusina on kyllä varsinainen karvapehko ja todella kiva,kun käy mutalätäkössä piehtaroimassa ;)

  Kaisa: todellakin iso hamitus,mutta näin se nyt sitten meni tälläkerralla valitettavasti :(

  pirkko: kiitos :)

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)