TULEEKOHAN KESÄ JO?

On se vaan hyvä juttu,että viimepäivinä ollaan saatu edes hiukan sateita. Pihasta ja luonnosta melkein jo saattoi kuulla kuinka janoiset kasvit huutelivat puolinääntyneinä helpotusta kuivuuteen.


Pikkuisen alkaa jo olla kesäinen fiilis,kun viimeviikolla tallille pyrähtivät haarapääskyt ja mikä parasta komeita kelejä luvassa viikonlopulle ja ensi viikolle.

Minäkin olen pantannut kesäkukkien karaisemista,kun on ollut niin kylmää ja etenkin tuulista,mutta tälläviikolla ovat taimet jo päässeet katetulle terassille ulkoilemaan ja yöksi sitten vielä harson alle nukkumaan.
Paprikat,chilit,tomaatit ja kurkut harrastavat samaa kasvihuoneessa.


Oli tarkoitus jo aiemmin lopettaa lintujen talviruokinta,mutta hellyin punatulkkujen sekä viherpeippojen  edessä lisäämään vielä yhden laudallisen pähkinöitä ja auringonkukan siemeniä heille herkuteltaviksi,mutta tämä saa tosiaan olla sitten viimeinen erä ;)

Koko talvena ei ole tulkkuja laudalla vieraillut,mutta nyt ne ovat parisen viikkoa viihtyneet  mainiosti 2-4 linnun parvessa pihassamme ja niitä onkin ollut kiva seurata. 

 

 Aloitin maanantaina työt pitkän sairausloman jälkeen ja tämä viikko onkin mennyt taas kiireiseen arkeen totutellessa. Siinä ei juurikaan tarvitse päätään vaivata,että mitäpäs seuraavaksi tekisi,kun työpäivän jälkeen tekee kotihommelit,lenkittää koiran,hoitaa tallihommat,liikuttaa hevosen ja yrittää jossain välissä hiukan sohia puutarhassa jotain ja perheenkin parissa seurustella :D :D

No,tänään olen päättänyt,että postauksen jälkeen en tosiaankaan tee muuta kuin otan alkoholipitoisen juomalasin kouraan ja painun ulos istuskelemaan auringonpaisteeseen ihailemaan,vaikka näitä pian kukintansa aloittavia kanadanatsaleoja.Pihakierroksella silmiin on pistänyt pari tulokasta,joista mulla ei ole tietoa,että ovatkohan rikkaruohoja vai mitäsorttia lienevät.
Osaatko sinä tunnistaa  nämä kasvit?


Tällaisia lehtiä on putkahtanut muutamia yhteen perennapenkkiin. Onko tämä kenties ratamo vai mikähän lienee?Toivottelen kaikille oikein antoisaa puutarhurointiviikonloppua!

14 kommenttia:

 1. Kylläpäs on veikeitä lintukuvia! Kiva kuulla, että olet päässyt jo työhön kiinni, vaikka toukokuussa työnteko ainakin minua vain häiritsee. Olisi paljon paljon muuta tärkeämpää ;)

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti ne luvatut helteet tulevat! Hyvät kuvat noista linnuista! Kysymäsi kasvi on varmaankin punapeippi eli luonnonkasvi.

  VastaaPoista
 3. ihanaisia lintukuvia. mutta millä ihmeellä te tuota allasta ootte kuvannu? vähänkö hieno video :)

  VastaaPoista
 4. Samaa mietin, että olipa hyvä kamera. Alastulo tuntu ku olis ollu jossain laitteessa, hui ;)

  VastaaPoista
 5. Tuo toiseksi viimeisen kuvan kasvi on jokin pillike, ehkä karheapillike. Mutta minkä ihmeen kauko-ohjattavan kopterin masuun te oott ekameran köyttäneet?!?! :D

  VastaaPoista
 6. Minäkin hellyin, kun punatulkku kävi ikkunan takana kurkkimassa onko ruokapalvelua vielä...

  VastaaPoista
 7. Tuossa viimeisessä kuvassa taitaa olla varjoliljan siementaimi. Itse hätyyttelen punatulkut puutarhasta näin keväisin heti kun satun jonkun näkemään tai kuulemaan. Eräänä keväänä saivat aikaan niin suurta tuhoa hedelmäpuissa ja herukkapensaissa että en halua kokea sitä toista kertaa.

  t. Saristolainen

  VastaaPoista
 8. Upeat lintukuvat. Niitäpä ei väsy katselemaan koskaan.

  VastaaPoista
 9. Pikkulintujen puuhia on mukava seurata! Sait hyvät kuvat linnuista!

  VastaaPoista
 10. Voi, miten hienoja kuvia olet saanut linnuista! Meillä ei koko talvena näkynyt pihassa punatulkkuja, mutta nyt kevään tullen niitä parveilee. Mahtavan kokoinen allas ja tulee kivalle paikalle terassin viereen.

  VastaaPoista
 11. On tuo punatulkku sitten korea lintu.
  Altaassa oli varmaan todella hommaa.
  Ihmettelin, mistä olit kuvannut, yläkerrastako? Mutta sitten tuli mieleen ne kauko-ohjattavat helikopterit. Niihin saa varmaankin jonkun linssin kiinni?!

  VastaaPoista
 12. Tulihan ne helteet:)
  Komeita lintukuvia!

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)