NO NY OON PANNU IHAN HYRSKYN MYRSKYN

Kevätloman aikana ja aina sellaisessa välissä,kun olen töiden ja muiden harrastusten lomassa ehtinyt,  olen koodannut etupihan muutamaa kukkapenkkiä uuteen uskoon.
En juurikaan ole tällaista aiemmin tehnyt,vaan olen  pääasiassa tyytynyt siirtämään  tai jakamaan joitakin kasveja harvakseltaan sinne ja tänne ,mutta olen jo muutaman vuoden ollut hieman ( lue: äärettömän ) tyytymätön ja ärsyyntynyt noihin nyt uuteen uskoon laittamiini  pikku alueihin.Pihalammikon ranta kaipasi mielestäni jotain täytettä,joten siirsin hieman sopimattomassa paikassa aiemmin  olleen rungollisen syreenin siihen ja istutin myös kolme Brabant-tuijaa,joissa ajatuksena on,että kaksi etummaista muotoilen jatkossa pallomaisiksi ja tuo takimmainen saa luvan kasvaa korkeuksiin.

Tämä kukkamaa oli aikamoinen sekametelisoppa ja kaipasi silmissäni jonkinsortin selkeyttämistä,joten
tein sen keskelle polun kuorikatteesta penkille,josta on kiva näkymä koko etupihalle.
Polun varteen on istutettu eri aikoina kukkivia päivänliljoja.

Reunustin penkin ulkoreunat isoksi kasvavalla kuunliljalla. 

Ennestään aidan vieressä kasvaa kolme "Moskovan Kaunotar"-syreeniä,jotka vielä ovat kylläkin pikkuisia.Niiden alla kasvavat kielot sekä myöhemmin kesällä verikurjenpolvi.

Etualalla polun vasemmalla puolella on mirrinminttua sekä syysleimu "Europaa". Etualalla polun oikealla puolella jalopähkämöä ja niiden oikealla puolella kolme Hansa-ruusua.
Syysleimujen takana on jalopeurankelloa.Penkin oikealle puolelle istutan vielä pallohortensian ja vihreiden kasvitukien luona kasvavat pionit.

Ja tuonne pikkumökin seinässä olevan  ritilän eteen ostin kaksi puistoruusu "Iloa".  Ja itse ritilää vasten panin kasvamaan kiinanlaikkuköynnöksen.
Toisaalta pihasta siirsin Ilojen eteen Fairy-ruusuja maanpeitteeksi.

Toivon mukaan nämä uudelleenjärjestelyt tuovat mukanaan kaipaamaani selkeyttä,Nämä kaksi istutusaluetta olen pyrkinyt pitämään likimain identtisinä. Keskellä kasvavat koristeomenapuu "Kadetit",maanpeitteenä on maahumalaa,reunoilla valko-vihreäraitaista kuunliljaa sekä tuoksukurjenpolvia.
Keväällä siellä kukkivat myös arovuokot.

Heinäkuusta alkaen penkit olivat tynnä erilaisia liljoja ja näkymä oli kyllä ihan hirveän sekasortoinen ja  sen lisäksi kyllästyin liljakukkoihin ihan totaalisesti. 
Myrkkyjä  en halunnut käyttää,illoin-aamuin kukkojen tappamisesta,mäntysuopaliuoksesta,suihkutuksesta sun muista kikka-kolmosista ei ollut pjaskan vertaa apua ,joten tein radikaalin päätöksen ,että jokaikinen liljansipuli saa lähtöpassit. Liljojen tilalle hommasin "Brabant"-tuijia,joita myöskin muotoilen tulevaisuudessa pallomaisiksi sekä alppiruusu "Nova Zembloja"
Muut ennestään paikalla olleet kasvit saivat jäädä niille sijoilleen.

Huom! Rikkaruohoja en ole vielä ehtinyt kitkmään   :D :D :D
Talon pääty saa jatkaa entisellään. Viime keväänä tehdyn köynnöskujanteen köynnöshortensiat ovat selvinneet mainiosti talvesta, ja toivon mukaan  kattavat vielä jonain päivänä koko hässäkän.

Kanien muutettua paviljonkiin asustelemaan jäi sieltä raparperilaattoja,joidenka sijoituspaikkaa vielä hiukan mietiskelen;siksi ovat tuossa hiukan hassun näköisesti :)


Tuonne köynnöskäytävän liki toin tällaisen "kelan" ja sen päälle laastisaavin johon istuttelin pihalta löytyneitä orvokin siementaimia,mehikasveja,maksaruohoa ja hmmm. "jotain" heinää.
Olisikohan viiruhelpi?
Huh! Tulipa pitkä postaus.
Oikein mukavaa loppuviikkoa teille kaikille!

35 kommenttia:

 1. Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle - ihanat kuvat :) RONJA

  http://valokuvauksellinen.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Kevät saa puutarhurin pihatöihin;)
  Hyvännäköistä olet tehnyt!

  VastaaPoista
 3. Johan olet ahkeroinut. Missäs välissä sitä enää rikkaruohoja olisi ehtinyt nyppiä? Tulee hienon näköistä, joten uudet postaukset ovat tarpeen, jotta nähdään yhdistettyjen alueiden kehitys.
  Köynnöshortensia saattaa jurottaa pari ensimmäistä vuotta, mutta sitten kyllä röyhähtää upeaan kasvuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein odotan,etä pääsen näkemään köynnöskujanteen hortensian peittämänä :) Olisi kiva nhd edes pikkuinen vilaus tst pihasta kymmenen vuoden kuluttua.

   Poista
 4. Vitsi tätä tablettikirjoitusta. Siis uudistettujen alueiden.....ei yhdistettyjen.

  VastaaPoista
 5. Varmana tulee kaunista, onhan ne aina olleetkin hienoja sulla. Eipä tuolla näy rikkikset yhtään :)

  VastaaPoista
 6. Poikkesin. Johan on kivat istutukset ja olet kovasti ahkeroinut. Nuo kivet sopivat mainiosti penkkeihin. Olen kivihullu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse haaveilen jonkin vanhan kivinavetan isoista kivistä :D :D

   Poista
 7. Oletpa tosiaan paiskinut hommia puutarhassasi ja kiva nähdä jatkossa miltä uudistetut alueet tulevat näyttämään, kun kaikki kasvit ovat täydessä kasvussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen mennee jokunen vuosi. Tuntuu,että nuo MoskovanKaunotar-syreenitkin vaan jurottavat ja jurottavat. No,ehkä viiden vuoden kuluttua näyttää paremmalta :D

   Poista
 8. Hyvältä näyttää jo nyt, mitä onkaan kesällä! Ilo-ruusu on muuten todella ihana, plussana sekin että siinä on piikkejä tosi vähän. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan näkemieni kuvien perusteella ostin tuon Ilon. Varmasti on kaunis kukkiessaan.

   Poista
 9. Kuule, mikä tuossa vesialtaan reunalla on tuo tuuheana mättäänä kasvava kasvi, jossa näkyy vaalenanpunaisia / liiloja kukintoja?

  VastaaPoista
 10. Kyllä sinä olet kovasti ahkeroinut kiva seurta kunhan kasvavat. hyvä olet suunittelemaan.Minunkin pitäisi uusia muutama paikka , Hitsi kun aina sataa ja on kylmää niin tahtoo viedä innostuksen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ajatella positiivisesti,että ne puutarhahommelit pitävä kyllä lämpimänä :D

   Poista
 11. Hieno piha teillä. Tulisipa nyt jo lämpimämmät ilmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta;toivottavasti pitkän ajan sääennusteet pitävät paikkansa ja viikon kuluttua jo kolkuteltaisiin pariakymmentä lämpöastetta :)

   Poista
 12. Kivalle näyttää, ja vehreälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä kevään vihreä vaan on niin kaunista :)

   Poista
 13. No jopas on sielläkin lapio heilunut! Hyvän näköistä jälkeä olet saanut aikaan. Penkki ja polku -näkymä on tosi kiva.
  Minäkin olen vaihtanut tuijia joihinkin paikkoihin selkeyttämään vähän liian värikkäitä kukkapenkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin se vihreä väri tuo niiden muiden kasvien ja kukkien värit paremmin esille. Toivottavasti muutokset mielyttävät jatkossakin :)

   Poista
 14. Vastaukset
  1. No juu,onhan tässä huhkittu;kaiken muun harratselun lomassa :D

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani!
Kaikenlaiset kommentit ja viestit ovat tervetulleita :)