HALOO AMERIKAN-TÄTI!!

Pikkuisen epävakaasäinen viikko pian takanapäin,mutta ainakin tänään lauantai-iltana tuulensuojaisalla terassilla auringonpaisteessa tarkenee oikein mainiosti ilman villahousuja.
Olen viimepäivinä keskittynyt rikkaruohojen kitkentään,joka ei kyllä ole mitenkään minun mieluisimpia puutarhahommiani. Josko jonain keväänä joku rikas "Amerikan-täti" lähettäisi mulle synttärilahjaksi kuorma-autolavallisen kuorikatetta,niin olisin kyllä tyytyväisenä kärräämässä ne perennamaiden katteiksi :D

Onko teillä  millaisia kokemuksia kesäpistokkaista? Mitkä ovat helppoja lajeja siihen puuhaan?
Itse kävin työpaikan parkkipaikan kivan-näköisestä ruusupuskasta ottamassa muutaman oksankärjellisen ja ihan luvalla naapurin vanhasta ja komeasta jasmikkeesta puutumattomia oksia ja tökkäsin ne turve-multa-vermikuliittiseokseen. Saas katsoa tuleeko niistä mitään,kun on mulle ihan uutta juttua tämä pistokaslisäys.

Tallin lähettyviltä,jossa heppani Rusina siis majailee,kaivoin ojasta joko keltakurjenmiekkaa tai osmankäämiä;en oikein osannut tunnistaa lajiketta. Panin sen varmuudenvuoksi koriin vesikasvialustaan kasvamaan,jotta ei sentään koko allasta valloita.
Luulen,että tämä kasvinsiirto-operaationi tuotti lammikkoon uuden asukkaan,eli vesiliskon,josta tietenkin olen erinomaisen tyytyväinen.Varmasti löytyy hällekin hyvä soppi sieltä sammakkojen naapurina.

Piha alkaa jokseenkin muistuttaa taas tyttäreni mukaan viidakkoa;ja melko vehreäähän täällä on ,sitä ei voine kieltää.
Mutta on täällä  sentään jotain kukkivaakin kuten teresanruusu,akileijat,jotka tänne ihan itsekseen ovat jostain ilmestyneet,vuorikaunokit ja arovuokotRaakkilan Olavilta vierailu-tuliaisiksi saamani Mooseksenpalavapensas aloittelee kukintaansa. On selvinnyt talvesta hyvin ja kasvattanut uusiakin versoja.
Tykkään tästä eksoottisen näköisestä kukinnosta paljon.Utelias orava kävi herkuttelemassa naapurin puolella jotain pöheikkö pölisten,olisikohan tämä tuomi ?

Viidakko-kissa Hiltunen oli torstain  helteelläkin aina yhtä viileen Cool ;)

Eiköhän tässä ois parasta siirtyä saunanlämmityspuuhiin,kun aurinko meni jo piiloon naapurin ikävän korkeiden koivujen taakse.
Aika kivasti muuten ovat lähteneet kasvuun nämä oma-kasvatus riippapetuniat :)

14 kommenttia:

 1. Ihanan rehevää ja vehreää puutarhassasi. Suloinen Hiltunen!

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia <3 Ihanaa kesää sinulle :)

  VastaaPoista
 3. Niin rehevä kaunis puutarha Moseksenpalava pensas on tosi kaunis :)

  VastaaPoista
 4. Puhallapas sitä aurinkoa vähän tännekin päin. Kahden kaatosadepäivän jälkeen olisi kiva kulkea välillä kuivassa puutarhassa.
  Sinun puutarhasi on upean vehreä ja runsas (olen tainnut sanoa sen ennenkin). Hiltunen sopii cooleine ilmeineen sinne erinomaisesti tepastelemaan, kuin tiikeri ikään.
  Rikkaruohohommat eivät tosiaan ole niitä lempipuuhia. Kaivuhommien lisäksi. Tänään tulin kunnon kaivusession jälkeen sisälle ja esitin seuraavaksi synttärilahjatoiveeksi ihka omaa kaivajaa, joka saisi myös kantaa ja kärrätä.

  VastaaPoista
 5. Onpas kaunis Akileija-kuva, kuin postikortti. Tuosta tulisi varmaan tosi hieno juliste.

  VastaaPoista
 6. Sopivasti vettä ja aurinkoa, viidakkohan siitä syntyy. Hiltunen vartioi upeasti vehreää valtakuntaansa :)

  VastaaPoista
 7. mulla on olemassa ihan oikee amerikan täti ja voin kertoo, että ei ne tuppaa mitään ikinä sieltä lähettämään :D ei edes postikorttia :D

  VastaaPoista
 8. Voih ja oih tuota sinun puutarhaasi...aivan ihana on...:)

  VastaaPoista
 9. On teillä kyllä supervehreää ja hyvinvoivan näköistä!

  VastaaPoista
 10. Hienot kukkapenkit ! Oikein sivistyneen ja seesteisen oloisia. Nyt häpeän täällä omiani... ;)

  VastaaPoista
 11. Kyllä on koreaa ja vehreää :) Kasvit ovat kaikki hyvinvoivan näköisiä.

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)