MÄ REPESIN

Voisin melkein kirjaimellisesti sanoa otsikon mukaisesti;nimittäin  mun leikkaushaavat rinnan alta ovat revenneet ja tulehtuneetkin vielä pahasti. Olen ottanut ihan iisisti,saanut apua raskaimpiin hommeleihin jne.,mutta silti näin vaan on päässyt tapahtumaan.

Olin jo ihan tunnontuskissani,kun viikonloppuna tein pikapyrähdyksen saunan lauteilla,mutta  plastiikakirurgin mukaan on erittäin tyypillistä,että tällaisissa rinnankorjausleikkauksissa haavoille käy näin,vaikka kuinka yrittäisi itseään varjella  :C

Nyt on sitten päällä hevoskuuri antibiootteja ja olen joka päivä tälläviikolla käynyt haavanpuhdistuksessa terveydenhoitajalla. 
Pikkuisen panee turhauttamaan tällainen takapakki,kun olisi niin paljon kaikenlaista tehtävää niin pihalla kuin muuallakin,mutta ei nyt auta muu kuin  jatkaa tätä hiljaiseloa;onneksi on taas saanut todeta sen,että kuinka sitä onkaan onnekas,kun olen saanut esim. hepan hoitoon apua niin kotoa,sukulaisilta ja ystäviltä <3

Kameran kanssa sentään olen uskaltanut sihtailla ja toissapäivänä yllätinkin näin korean kukkoherran harppomassa reviirillään : ) Olihan herralla frouvakin mukana,mutta hää oli niin ujo,että karkasi nopeasti metsään piiloon

Pikkuhiljaa alkaa taimipöydilläkin vihertämään. Hain suosiolla eräältä puutarhalta petunioiden pistokkaita,kun nuo siemenkasvatukset eivät kaikki itäneet. Saavat nyt ensin juurtua rauhassa muutaman viikon ja sitten latvon ne. 
Latvat uuteen purkkiin multiin ja  näin on yksi taimi monistunut :)


Nuo mun valkoiset laatikot,joissa taimet poteissa kasvavat ovat kalafirman styrokslaatikoita,joista olen reunoja hiukan tuunannut matalammiksi. Siksi eivät ole ihan täysiä muotovalioita,mutta tarkoitukseen oikein oivia,koska ovat vesitiiviitä. 

Vielä,kun koulin nuo hajakylvetyt petuniat,niin saan kantaa toisenkin tuollaisen pikkukasvihuoneen olohuoneen ikkunalle.
Onneksi siellä on juuri passelisti kolme isoa ikkunaa :)


Olen kasvattanut kasvimaalla ihan tavallista maissia ja sehän vasta on komea kasvi. Onneksi  Konnadonnan-blogissa törmäsin kuvaan koristemaissista ja heti tuli hinku saada ensi kesäksi pariin ruukkuun noin kivanvärisiä lehdyköitä kasvattavaa maissia. Onneksi Porista sentään SiemenVesan myymälästä löytyi siemeniä.

        

Samasta liikkeestä mukaan tarttui myös Daalia "Rosellan" juurakoita.Tätä ilmeisesti on tituleerattu "puudaaliaksi",olisikohan sitten sen vuoksi,että saattaa kasvaa jopa 120 cm korkeaksi.

             

Äitini ilahdutti minua tänään orvokkiamppelilla; tosin amppeli vaihtui kylläkin pajukoriin ja kori pääsi tuohon sisääntuloterassia koristamaan tete narsissien kanssa.
Tämänvärisiin pikkuorvokeihin en olekaan ennen törmännyt.
Kiva,kun näitäkin alkaa jo olla monessa eri värisävyssä.
 Mukavaa loppuviikkoa kaikille!
 Muistakaahan osallistua blogissani olevaan ARVONTAAN!

22 kommenttia:

 1. Voi himpulan harmitus! Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 2. Parane pian! Ihana daalia tulossa ja kauniit orvokit.

  VastaaPoista
 3. Voi ei, onpas harmillista, mutta eiköhän se siitä hyvällä hoidolla. Onneksi sulla on apulaisia. SiemenVesa on hyvä tuttu liike, haen sieltä vieläkin joitain juttuja Porissa käydessäni, mm. siemensäleitä hain viimeks lisää.

  VastaaPoista
 4. No voihan kurjuus, toivottavasti tulehdus hellittää nopeasti, ja parantuminen jatkuu! Oikein ihana fasaanikuva ja kivansävyisia orvokkeja!

  VastaaPoista
 5. Toivottavsti myrkyt auttaa ja haavat menevät kiinni pian!
  Hienot istutukset sinulla jo.

  VastaaPoista
 6. Voi harmi! Toivon myös haavan pikaista paranemista ja hyvää vointia sinulle!

  Kaunis orvokkiamppeli ja maissia tekisi kyllä mieli kokeilla.

  VastaaPoista
 7. Harmi että näin pääsi tapahtumaan ,toivotaan sinulle pikaista paranemista.Ihania kuvia olet ottanut
  Fasaanikukko niin komeasti taapertaa, ja kasvinalut hyvässä kasvussa Orvokit ihania
  Voima halia Sinulle Katja :)

  VastaaPoista
 8. No, voi harmi! Nyt tarvitaan kärsivällisyyttä, selviät sinä vielä tästäkin takapakista!
  Onpa hieno tuo koristemaissi!
  Herra fasaani on niin juhlatamineissaan kevään kunniaksi :)

  VastaaPoista
 9. Voihan harmi, kun repesit! Syötkö tarpeeksi proteiinia, eikös se ole haavoijen paranemiseen tarpeen.
  Mie repeisin jos näkisin pihalla tuollasen fasaanin, nimittäin riemusta :)
  Kauniita taimia ja ihanat orvokit. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 10. serkut siellä kylässä:)

  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 11. No voi harmi juttu tuo tulehdus...ja tosiaankin, kun nyt pääsisi jo vähän pihallakin möyrimään. Nyt olet sitten tosi varovainen, että paranet!

  VastaaPoista
 12. Onpa harmillinen takapakki, mutta jospa se siitä muuttuu taas paremmaksi. Fantastinen kuva fasaanista, mitkä värit!!! Jollain muullakin oli muutama päivä sitten samanvärisiä orvokeita ja mainitsin, etten ole aiemmin tuota väriä nähnytkään. Hauska nähdä, millaisia virityksiä kaikilla on taimikasvatukseen. Ei tosiaankaan ole kovin sisustuksellista, mutta siitä viis. Taimet ovat nyt pääasiassa.

  VastaaPoista
 13. Voi vitsi. Toivottavasti tokenet pikaisesti.
  Onpahan sulla hienosti kaikkea kasvamassa. Mulla on ekaa vuotta maissin siemeniä ostettuna. Onko sulla mitään vinkkejä niiden kasvattamiseen?

  VastaaPoista
 14. Parane pian!
  Topakoita taimia sinulla.

  VastaaPoista
 15. Just noita koristemaisseja olen ihaillut Konnadonnan blogissa viime kesänä. Pitääkin etsiä siemeniä, jos löytäis. Mukavat viikonloput Katja ! Toivottavasti haavat paranevat pian.

  VastaaPoista
 16. Oi oi! Muista nyt ottaa rauhallisesti!!!

  VastaaPoista
 17. Ai että, tosi ikävä juttu, mutta varmasti hyvällä hoidolla paranet pian! Onneksi on apua saatavilla, mutta tähän aikaan vuodesta tietenkin olisi jo niin paljon kaikkea kiva puuhaa, että aloillaanolo vaatii pitkää pinnaa. Fasaanit on sitten komeita, meilläkin vierailevat puutarhassa päivittäin lintulaudan alla ruokailemassa.

  VastaaPoista
 18. voi kurja! toivottavasti saat leikkaushaavan pian terveeksi! Voimia sen kanssa!
  Onpa sinulla komeita taimia! Tykkään hirmuisesti pikkuorvokeista, ne kestää varjossa koko kesän, kun välillä nyppii vanhat kukat pois, minulla oli tuon värisiä viimevuonna.

  VastaaPoista
 19. Pikaista paranemista sinulle <3 ihanan värisiä orvokkeja ja hienot taimet sinulla on kasvamassa.Tuota koristemaissia minäkin kasvatin yhtenä kesänä,lehdet on tosi kauniit.

  VastaaPoista
 20. Auts, miten ikävää :(
  Pikaista paranemista toivotan!
  Onpas terhakoita taimia, niistä iloa elämään;)

  VastaaPoista
 21. Voi ei :( Paranemisia!
  Hienoja taimia sinulla! Ja upeat fasaanikuvat!

  VastaaPoista
 22. Saila: kiitoksia! Koetan ottaa rauhallisesti.

  Satu: toivottavasti daaliat lähtevät kasvuun :)

  pivi:tykkään myös SiemenVesan myymälästä,koska sieltä saa hieman erikoisempiakin siemeniä,joita ei markettien hyllyistä tahdo löytyä

  kukkahattuneiti:sitä tässä meikäläinenkin toivoo sormet ja varpaat ristissä :)

  mummeli: pitää panna edes tuollaisia pikkuistutuksia ihailtavaksi,kun ei saa oikein noita isompia pihatöitä vielä aloitella :)

  Minna:kokeile ihmeessä! Mulla jo siemenet itävät.

  Irma:kiitos kovasti !

  Suvikummun Marja: pikkuisen välillä mieliala laskee,kun jokapuolella ihmiset jo hääräilevät pihatöissään ja itse vaan haaveilee tulevasta,mutta eiköhän se tästä lääkkeiden voimalla tokene :)

  Emilie: eikös vaan olekin komea kukko. Asustelee haareminsa kanssa tuossa tien toisella puolella olevassa pienessä metsikössä.

  Sussi: niinpä :D

  Irmastiina: isäntä uhkasi panna kahleisiin kiinni,jos alan riehumaan,että kyllä se nyt vaan on otettava rauhallisesti,vaikka kuinka pihatyöt kutkuttaisivat mieltä

  between: juu,ei todellakaan ole mikään sisustajan unelmanäky tuo olohuone tällähetkellä. Onneksi siellä tulee vietettyä vain vähän aikaa; pääasiassa taimia hoidellen :)

  Mustakissa: jos ihan kasvimaalle laitat kasvamaan maissia,niin lyhyt taimikasvatus toukokuun alussa ( 3-4 viikkoa ) ja sitten karaisun jälkeen vaan lämpimälle paikalle kasvaman melko lähekkäin toisiaan. Itse olen lannoittanut melko runsaasti ja pannut niille vielä tukikepitkin,että kova tuuli ei niitä kaada.

  maatuska:kiitos :)

  Eija: SiemenVesalta voi ainakin tilata. Mistään puutarhaliikkeestä/marketista en ainakaan täältäpäin Suomea kyseisiä siemeniä löytänyt.

  Birgit Mäkinen: kyllä,ei tässä nyt oikein muuta voi :/

  MAria: todellakin olisi jo hirveä kaipuu pihalle mylläämään,mutta eipä voi nyt mittään muuta kuin haaveilla

  laura: totta,orvokit kestävät mainiosti läpi kesän,kun jaksaa nyppiä tai,vaikka leikata alas koko kasvuston jossain vaiheessa kesää.

  Tiina:toivottavasti saisin tuon maissin onnistumaan,sopisi niin hyvin tuohon ulko-oven viereen ruukkuihin istutettuna

  Pirjo:ainakin taimien hoito on sen verran kevyttä puuhaa,että sitä uskallan pikkuisen harrastaa :)

  Minna-Liisa: upea kukko ja monta naarastakin sen lähettyvillä kulki,mutta tosiaan,kovin olivat arkoja.


  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)