KEVÄTTÄ ILMASSA

Melkein jo ihan hirvittää,kun tuntuu,että kevät tekee tuloaan hurjalla vauhdilla. Siis,ei mitenkään niin,että kevään tulo haittaisi,mutta jotenkin tuolla alitajunnassa kuitenkin kolkuttelee pieni nakutus siitä,että vielä se luonto iskee takatalven tähän niin mainiosti ja aikaisin alkaneelle kevätfiilikselle...

Sisätiloissa paprikoiden,chilien,tomaattien sekä latva-artisokan taimet kasvavat jo kovaa vauhtia.
Mutta...taas kävi kuten viimekin keväänä,että ensimmäiset petunia-kylvöt menivät pipariksi. Syytä en osaa sanoa,mutta potteihin meni yhteensä liki sata eri lajikkeiden  siementä ja aivatin ainut siemen ei itänyt :C
No,uudet siemenet on tilattu ja ehtiväthän nuo hyvin vielä kasvuun ennen kevättä,mutta aika mystinen juttu  tuo itämättömyys jokatapauksessa.


Joka viikonlopuksi pitää nyt ostaa tulppaaneja maljakkoon;hieman lievittämään kevään kukkaloiston odottamisen vaikeutta. 
Ainoa huono puoli näissä on,että tuntuvat menevän kurjan näköisiksi ihan liian nopeasti,vaikka aivan nuppuisina olen ne ostanutkin.
Onko teillä joku hyvä kikka-kolmonen,jotta nämä saisi säilymään nättinä kauemmin kuin viikonlopun yli?
Ikivihreiden sammalten,havujen ja alppiruusun lisäksi löytyi viikonlopun pihakierrokselta jo,vaikka minkälaista  kasvustoa pukkaamassa ylös maasta,vaikka en ole vielä edes siistinyt kukkamaita talventörröttäjiksi sekä kukkien suojaksi jättämistäni varsista ja lehdistä. 
Joko sinun puutarhassasi on kevätsiivous valmis? 

                    Katsokaa nyt näiden uskomatonta kasvuvoimaa -ja intoa,niin ja mikä parasta v i h r e y t t ä <3 <3

  Tällä viikolla töitä vain ma,ti ja puolet keskiviikkopäivästä ja sitten onkin muutaman päivän loma :)
Toivottavasti sää jatkuu ilman pakkasia,niin pääsisin jo hiukan huseeraamaan jotain tuolla pihamaallakin.  
Paljon on  taas päässä kaikenmaailman suunnitelmia ja itselläni ainakin juuri tämä kevätaika on paras mahdollinen aika toteuttaa niitä ajatuksia,joita olen talven mittaan päässäni pyöritellyt ( sikäli mikäli ne nyt vaan sopivat keväällä tehtäviksi),kun on niin mielettömän kova hinku päästä purkamaan talven aikana kerrytettyjä energiavarantoja.

Kahdesta seuraajasta enää  sataluku vailla,joten kipin kapin tuonne sivun oikeaan yläreunaan tekemään pieni  klikkaus-operaatio,että saadaan arvonta pystyyn tässäkin blogissa :) :)

16 kommenttia:

 1. No hitsi, mää oon jo lukijana niin en voi klikkautua, ellen jaa ensin persoonaani ;-)
  En kyä oo saanut kevätsiivousta pihalla tehtyä loppuun, muutama penkki on siivottu, mutta muutama-plus on vielä jäljellä. Samalla kun saa niin kivasti rikkaruohot pois, ne on niin hyvin nyt näkyvissä, niin menee vähän enemmän aikaa.
  Voi että noita petunioita, mikähän niitä vaivaa! Ihanasti kyllä kaikenlainen vihertää, vähän muutakin kuin ne voikukat!

  VastaaPoista
 2. Ihanasti sinulla jo vihertää! Minä ehdin silputa perennoiden varret, mutta rikkakasvit ovat vielä kitkemättä. Risujen siivous ja pihan yleisilmeen siistiminen työn alla. Työpäivän jälkeen olen kotona vasta niin myöhään että on jo pimeä. Arkena pihapuuhat pitää vielä unohtaa :O)
  Toivottavasti saat vastauksen petunioihin.

  VastaaPoista
 3. Vielä puuttuu yksi lukija sadasta, klikkasi itseni juuri lukijaksi, vasta nyt, vaikka olenkin jo kauan seurannut blogiasi omassa blogissani päivittyvässä lukulistassa....
  Meillä oli viikonloppuna terassikauden avajaiset, perennojen varret leikkasin ja linnupöntötkin siivottiin.
  Kaikenlaista keväistä puuhaa tuli tehytä siis.
  Ovatpa oikullisia sinun petuniasi! En ole koskaan kasvattanut petunioita siemenistä, joten en osaa sanoa, millainen niiden itävyys yleensä on....
  Tulppaanit säilyvät vähän pidempään, jos niille laittaa vain ihan vähän vettä maljakkoon ja vie yöksi viileään. Minulla on nyt pian neljä viikkoa ollut sama tulppaanikimppu ulkona kuistilla. Siellä se ilahduttaa edelleen kotiintulijoita.Hyvin ovat säilyneet ulkona, kun ei ole pakkasasteita ollut moneen viikkoon!

  VastaaPoista
 4. Minuakin vähän pelottaa se takatalven mahdollisuus, mutta nyt ei voi muuta kuin nauttia näistä keväisistä keleistä. En ole vielä käynyt mökillä katsastamassa kevään etenemistä. Käyn siellä ehkä huomenna töiden jälkeen.

  VastaaPoista
 5. Kyllä ne taitaa jokaisella tarhurilla olla samat pelot; ei tämä nyt ihan helpolla taida mennä. Toivottavasti olen väärässä. pelottavan nopiaa vaan kaikki etenee ja ollaan sentään vasta maaliskuun alkupuoliskolla!
  Tulppaanit kestää sen viikon suurinpiirtein, vähän vettä, imupinnat uusiksi usein ja ensimmäisenä kun tuo kaupasta, niin pitää tunnin ainakin paketissaan ennen kuin avaa sitä, vedessä kuitenkin.

  VastaaPoista
 6. Niin ja piti vielä niistä petunioista sanoa. Hitaanlaisesti ja vähän kehnosti itää omanikin. Omakeräykset taitaa kasvaa paremmin!!! Pelkäsin jo taimipoltetta noiden ostosten kohdalla, mutta kyllä niistä joku taitaa selvitä. Harmikseni just kerrotut on itäny todella heikosta (viimevuotinen siemen) taitaa olla vain neljä alkua....

  VastaaPoista
 7. Niinpä, ei hirmuisasti innostaisi talvisten kelien tulo;)

  Kauniita kuvia:)

  VastaaPoista
 8. Takatalvi huolestuttaa minuakin, kasvit ovat jo aluillaan.

  Hyvin vähän olen puutarhassa siivoillut, maa on vielä jäässä.

  VastaaPoista
 9. Sinulla on jo paljon noussut taimia puutarhassa toivottavasti ei tule pakkasia. Minulla ei ole viellä kovinkan paljon taimia noussut. minulla on viellä havujen alla suurin osa. Aurinksta tiistai päivää Katja :)

  VastaaPoista
 10. Ihanaa viherrystä ja veherrystä sulla jo näkyvillä. Pihasiivousta en ole vielä edes aloittanut, tyydyn ihaileviin katseisiin ja kevääntulon bongailuun ;)

  VastaaPoista
 11. Ei ole pihasiivous valmis, mutta olen aloittanut:) Eilen leikkasin perennojen varret silpuksi kukkapenkkeihin, eihän niitä talven jäljiltä paljon olekaan. Heti tulee vähän siistimmän näköistä. Ja nurmikkoa pääsi haravoimaan autotallin takaosasta, joka onkin meidän pihan lämpimin paikka.
  Kevät on ehdottomasti mullakin tuotteliain aika pihahommissa, kun talven jälkeen pääsee iskemään lapion maahan. Kesän mittaan into ehkä hiukan laantuu...
  Tulppaanit ovat mystisiä, toisinaan kestävät melkein viikon, toisinaan vain sen viikonlopun. Viimeksi ostinkin neilikkakimpun ja se on kestänyt reilusti yli viikon hyvännäköisenä!

  VastaaPoista
 12. :) Hyvänen aika, piha on lumessa vielä, pieniä länttejä sulaa alkaa puiden juurelle tulla. Eipä paljon ole vielä tapahtunut pihalla, kahlannut lumessa vasta :)

  VastaaPoista
 13. Välttämättä ei ole mitään kikka kolmosta noiden tulppaanien kanssa muuta kuin veden säännöstely (pikkuisen kerrallaan) ja sitten varsien leikkaaminen.
  Upea vehreys jo pihassasi!
  Aloittelin haravointia viikonloppuna. Metsässä olen hakettanut, mutta pihan puolella olen vasta tasannut myyrien kasoja. Kukkapenkit ovat toistaiseksi saaneet olla, kun sitä pakkasta vähän vielä pelkään.

  VastaaPoista
 14. Kylläpäs tosiaan näyttää keväiseltä sinunkin kuvakokoelmasi! Tulppaanit ovat tarpeellisia, jotta puutarhastelija pysyy nahoissaan vielä vähän aikaa. :)

  VastaaPoista
 15. Näyttää niin keväiseltä! Meille satoi hieman lunta viime yönä:) Mukavaa kevään jatkoa sinulle Katja!

  VastaaPoista
 16. Saila: aivan mahtavaa,että kevät on näin aikaisessa :)

  Minna:olen pohtinut,että tulikohan pantua liian paksu multakerros siementen päälle. Nyt tein uusintakylvöt enkä peittänyt siemeniä ollenkaan. Katsotaan miten käy...

  Suvikummun Marja: onneksi säiden nyt hiukan viilennyttyä on aurinko sentään paistanut,eikä viikonloppunakaan päässyt se ennustettu räntä/lumimyräkkä yllättämään näitä seutuja :)

  Saraheinä:jos näin kivasti säät etenevät pääset varmasti aloittamaan mökkikauden tavallista aikaisemmin tänä keväänä :)

  maatuska:pikkuisen se jo lykkäsi kylmää ilmaa ja hitusen luntakin. Onneksi aurinko kuitenkin sulatti lumet kuitenkin jo pois :)

  Pirjo: näinhän se on,että keväisiin keleihin on jo alkanut hyvinkin tottua...

  Sussi:kyllä minullakin se pihan siivoilu jäi pitkälti terassien siivoiluun ja tavaroiden siirtelemiseen paikasta toiseen. en siisitinyt perennapenkkejäkään vielä.Jos sattuu takatalvi iskemään,niin on ainakin hiukan suojaa kasveilla.

  Irma: yllättävän paljon on jo viherrystä pihamaalla. Toivottavasti eivät ole nyt pikkuisen liian aikaisessa...

  Pirkko:ehtiihän tässä vielä niihin pihahommeleihinkin oikein mainiosti,kun ollaan vasta maaliskuussa :)

  pioni:hyvä muistutus muuten nuo neilikat;ne ovat kyllä mahdottoman kestäviä leikkokukkia :)

  Emilie:onneksi ollaan vasta maaliskuussa :)

  Laura:sanopa muuta!

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)