NÄPRÄILYSTÄ

Olen monta kertaa miettinyt kuinka  tärkeää on omalle mielenterveydelle ollut kaikenlainen,vaikka pienikin,käsillä tekeminen.
En tunne edes olevani kovin taitava,mutta jokatapauksessa koen erittäin virkistävänä ja innostavana,kun saan suunnitella,vaikkapa mosaiikkityötä,valita siihen sopivat värit sekä materiaalit ja ruveta sitten vihdoin ja viimein toteuttamaan  aivoituksiani.


Arkipäivän kiireet valitettavasti tuntuvat vievän hirveästi aikaa pois näistä mieltä lepuuttavista puuhailuista.vaikka kuinka tiedostaakin sen vapauttavan tunteen,kun kaikenmaailman ajatukset eivät yksinkertaisesti mahdu pyörimään päässä sillähetkellä,kun liimaa keramiikkaa tai kieputtelee kranssia.


Meikäläinen pakkaa olemaan hiukan malttamaton ja lyhytjänteinen ihminen,mutta puutarhanhoidon lisäksi erilaiset käsityöt ovat opettaneet ja koulineet meikäläistä ainakin hieman kestämään sitä,että asiat eivät tapahdu aina tässä-nyt-ja heti . 
Kaiken ei tarvitse olla kertarykäyksellä valmista.


Jos joku olisi mulle sanonut kymmenen vuotta sitten,että jossain vaiheessa tulevaisuudessa opettelet neulomaan,teet itse koristeet ulko-oveesi tai ,että rämmit ympäri maita ja mantuja keräilemässä askarteluvärkkejä,niin kyllä olisin pitänyt tätä ennustajaa melkolailla kajahtaneena.

Mutta kummasti se mieli vain muuttuu tässä matkan varrella;ehkä kyse on ollut siitä,että halua  tekemiseen löytyy,mutta luottoa omiin taitoihin ja oppimiskykyyn ei.


Täältä suunnasta lähetän rohkaisupeukutuksen kaikille teille,jotka hiljaa mielessänne haluaisitte jollain tapaa toteuttaa itseänne,mutta kuitenkin epäröitte vielä.
Itse ajattelen niin,että jokaisen työssä näkyy tekijänsä kädenjälki ja minun jälkeni on tällainen;mielytti se sitten jotakuta muuta tai ei :)


Mitäs sinä näpräilet?

24 kommenttia:

 1. Voi Katja, miten taitava olet.
  Niin kauniita juttuja olet tehnyt, mäkin haluun noita mosaiikkisydämiä... voisi opettaa mulle niiden tekoa. Mä olen tehnyt pajusta ja koivusta jotain juttuja. Tykkään kans käsillä tekemisestä.

  VastaaPoista
 2. Ihania käsityö taidetta olet Katja tehnyt.

  VastaaPoista
 3. Kaikissa kuvissa näkyy jotakin satumaisen kaunista ja taitavasti tehtyä. Olet todella taitava! ja eikö ole ihanaa huomata, miten käsityöt jalostavat kärsivällisyyttä.
  Kivan haasteen heitit, jossain vaiheessa tähän vastaankin, kunhan ehdin vähän miettiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan on hyvä jo tässä iässä hiukan oppia malttamaan mieltään :)

   Poista
 4. Upeat askartelut olet tehnyt! Mosaiikkitaulu on niin hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli hiukan niinkuin viimekesäinen harjoituskappale. Jos ensi kesänä sitten uus yritys hiukan isompaan ikkunaan :)

   Poista
 5. Heippa..käsillä tekeminen on minulle terapiaa - työni on sen verran haastavaa sekä sosiaalista, että vapaalla toteutan itseäni puuhastellen - se on oiva tapa saada ajatukset pois ikävistäkin asioista.. ja muutenkin on antoisaa kokeilla, että.. hei, osaisinkohan mä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo itsensä haastaminen kokeilemaan uusia juttuja on tämän näpertelyn hienous ja juuri se,että saa ajatukset pois arkisista asioista :)

   Poista
 6. Todella kauniita!

  Minä en osaa näpräillä mitään, olen ihan toivoton sorminäppäryyttä ja taitoa vaativissa töissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt Sussi haastamaan itse itsensä näpräämään jotakin pientä!!

   Poista
 7. Onpas hienoja töitä! Käsillä tekeminen on mukavaa ja rentouttavaa, enemmän pitäisi satsata siihen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta Konnadonna! Aikaa vaan tahtoo mennä ihan liikaa muihin hommiin :/

   Poista
 8. Hienoja ja huolellisesti tehtyjä töitä. Kyllä minäkin kaikenlaista käsilläni näprään, mutta ne ovat aina vähän sinne päin. Käsillä tekeminen on varsinaista mielen lepoa.

  VastaaPoista
 9. Hienoja näpräilyjä olet tehnyt! Alkaa himottaa taas aloittaa näpräillä jotain. Nuo mosaiikkikivet on kyllä yksi mitä haluaisin kokeilla.

  VastaaPoista
 10. Nyt en ole hetkeen näpräillyt mitään, mutta työväenopiston kursseilla olen vuosien varrella tehnyt monenmoista. Tykkään lyhyistä kursseista, saa nopeasti valmista aikaan;)
  Kauniita ovat sinun askartelusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ilmottauduin neulomista opettelemaan kansalaisopiston kurssille ja oli oikein hyödyllinen kurssi aikanaan :)

   Poista
 11. Ihanat näpräilyt sulla :) itse en näpräile tällä hetkellä mitään :( :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh,ei muutakuin selailemaan,vaikka Pinterestistä ideakuvia inspiraatioksi :)

   Poista
 12. Onpa ihania koristekiviä ja vaikka mitä muuta mukavaa. Tuo papereista/kirjansivuista tehty kukkanen on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on vanha fysiikan kirja saanut uuden elämän :)

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)