UUSIA TUULIA

Pikkusen taas pukkasi taukoa blogiin kirjoittamisesta.
Syy on silti mitä mainioin,sillä aika on mennyt kuin siivillä perheen uuden tulokkaan kanssa tutustumiseen ja varusteiden hankintaan sekä vaihtoon. 
En osannut kuvitella elämää ilman omaa hevosta Jämähtäminen kotisohvalle "nypläämään pitsiä" ei oikein vaikuttanut hyvältä ajatukselta ja sen sen vuoksi Nakkilan tallipaikalle muutti jokusen aikaa sitten kolmevuotias Suomenhevostamma Originelli,jonka ristein kotoisammin Tyyneksi.


Tässä sitä nyt sitten riittääkin projektia tulevaan,koska aiemmin en ole näin nuoren heposen kanssa toiminut. Tyyne on ajolle opetettu,joten kärryttelemme jo säännöllisesti ja  pikkuhiljaa olemme aloitelleet myös ratsun hommiin totuttelun.Taimitarhassa näyttää, jotten sanoisi, jotakuinkin vihreältä. Samettikukka "Vanillat" eritoten näyttävät kasvavan vauhdilla.


Riippapetunian taimet olen jo kertaalleen latvonut ja latvapistokkaat tökkäsin multaan.Hienosti ovat lähteneet nekin uuteen kasvuun.
Niiden rinnalla on myöhemmin kylvettyjä riippapetunian pikkutaimia,joidenka kohdalla sain taas muistutuksen siitä miksi en harrasta hajakylvöä;pikkutaimien kouliminen on hermoja raastava homma,joten ensi keväänä palaan taas siihen,että pikkusiemeniäkin kylvän pottiin jokusen kappaleen ja jätän kasvamaan sitten ainoastaan sen vahvimman taimen.


 Apple Blossom-pelargonin pistokkaat reippaina,mutta niiden naapureista pensas -ja amppelitomaatin taimista en kehtaa laittaa vielä kuvaa,sillä ne suorastaan huutavat syvempään multaan pääsyä venyneine varsineen :D


Ajatuksena oli,että täksi kevääksi en mitään sen isompaa pihaprojektia suunnittele,mutta kas kummaa, jotain pientä  sitä on loppujen lopuksi kuitenkin päähän pälkähtänyt 
Siitä lisää myöhemmin,kun homma etenee .

24 kommenttia:

 1. Voi kun onkin kaunis nuori neito liinaharja!
  Ihanat taimetkin. Olet niin taitava tuossa, taimesi näyttävät joka vuosi täydellisiltä. Minulla ne ovat harvaan nousevia raaskuja, puolet nousee, puolet ei, ja niistäkin vielä puolet kuolee ennen kuin ehtivät täyteen ikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän hyvin nuo ovat kyllä useimmiten kasvaneet. Mutta esim. koristetupakka on sellainen kukka mitä en koskaan saa itämään .:/

   Poista
 2. Voi ihanuutta mikä Tyyne teille on muuttanut! Kaunis suomenhevonen <3 <3 Olet onnentyttö! Sulla on vantteran näköisiä taimia taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka oma onkin,niin pakko se on kehua,että nätti tamma on <3

   Poista
 3. Kiva kuulla sinusta taas. Aina välillä mietin, mihin olet kadonnut.
  Eipä ihme, että olet ollut hiljaa, sillä noin upean suomenhevosen kanssa aika kuluu taatusti. Minua huvittaa nämä hevosten nimet. Tyttäreni 2-vuotias lämminveriravuri on Pertti. Hänen 6-vuotias Onni-lämppäri kyllä toipui kohtalaisen hyvin kahden vuoden takaisesta onnettomuudesta, mutta ravuriksi siitä ei enää ole. Harmin paikka. Onnilla oli menestyksen avaimet kavioissaan.
  Noissa taimiasioissa yhdyn Sailaan. Mitä ihmeen taikaa käytät kylvöissä, kun saat aikaan noin tanakoita ja hyvinvoivia taimia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan Onni-pollen hyvin alkaneen raviuran ja onnettomuuden. Oli kyllä ikävä juttu.En kyllä osaa sanoa,että miksi nuo taimet noin hyvin kasvavat;olisikohan kasvilampuilla ja altakastelulla kenties jotain tekemistä asian kanssa??

   Poista
 4. Upea, kaunotar ja ihana! Voi ei, mä meen vasta ens kuussa yrittikurssille....ehtiiköhän mun yrtit sit vasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useimmat yrtit ehtivät vielä mainiosti :)

   Poista
 5. Kaunis hevonen! Hyvännäköisiä taimia!

  VastaaPoista
 6. Onpa kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa Ihanan Tyyne hepan olet saanut siinähän aika kuluukin kivasti Tyynen kanssa ajellessa. Kaikki taimet ovat sinulla niin hyvin kasvaneet Hyvää Pääsiäis aikaa Katja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavasti kuluu aika Tyynen kanssa;se on aina mielellään lähdössä puuhailemaan kaikenlaista. Yritän pitää sen kiinnostuksen yllä mahdollisimman vaihtelevilla harjoituksilla :)

   Poista
 7. Olet kuitenkin ehtinyt kylvämään vaikka Tyyneä on tullut liikutettua päivitäin muun homman ohella.
  Ehdit moneen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä välillä tuntuu,että ikiliikkujahan sitä tässä on :D :D

   Poista
 8. Suomenhevoset ovat kyllä niin kauniita! Ihana! Ja komeita taimiakin sinulla! Hyvää pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin tällaiset sporttimallin Suomenhevoset mielyttävät omaa silmääni :)

   Poista
 9. Onnea yhteistöllesi Tyynen kanssa! Topakat taimet!

  VastaaPoista
 10. Kerrassaan upeita taimia! Onnea uudesta hepasta:)

  VastaaPoista
 11. Ja käypä katsomassa blogissani on sinulle kohtapuolin haaste:)

  VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)