KULTAISIA KALOJA

Kesäkuussa tuli toteutettua pitkäaikainen haave ja hain Raumalta lammikossa kasvaneita kultakalan poikasia omaan piha-altaaseemme.


Minään kesänä ei ole tullutkaan vietettyä niin paljon aikaa veteen tuijotellen kuin viime kesän aikana. Kalojen puuhastelua oli mukava seurata ja tottakai ruokintahetket kohokohtia.Kalat tuntuivat viihtyvän mainiosti,kasvoivat ja komistuivat, mutta pieni yllätys oli ,kun loppukesästä huomasimme,että lammikossahan uiskenteli pienen-pieniä kalan poikasia.
Alkoi tarkkuutta ja nopeutta vaativa kalastusoperaatio;yritimme saada perhoshaavin avulla turvaan niin monta poikasta kuin mahdollista. Se olikin monen päivän urakka sihtailla alle puolen sentin kokoisia sinttejä.

Isommat kultakalat siirtyivät syksyllä viettämään talvea kookkaaseen akvaariooon ja pikkuisille hommasin oman pienemmän lastentarhan.Poikasia saimme talteen kaikenkaikkiaan n. kolmisenkymmentä kappaletta.

                               

Talven mittaan poikasetkin ovat varttuneet ja suurin osa niistä on kasvanut niin isoiksi,että asustelevat jo vanhempiensa kanssa suuremmassa akvaariossa odotellen kevään tuloa ja pääsyä vapaampiin vesiin.
Poikasten parissa kävi melkomoinen luonnon karsinta;selvästi hiemankin vioittuneet yksilöt kuolivat jossain vaiheessa syksyä/alkutalvea.
Poikasista aikuiseksi pässee kasvamaan kymmenkunta yksilöä.


Ensi syksynä kaloja onkin sitten jo sen verran monta ja sen verran isoja kavereita ,että niille on ajankohtaista tehdä talvehtimisallas autotallin puolelle,sillä vaativat tilaa kuitenkin paljon ja niin suurta akvaariota sisätiloihimme ei enää mahdu :)
Ajatuksissa on ollut käyttää hyväksi isoa muovista kasteluvesikuutiota,johon mahtuu vettä runsaasti.


Hiltunen antaa kalojen uiskennella rauhassa sekä sisällä että ulkona;kaippa se on senverran fiksu,että ei jaksa vaivautua törsäämään energiaa turhaan mahdottoman saaliin pyytämiseen. Helpompi vain maata uuninpankolla lämpimässä ja käydä keittiössä maamman lihapatojen ääressä herkuttelemassa.Oikein hyvää viikonloppua kaikille täällä piipahtaville :)


24 kommenttia:

 1. Wow! Kalat ovat viihtyneet ilmeisen hyvin, kun ovat lisääntyneetkin ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin lisääntyvät akvaariossa,mutta lampiolosuhteissa se kuulema tapahtuu helpommin. Saas katsoa miten on ensi syksynä :)

   Poista
 2. Voi Hiltusta <3 Kissanpäivät!
  Onnea perheenlisäyksen johdosta! Hauskaa, että lisääntyivät ihan salaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma juttu,kun joka päivä tuli niitä seurattua,että tämmöisen yllätyksen meille järjestivät :D

   Poista
  2. Onnea kalojen lisäyksestä. varmaan iloinen yllätys, nythän niitä sitten onkii paljon siellä uiskentelemmassa. Iloista viikonloppua :)

   Poista
  3. Kyllä niitä keväällä lammikkoon pulahtaa yli kymmenen :)

   Poista
 3. Ihana tuo kissu, ottaa niin rennosti ♥ Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiltunen on kyllä rento-kaveri;ei pahemmin jaksa pingottaa :)

   Poista
 4. Mukavaa, kun haaveet toteutuvat vaikka yksi kerrallaan :) Komeita kaloja ja tuntuvat viihtyvän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvinvoivan oloisia ovat olleet;ei ole ollut sairauksia eikä mitään muitakaan ongelmia. Ja hienosti ovat kasvaneet kokoakin :)

   Poista
 5. Onpas Hiltusen asenne leppoisa. Muistan aikoinaan mulla kissan lempipaikka oli akvaarion päällä, lampun lämmityksessä kalojen uiskentelua katsellen. Tuo lampesi oikeiden kalojen kanssa on kyllä ihan älyttömän upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akvaarion päälilasi onkin varmasti mukavan lämmin paikka ja,kun samalla saa vielä katsella herkkupalojen uiskentelua,niin mikäpäs siinä ollessa :)

   Poista
 6. Komeita kaloja! Hienoa, että viihtyvät hyvin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komeita ovat ja toivottavasti tuosta vielä hiukan kasvattavat mittaansa :)

   Poista
 7. Kiva kun olet back! Mainio juttu tuo kultakalalampi, tuovat aivan oman zeninsä puutarhaanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zeneistä en ymmärrä mitään,mutta aivan mahdottoman hienoa on ollut seurata kesällä kalaparven eloa omassa pikku lammikossamme :D

   Poista
 8. Oi mahtavaa! Onnea vain perheenlisäyksestä!
  Hiltusella on kyllä asenne kohdillaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiltsu on kyllä aikamoinen lötkö-pötkö :D

   Poista
 9. Olipas iloinen perheenlisäysuutinen. Tuollaiset jutut ovat niitä asioita, joista jaksaa iloita pitkään ja hartaasti.
  Ihana Hiltunen ottaa elämän rennosti. Suotta sitä akvaariokaloja kalastelee, kun mamma laittaa valmiin sapuskan suoraan kuppiin. Meidän Juuso vahti pentuna akvaarion päällä maaten ja onnistui syöttöaukosta jopa muutaman seeprakalan nappaamaan lattialle. Juuso ei kyllä niitä syönyt, vaan oli ilmeisesti leikkinyt ne kuoliaaksi poissa ollessamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitavat nuo eksoottiset vedenelävät maistua pahalta kissan suuhun :)

   Poista
 10. Ihana Hiltunen! Wow! Omia kaloja! Hienoa Katja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kelpaa taas ensikesänä tuijotella lammikkoon :)

   Poista
 11. Ihanaa, kun olet palannut taas tänne blogimaailmaan! Tuo sinun allaskuvasi on kyllä niin uskomattoman vehreä ja rehevä. Hienosti olet onnistunut kalankasvatuksessa, kun ne noin jo lisääntyivätkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on omista istutusalueistani se josta itse pidän kaikkein eniten:)

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)